Muuttajan muistilista

Muuttaminen uudelle paikkakunnalle, ensiasuntoon muutto, isompi omakotitalo vai aiempaa kompaktimpi koti? Tee muutosta mutkattomampaa hyvällä valmistautumisella. Ota tästä vinkit talteen!

Tee muuttoilmoitus

1. Tee muuttoilmoitus

Tee ensimmäisenä muuttoilmoitus Digi- ja väestötietoviraston ja Postin yhteisessä palvelussa – sitä kautta uudet yhteystietosi uivat myös operaattorillesi. Irtisano tarvittaessa myös vesi- ja jätehuoltosopimukset. Jos asut taloyhtiössä, muista kertoa muutosta ajoissa myös huoltoyhtiölle tai isännöitsijälle.

2. Huolehdi netti kuntoon

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla tai vaikka avaamalla chat, autamme sinua sopivan yhteyden valinnassa. Tekemällä osoitehaun näet osoitteeseesi saatavilla olevat vaihtoehdot samantien.

Tee osoitehaku

Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Muista sähkösopimus

3. Muista sähkösopimus

Tee sähkösopimus ajoissa uuteen osoitteeseesi ja muista irtisanoa myös se vanha. Jos olet muuttamassa ensiasuntoosi, sähköyhtiö tekee puolestasi sähkönsiirtosopimuksen paikallisen sähköverkkoyhtiön kanssa. Varmista se sähköyhtiöltäsi sähkösopimusta tehdessäsi.

Turvaa kotisi

4. Turvaa kotisi

Monessa vuokra-asunnossa kotivakuutus on muuton edellytys – ja omistusasunnossa huolettoman arjen turva. Kannattaa varmistaa myös muuttofirman vakuutussuoja, jos muutossa jotain sattuu ja tapahtuu.

Huolehdi kotivakuutus kuntoon hyvissä ajoin – ja muista myös tietoturva. Uudesta kodista kannattaa tehdä heti alusta saakka tietoturvallinen ja huoleton paikka koko perheelle.

Ota yhteyttä isännöitsijään

5. Ota yhteyttä isännöitsijään

Kun postiluukussa seisoo väärä nimi, ei postikaan välttämättä löydä perille. Jos muutat taloyhtiöön, ota yhteyttä huoltofirmaan ja isännöitsijään – ja käytä tilaisuus samalla hyväksesi: kysy netistä. Hyvällä tuurilla se on enää aktivointia vaille valmis! Ja jos ei ole, saat netin helposti uuteenkin osoitteeseesi täältä.

Varmista viihtyminen

6. Varmista viihtyminen

Sitten, kun sohva on kannettu sisään, viihtyminen on enää ohjelmasta kiinni. DNA TV Hubi kulkee mukanasi Suomessa kaikkialle etkä ole riippuvainen kotisi lähetystekniikasta – netin kautta saat IPTV-kanavat heti näkyviin. DNA TV -mobiilisovellus viihdyttää jo ennen telkkarin virittämistä.

Jos tilaukseesi sisältyy kanavapaketti tai suoratoistopalvelu, varmista kanavien näkyminen parhaalla kuvanlaadulla myös uudessa kodissasi ja tee mahdolliset muutokset tilaukseesi hyvissä ajoin olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Lataa tästä tulostettava muuttajan muistilista ja helpota muuttoa!

Usein kysyttyä muuttamisesta