Älyapuri kalenteroi ja vapauttaa kädet näppäimistöltä

Kaikki eivät tarvitse työssään varsinaista ihmisvoimin operoivaa assistenttia. Monelta toimistotyöläiseltä löytyy kuitenkin tukku tehtäviä, jotka tuntuvat kuluttavan omaa työaikaa tarpeettomasti. Mitä jos sellaiset hommat hoitaisikin digiapulainen?

Itseasiassa saatat käyttää digitaalista assistenttia parhaillaan aivan huomaamattasi – jo sähköpostin roskapostisuodatinta voi näet pitää eräänlaisena älyapurina, sillä se pyrkii lajittelemaan mahdollisimman relevantteja viestejä puolestasi.

Tekoälykkäät assistentit kiinnostavat, ja ne ovat jo löytäneet tiensä moniin toimistoihin. Kevyimmillään sellainen voi olla sähköpostiohjelman algoritmin ohella puhelimen ääniohjaus, jonka avulla tekstiviestejä saa saneltua helposti laitteeseen koskematta. Suomessa jo monella on käytössään myös älykaiutin, jonka välityksellä kenties hallitaan kodin tai toimiston muita laitteita.

Kalenterointia ilman tuskailua?

Mitä useampi henkilö tulevaan kokoukseen on osallistumassa, sitä työläämpää on yhteisen kalenteriajan löytäminen. Sähköpostisovelluksen älyapurille voi määritellä itselle sopivia aikoja tapaamistyypin mukaan. Sen perusteella apuri sitten neuvottelee muiden saman tyyppistä apuria käyttävien kanssa yhteisen sävelen löytämiseksi.

Esimerkiksi Voima Venturesin perustaja Inka Mero kertoi Tiville säästävänsä jopa puoli tuntia aikaa viikossa, jos kalenteriassistentti saa sovittua viisi tapaamista.

Älyapuri ottaa myös auliisti vastaan tietoa, jolloin kalenterimerkinnät, muistutukset ja ajastukset on helppo saada talteen ihan vain sanelemalla. On näppärää saada tärkeät tiedot ylös ilman, että niitä lähtee itse naputtelemaan koneelle. Nämä ominaisuudet löytyvät jo monista puhelimien käyttöjärjestelmistä, joten erillistä laitteistoa et välttämättä tarvitse.

Ääniohjaus tulee

Jos haluat assistentin hallitsevan myös muita laitteita työpaikalla, kannattaa hankkia siihen tarkoitukseen rakennettu älykaiutin, kuten Google Home tai Amazon Echo. Ääniohjaus helpottaa esimerkiksi toimistojen valaistuksen säätelyä, tiedonhakua tai vaikkapa television ja muiden digilaitteiden ohjaamista.

Tällä hetkellä kaikki yleisimmätkään assistentit eivät välttämättä vielä ymmärrä suomen kieltä, joten omaa apulaistaan voi joutua ohjeistamaan esimerkiksi englanniksi.

Verkon yli toimiva virtuaalinen assistentti tarvitsee tietysti myös hyvän ja nopean netin. Mitä enemmän laitteita siihen on yhdistettynä, sitä enemmän kaistaa tarvitaan. Myös tietoturvalle kannattaa uhrata muutama ajatus – kaiutin mukana arkaluontoisissa keskusteluissa ei välttämättä ole hyvä ajatus!

Lue myös: Toimiston kolme robottia, jotka voit ottaa käyttöön vaikka heti

Avainsanat:

Tekoäly Digitalisaatio Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.