Blogit

5G tuo vauhtia ja vapautta joustavaan työhön

Työtä voidaan tehdä nykyään monella eri tavalla ja teknologisen kehityksen myötä siihen on myös syntynyt joustoa, joka ei ennen ollut mahdollista. Liukuhihna-ajoista on tultu pitkälle, eivätkä asiakkaat, kumppanit tai työntekijät itsekään enää odota, että työ tapahtuu ysistä viiteen tietyltä työasemalta käsin.

Ajasta, paikasta ja tietystä laitteesta irtautuminen tuo yhtä lailla vapautta ja tehokkuutta tekemiseen, mutta sen edellytyksenä on toimiva ja nopea netti sekä käyttäjäkokemukseen panostaminen. 

4G riittää monen etätyöläisen tarpeisiin vielä vuosia, mutta myös 5G:n kehittäminen lupaa tulevaisuudessa hyvää, sillä sen ominaisuudet ovat käyttäjän näkökulmasta hyvin lähellä kuituverkkoa. Korkea kapasiteetti ja matala viive eivät ainoastaan sulavoita verkkopohjaisten työkalujen käyttöä, vaan ne mahdollistavat myös täysin uusia sovelluskohteita.

5G tuo tehoa tekemiseen ja luo uusia työtehtäviä

Etätyön lisäksi monet työskentelevät tien päältä tai asiakkaan tiloista käsin, jolloin hyvä mobiilinetti on tukena ja turvana paikasta riippumatta. Mobiiliverkko myös laajentaa mahdollisuuksia kattavan ja joustavan yritysverkon rakentamiseen, jolloin sillä voidaan halutessaan korvata kiinteä nettiyhteys kokonaan. 

Laadukkaan ja nopean 5G:n ansiosta esimerkiksi videoyhteyksiä voi tulevaisuudessa hyödyntää työssä entistä laajemmin. Sujuvat etäkokoukset ilahduttavat tietotyöläisen arkea, mutta selviä hyötyjä on tiedossa monissa muissakin sovelluskohteissa.

  • Työmailla  
    5G:n myötä urakoitsija voi ottaa kollegansa mukaan kohdekierrokselle videoyhteyden avulla ilman, että koko kööri käyttää aikaansa matkantekoon. 5G:n kapasiteetin ansiosta kuva ei muutu pikselipuuroksi hankalammassakaan kohteessa. 
     
  • Kenttähuollossa
    Tulevaisuudessa rakennuksen sisällä kulkevia putkia ja kaapeleita voi tarkastella lisättyä todellisuutta hyödyntävillä laseilla ja tehdä merkintöjä rakennuksen tietomalliin suoraan kohteesta käsin – ja antaa pilven tehdä tehtävänsä, jotta töitä pääsee mukavasti jatkamaan uusien tietojen parissa toimistolla tai älypuhelimella.
     
  • Massatapahtumissa
    Kun ihmisiä kerääntyy runsaasti yhteen, voi mobiiliverkko ruuhkautua. 5G:n avulla kassapäätteiden ja muiden kriittisten työkalujen toimivuus voidaan varmistaa viipalointia käyttämällä – tällöin oma verkkoliikenne on erillään muusta liikenteessä, joten julkisen verkon ruuhka ei pääse vaikuttamaan omiin sovelluksiin.

On kuitenkin hyvä muistaa, ettei teknologia tuo joustoa töihin itsestään. Kun prosessit tukevat mobiilia työtapaa, on sitä helppo lähteä hyödyntämään. Vaikka 5G tuo uusia mahdollisuuksia tullessaan, riittää myös 4G monen työhön varsin mainiosti. Joustavan työn kilpailueduista ei kuitenkaan pääse nauttimaan, jos työtä ei koskaan aloita. 

Kiinnostuitko joustavasta työstä? Lue lisää oppaastamme

Avainsanat:

5G Muuttuva työ Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.