Älyapuri kalenteroi ja vapauttaa kädet näppäimistöltä

Kaikki eivät tarvitse työssään varsinaista ihmisvoimin operoivaa assistenttia. Monelta toimistotyöläiseltä löytyy kuitenkin tukku tehtäviä, jotka tuntuvat kuluttavan omaa työaikaa tarpeettomasti. Mitä jos sellaiset hommat hoitaisikin digiapulainen?

Itseasiassa saatat käyttää digitaalista assistenttia parhaillaan aivan huomaamattasi – jo sähköpostin roskapostisuodatinta voi näet pitää eräänlaisena älyapurina, sillä se pyrkii lajittelemaan mahdollisimman relevantteja viestejä puolestasi.

Tekoälykkäät assistentit kiinnostavat, ja ne ovat jo löytäneet tiensä moniin toimistoihin. Kevyimmillään sellainen voi olla sähköpostiohjelman algoritmin ohella puhelimen ääniohjaus, jonka avulla tekstiviestejä saa saneltua helposti laitteeseen koskematta. Suomessa jo monella on käytössään myös älykaiutin, jonka välityksellä kenties hallitaan kodin tai toimiston muita laitteita.

Kalenterointia ilman tuskailua?

Mitä useampi henkilö tulevaan kokoukseen on osallistumassa, sitä työläämpää on yhteisen kalenteriajan löytäminen. Sähköpostisovelluksen älyapurille voi määritellä itselle sopivia aikoja tapaamistyypin mukaan. Sen perusteella apuri sitten neuvottelee muiden saman tyyppistä apuria käyttävien kanssa yhteisen sävelen löytämiseksi.

Esimerkiksi Voima Venturesin perustaja Inka Mero kertoi Tiville säästävänsä jopa puoli tuntia aikaa viikossa, jos kalenteriassistentti saa sovittua viisi tapaamista.

Älyapuri ottaa myös auliisti vastaan tietoa, jolloin kalenterimerkinnät, muistutukset ja ajastukset on helppo saada talteen ihan vain sanelemalla. On näppärää saada tärkeät tiedot ylös ilman, että niitä lähtee itse naputtelemaan koneelle. Nämä ominaisuudet löytyvät jo monista puhelimien käyttöjärjestelmistä, joten erillistä laitteistoa et välttämättä tarvitse.

Ääniohjaus tulee

Jos haluat assistentin hallitsevan myös muita laitteita työpaikalla, kannattaa hankkia siihen tarkoitukseen rakennettu älykaiutin, kuten Google Home tai Amazon Echo. Ääniohjaus helpottaa esimerkiksi toimistojen valaistuksen säätelyä, tiedonhakua tai vaikkapa television ja muiden digilaitteiden ohjaamista.

Tällä hetkellä kaikki yleisimmätkään assistentit eivät välttämättä vielä ymmärrä suomen kieltä, joten omaa apulaistaan voi joutua ohjeistamaan esimerkiksi englanniksi.

Verkon yli toimiva virtuaalinen assistentti tarvitsee tietysti myös hyvän ja nopean netin. Mitä enemmän laitteita siihen on yhdistettynä, sitä enemmän kaistaa tarvitaan. Myös tietoturvalle kannattaa uhrata muutama ajatus – kaiutin mukana arkaluontoisissa keskusteluissa ei välttämättä ole hyvä ajatus!

Lue myös: Toimiston kolme robottia, jotka voit ottaa käyttöön vaikka heti

Avainsanat:

Tekoäly Digitalisaatio Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.