#iotnextlevel-kilpailun yrityksiä odottaa kyvykkyysloikka

Kasvuryhmä-alumnina toimiva Anni Iso-Mustajärvi on päässyt seuraamaan kasvuhaluisten yritysten kehityshaasteita lähietäisyydeltä. Kokemus on osoittanut, että yritystoiminnan tehostaminen digitalisaation keinoin ei ole läpihuutojuttu.

Nykyään Mehiläisen hoivaliiketoiminnan kehittämistä luotsaavalle Anni Iso-Mustajärvelle yritysten digikasvukivut ovat tuttuja:

”Digitalisaatio nähdään helposti päälle liimattuna, irrallisena hankkeena. Pahimmillaan tämä johtaa siihen, että olemassa olevaa toimintaa lähdetään viemään digitaaliseen formaattiin unohtaen, että kaiken pitäisi lähteä asiakkaan tarpeista.”

Sama haaste odottaa #iotnextlevel-kilpailun osallistujayrityksiä Finnsementtiä, Martelaa ja Snellman Prota. Iso-Mustajärvi uskookin kilpailun antavan alkusysäyksen rohkeille uusille avauksille. 

Muutos edellyttää uudenlaista ajattelua

Perinteisin keinoin ilman digitaalista ulottuvuutta toimiville yrityksille alkuun pääsy voi olla haastavaa. Talon sisältä puuttuu esimerkiksi koodariresursseja, eikä palveluita ole totuttu kehittämään digitaalista ulottuvuutta silmällä pitäen. Yksittäinen rekrytointi ei vielä pelasta mitään, jos yhteen henkilöön kohdistuu liikaa odotuksia – muutos kun koskee koko organisaatiota.

Iso-Mustajärvi toivookin näkevänsä kehitystä monella rintamalla. #Iotnextlevel-kilpailun myötä yrityksillä on mahdollisuus oppia kokonaan uusi tapa kehittää ja konseptoida palveluita ja hyödyntää uusia digitaalisia ulottuvuuksia ja kumppanuuksia.

”Jos haluaa ottaa isoja loikkia, kaikkea ei voi tehdä itse. Yritysten pitää oppia hyödyntämään toiminnassaan monenlaisia kumppaneita.”

Lisäksi hän toivoo, että yritykset oppivat tunnistamaan, millaista osaamista organisaation sisälle tarvitaan:

”Toivon kaiken kaikkiaan pientä kyvykkyysloikkaa digitalisaation suhteen, ja ainakin yhtä konkreettista pilottia, joka näkyy toiminnassa”, Iso-Mustajärvi summaa.

Katso lisää Annin mietteitä oheiselta videolta:

 


Seuraa kisaa osoitteessa dna.fi/iotnextlevel ja somessa #iotnextlevel.

Avainsanat:

IoT Innovaatio

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.