Blogit

Kati Korhonen antaa neljä helppoa vinkkiä puhelimen ja muiden älylaitteiden käyttöön kotimaassa ja ulkomailla reissatessa.

Älykkään rentoa lomailua – voiko piippaavan älylaitteen kanssa lomailla rauhassa?

Kesälomakausi lähestyy! Työt, kesälomasuunnitelmat ja ylipäätään koko maailma pitäisi saada valmiiksi. Mutta sittenhän koittaa ensimmäinen lomapäivä ja saa hengähtää monta viikkoa, eikö? 

Haastan sinut lähtemään tänä vuonna lomalle vähän eri moodissa. Lomaa edeltävät päivät olisi hyvä saada huokoistettua, jolloin työasiat eivät pyöri ensimmäisinä lomapäivinä mielessä. Kiireettömät kahvihetket kollegan kanssa auttavat laskemaan kierroksia ja samalla voi kysellä vinkkejä parhaista uimarannoista ja kesäkahviloista. 

Kreeta, Key West vai Korppoo? Oletko aktiivinen lomasomettaja?  

Vaikka työt jäävät taakse, monenkirjavat älylaitteet kulkevat yleensä mukana lomallakin. On kiva ottaa videoita kesäpuuhista, jakaa niitä somessa tai soitella läheisille FaceTimella.  

Rauhoitetun lomalle lähdön lisäksi suosittelen ilman muuta rentoa lomaa, ja yksi tapa tähän on puhelimen fiksu käyttö ja suojaaminen loman aikana. Tässä neljä helppoa vinkkiä puhelimen ja muiden älylaitteiden käyttöön kotimaassa ja ulkomailla reissatessa: 

1. Uloskirjautuminen työsovelluksista 

Kirjaudu ulos puhelimen työsähköpostista, Teamsista ja muista työhön liittyvistä sovelluksista. Ota muistutukset, ilmoitukset ja automaattihälytykset pois päältä. Ilmoitustulvasta luopuminen rentouttaa aivoja ja saa työasiat tehokkaasti pois mielestä. Uloskirjautuminen parantaa myös tietoturvaa, kun sähköpostit ja muut viestit eivät ole suoraan luettavissa, mikäli puhelin joutuu lukitsemattomana vääriin käsiin.

2. Tietoturva kuntoon 

Tietoturvasta voi huolehtia myös vaihtamalla oletus-PIN-koodin toiseksi, suosimalla kaikissa palveluissa kaksivaiheista tunnistusta, ottamalla käyttöön monimutkaisen pääsykoodin sekä välttelemällä julkisia WLAN-verkkoja. Kahviloiden, hotellien ja lentokenttien verkot ovat usein heikosti suojattuja, joten laitteesi pysyy paremmassa turvassa, jos käytät mobiilidataa.

3. Fiksu datankäyttö reissussa 

Ennen kesälomaa on hyvä tarkastaa omalta operaattorilta, mitä liittymääsi kuuluukaan. Yllättävän suurista puhelinlaskuista ei tarvitse yleensä huolehtia EU-/ETA-alueella, sillä ajantasaisiin liittymiin sisältyy EU-datapaketti, jonka turvin voit surfata huoletta. Useimmiten datankäyttö Pohjolassa ja Baltiassa kuuluu liittymän kuukausihintaan. Matkustaessasi EU-/ETA-alueen ulkopuolelle liittymään kannattaa DNA:n asiakkaana tilata Reissudata, jonka avulla voit käyttää dataa ilman huolta isoista kustannuksista.

4. Rentoutuminen ja älyvapaat hetket 

Viimeisenä muttei vähäisimpänä: rentoudu, nauti läheistesi seurasta ja mieluisasta tekemisestä. Välillä paras irtiotto on oma aika ja metsälenkki, jonka aikana voi joko laittaa luureihin oman suosikkipodcastin tai vain nauttia hiljaisuudesta. Kesähaaste: vietä #ÄlyvapaaHetki! Ota loman aikana käyttöön puhelinparkki ja laita koko perheen laitteet päiväksi tauolle. 

Itsekin koitan ottaa omista neuvoistani vaarin ja lähteä kesälomalle rento fiilis edellä. Ainoa tavoitteeni on antaa tilaa luovuudelle – tästä inspiroiduin, kun vietimme töissä hiljattain mielen hyvinvoinnin teemaviikkoa. Luovuus ja leikki edistävät mielen hyvinvointia. Luova toiminta voi olla mitä vain maalaamisesta tanssimiseen, soittamiseen tai kirjoittamiseen. Uskon, että luovuuden ruokkiminen loman aikana auttaa tuomaan lisää kekseliäisyyttä, merkityksellisyyttä ja näkökulmia myös arkeen töihin paluun jälkeen. 

 

Kaipaatko kesäkuunneltavaa? Kyberrosvot on DNA:n ja Tivin yhteistyössä toteuttama true crime -podcast, joka esittelee kiinnostavia kyberrikostapauksia Suomesta ja ulkomailta. Juontajana Peter Nyman, vakiovieraana DNA:n tietoturvaliiketoiminnan Business Manager Juho Saarinen ja vaihtuvina vieraina Suomen eturivin kyberasiantuntijat. Tutustu podcastiin! 

Avainsanat:

Mobiili Muuttuva työ Työkulttuuri

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly on sitä mitä teemme siitä – ja samaan aikaan sekä uhka että mahdollisuus

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Deepfake-huijaukset ja monet muut verkkorikokset ammattimaistuvat – Jokainen yritys on potentiaalinen kohde kyberrosvolle

Blogi
4/2024 Mari Eklund

Uhkakenttä muuttuu teknologian kehittyessä – miten yrityksen kyberresilienssiä voi vahvistaa?

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Peter Nyman: Johdon on luotsattava organisaatio tekoälyn käyttöön

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.