Blogit

Älyapuri kalenteroi ja vapauttaa kädet näppäimistöltä

Kaikki eivät tarvitse työssään varsinaista ihmisvoimin operoivaa assistenttia. Monelta toimistotyöläiseltä löytyy kuitenkin tukku tehtäviä, jotka tuntuvat kuluttavan omaa työaikaa tarpeettomasti. Mitä jos sellaiset hommat hoitaisikin digiapulainen?

Itseasiassa saatat käyttää digitaalista assistenttia parhaillaan aivan huomaamattasi – jo sähköpostin roskapostisuodatinta voi näet pitää eräänlaisena älyapurina, sillä se pyrkii lajittelemaan mahdollisimman relevantteja viestejä puolestasi.

Tekoälykkäät assistentit kiinnostavat, ja ne ovat jo löytäneet tiensä moniin toimistoihin. Kevyimmillään sellainen voi olla sähköpostiohjelman algoritmin ohella puhelimen ääniohjaus, jonka avulla tekstiviestejä saa saneltua helposti laitteeseen koskematta. Suomessa jo monella on käytössään myös älykaiutin, jonka välityksellä kenties hallitaan kodin tai toimiston muita laitteita.

Kalenterointia ilman tuskailua?

Mitä useampi henkilö tulevaan kokoukseen on osallistumassa, sitä työläämpää on yhteisen kalenteriajan löytäminen. Sähköpostisovelluksen älyapurille voi määritellä itselle sopivia aikoja tapaamistyypin mukaan. Sen perusteella apuri sitten neuvottelee muiden saman tyyppistä apuria käyttävien kanssa yhteisen sävelen löytämiseksi.

Esimerkiksi Voima Venturesin perustaja Inka Mero kertoi Tiville säästävänsä jopa puoli tuntia aikaa viikossa, jos kalenteriassistentti saa sovittua viisi tapaamista.

Älyapuri ottaa myös auliisti vastaan tietoa, jolloin kalenterimerkinnät, muistutukset ja ajastukset on helppo saada talteen ihan vain sanelemalla. On näppärää saada tärkeät tiedot ylös ilman, että niitä lähtee itse naputtelemaan koneelle. Nämä ominaisuudet löytyvät jo monista puhelimien käyttöjärjestelmistä, joten erillistä laitteistoa et välttämättä tarvitse.

Ääniohjaus tulee

Jos haluat assistentin hallitsevan myös muita laitteita työpaikalla, kannattaa hankkia siihen tarkoitukseen rakennettu älykaiutin, kuten Google Home tai Amazon Echo. Ääniohjaus helpottaa esimerkiksi toimistojen valaistuksen säätelyä, tiedonhakua tai vaikkapa television ja muiden digilaitteiden ohjaamista.

Tällä hetkellä kaikki yleisimmätkään assistentit eivät välttämättä vielä ymmärrä suomen kieltä, joten omaa apulaistaan voi joutua ohjeistamaan esimerkiksi englanniksi.

Verkon yli toimiva virtuaalinen assistentti tarvitsee tietysti myös hyvän ja nopean netin. Mitä enemmän laitteita siihen on yhdistettynä, sitä enemmän kaistaa tarvitaan. Myös tietoturvalle kannattaa uhrata muutama ajatus – kaiutin mukana arkaluontoisissa keskusteluissa ei välttämättä ole hyvä ajatus!

Lue myös: Toimiston kolme robottia, jotka voit ottaa käyttöön vaikka heti

Avainsanat:

Tekoäly Digitalisaatio Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.