Älyapuri kalenteroi ja vapauttaa kädet näppäimistöltä

Kaikki eivät tarvitse työssään varsinaista ihmisvoimin operoivaa assistenttia. Monelta toimistotyöläiseltä löytyy kuitenkin tukku tehtäviä, jotka tuntuvat kuluttavan omaa työaikaa tarpeettomasti. Mitä jos sellaiset hommat hoitaisikin digiapulainen?

Itseasiassa saatat käyttää digitaalista assistenttia parhaillaan aivan huomaamattasi – jo sähköpostin roskapostisuodatinta voi näet pitää eräänlaisena älyapurina, sillä se pyrkii lajittelemaan mahdollisimman relevantteja viestejä puolestasi.

Tekoälykkäät assistentit kiinnostavat, ja ne ovat jo löytäneet tiensä moniin toimistoihin. Kevyimmillään sellainen voi olla sähköpostiohjelman algoritmin ohella puhelimen ääniohjaus, jonka avulla tekstiviestejä saa saneltua helposti laitteeseen koskematta. Suomessa jo monella on käytössään myös älykaiutin, jonka välityksellä kenties hallitaan kodin tai toimiston muita laitteita.

Kalenterointia ilman tuskailua?

Mitä useampi henkilö tulevaan kokoukseen on osallistumassa, sitä työläämpää on yhteisen kalenteriajan löytäminen. Sähköpostisovelluksen älyapurille voi määritellä itselle sopivia aikoja tapaamistyypin mukaan. Sen perusteella apuri sitten neuvottelee muiden saman tyyppistä apuria käyttävien kanssa yhteisen sävelen löytämiseksi.

Esimerkiksi Voima Venturesin perustaja Inka Mero kertoi Tiville säästävänsä jopa puoli tuntia aikaa viikossa, jos kalenteriassistentti saa sovittua viisi tapaamista.

Älyapuri ottaa myös auliisti vastaan tietoa, jolloin kalenterimerkinnät, muistutukset ja ajastukset on helppo saada talteen ihan vain sanelemalla. On näppärää saada tärkeät tiedot ylös ilman, että niitä lähtee itse naputtelemaan koneelle. Nämä ominaisuudet löytyvät jo monista puhelimien käyttöjärjestelmistä, joten erillistä laitteistoa et välttämättä tarvitse.

Ääniohjaus tulee

Jos haluat assistentin hallitsevan myös muita laitteita työpaikalla, kannattaa hankkia siihen tarkoitukseen rakennettu älykaiutin, kuten Google Home tai Amazon Echo. Ääniohjaus helpottaa esimerkiksi toimistojen valaistuksen säätelyä, tiedonhakua tai vaikkapa television ja muiden digilaitteiden ohjaamista.

Tällä hetkellä kaikki yleisimmätkään assistentit eivät välttämättä vielä ymmärrä suomen kieltä, joten omaa apulaistaan voi joutua ohjeistamaan esimerkiksi englanniksi.

Verkon yli toimiva virtuaalinen assistentti tarvitsee tietysti myös hyvän ja nopean netin. Mitä enemmän laitteita siihen on yhdistettynä, sitä enemmän kaistaa tarvitaan. Myös tietoturvalle kannattaa uhrata muutama ajatus – kaiutin mukana arkaluontoisissa keskusteluissa ei välttämättä ole hyvä ajatus!

Lue myös: Toimiston kolme robottia, jotka voit ottaa käyttöön vaikka heti

Avainsanat:

Tekoäly Digitalisaatio Muuttuva työ
 

Lue lisää uudesta työstä

6/2022 Jaana-Liisa Malin

Palveluntarjoaja vai aito kumppani? Yritysten väliset suhteet vaativat työtä, mutta palkitsevat onnistuessaan

Yritysten välinen vuorovaikutus on vahvaa suhdetoimintaa – omine ylä- ja alamäkineen.
Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.