Tarkista tietovuoto

Jos mietit miten estää identiteettivarkaus, vastaus on tässä – nopealla reagoinnilla! Syötä alle sähköpostiosoitteesi, niin saat heti selville, onko tietojasi nähty tietovuodossa ja toimintaohjeet vahinkojen estämiseksi.

DNA Tunnusturva valvoo ja hälyttää tietomurtojen varalta

Jos jossakin käyttämässäsi verkkopalvelussa ilmenee tietomurto, saat siitä heti ilmoituksen sähköpostiisi ja selkeät ohjeet lisävahinkojen estämiseksi. Voit lisätä kaksi eri sähköpostiosoitetta DNA Tunnusturvan monitoroitavaksi.

Tutustu ja tilaa

Mikä on identiteettivarkaus?

Identiteettivarkaus on tilanne, jossa henkilötietosi ovat päätyneet varkaiden saataville. Esim. nimesi, henkilötunnuksesi, pankkitunnuksesi tai luottokorttisi tiedot ovat olleet mukana tietovuodossa ja on riski, että omiin nimiisi tehdään esimerkiksi luvatta rahanarvoisia sopimuksia tai nettiostoksia.

Miten estää identiteettivarkaus?

Voit minimoida identiteettivarkauksien riskiä olemalla huolellinen omien henkilötietojesi käsittelyssä. Henkilötunnusta tai muita henkilötietoja ei kannata antaa tuntemattomille tai jättää henkilötietojasi sisältäviä papereita muiden saataville. Verkossa kannattaa varmistua siitä, että käytät vahvoja salasanoja ja luovutat tietosi vain luotettavilla sivuilla. Ottamalla käyttöön DNA Tunnusturva -palvelun tiedät, että tietovuotoja pidetään silmällä ympäri vuorokauden ja saat heti ohjeet, jos tietosi on nähty tietovuodossa. Samassa palvelussa saat käyttöösi salasanapankin, joka muistaa salasanat puolestasi  ja auttaa luomaan vahvoja salasanoja.

Identiteettivarkaudelta suojautuminen

Jos reagoit nopeasti, identiteettivarkaudet ovat estettävissä. DNA Tunnusturva -palvelu valvoo puolestasi ja antaa ohjeet heti tietovuodon tapahduttua – tässä vaiheessa lisävahingot voidaan vielä estää. Palvelu hälyttää heti, jos henkilötietojasi on ollut mukana tietovuodossa ja antaa selkeät ohjeet lisävahinkojen estämiseksi. Salasanojen hallintaohjelmalla voit myös luoda ja hallinnoida salasanoja – turvallisesti kaikilla laitteilla.

Mitä tehdä, jos tietoni on vuodettu?

Jos epäilet identiteettivarkautta tai on vaarana, että rikolliset voivat päästä sisään verkkopankkiisi tai käyttää luottokorttiasi, ole heti yhteydessä pankkiisi. Kannattaa myös tehdä rikosilmoitus poliisille. Postin kautta voi myös tehdä osoitteenmuutoskiellon, ettei osoitetietojasi päästä muuttamaan. Kun käytössäsi on DNA Tunnusturva, saat tarkat toimintaohjeet sähköpostiisi heti, jos sähköpostiosoitteesi on nähty tietovuodossa.