Blogit

Toimiston kolme robottia, jotka voit ottaa käyttöön vaikka heti

Toimistoista kantautuu uudenlaista elektronista kuhinaa. Robotit tekevät tuloaan meidän tavallisten konttorirottien työkavereiksi. Vielä ei kuitenkaan kannata hankkia robotille omaa työpistettä ja kahvikuppia, sillä ensimmäiset apulaiset ovat vielä melko huomaamattomia kavereita.


Esittelemme tässä kolme robottia, jotka vähemmän digitalisoitunutkin toimisto voi hommata avukseen jo nyt:

Chatbotilta juttu luistaa. Ohjelmistorobotiikka on melko kehittynyttä ja kaikenlaisia oppivia ja tekoälyäkin hyödyntäviä sovelluksia on jo tarjolla. Jos kuitenkin haluat aloittaa helpommasta päästä, voit ottaa käyttöön yksinkertaisen chatbotin hoitamaan vaikkapa asiakaspalvelua somessa tai muistuttelemaan henkilökuntaa matkalaskuista sisäisissä kanavissa.

Logistiikkarobotti roudaa. Kirjastot ja sairaalat työllistävät jo ahkeria logistiikkarobotteja. Ne rahtaavat kirjoja ja instrumentteja väsymättä osastolta toiselle. Kuljetellaanko teidän toimistollanne jotakin edestakaisin? Kenties robotti säästäisi henkilökunnalta tylsää ja toistuvaa ramppaustyötä, jolloin aikaa voisi käyttää mukavampiin hommiin.

Robotti-imuri antaa viimeisen silauksen. Tavallinen kotikäyttöön soveltuva robotti-imuri siivoaa pienen toimiston siinä missä kodinkin. Se pitää lattiatason perussiistinä, jolloin siivooja voi käydä harvemmin kuuraamassa. Ja jos pääkonttorin edessä leviää ruohomatto, voi imurin väsymätön hortonomisisar, robottiruohonleikkuri, rientää apuun.

Ja tietenkin silloin, kun joku näistä robottiapulaisistasi hengailee internetissä, on syytä huolehtia myös tietoturvasta.

Lataa maksuton opas ja laadi uuden työn pelisäännöt omalle työpaikallesi.

Avainsanat:

Robotiikka Tekoäly Digitalisaatio Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.