Modeemit

DNA:n modeemit ja Netti toimivat yhteen saumattomasti, tarjoten nopean ja luotettavan internet-yhteydenkaikille käyttäjille. DNA:n verkon ja modeemien avulla netin käyttöönotto on tehty erittäin yksinkertaiseksi,joten sinun ei tarvitse huolehtia monimutkaisista asetuksista tai verkkoyhteyksien säätämisestä.

Tutustumalla eri vaihtoehtoihin ja valitsemalla sopivan laitteen voit varmistaa, että saat juuri tarvitsemansaominaisuudet ja suorituskyvyn netin käyttöön.

DNA Netin käyttöönotto on tehty erittäin helpoksi ja vaivattomaksi. Kaikki tarvittavat asetukset ovatvalmiiksi tehtyjä, joten sinun tarvitsee vain kytkeä modeemi päälle ja yhdistää se verkkoon.

Modeemit ja reitittimet

Tiedätkö millä tekniikalla netti tulee kotiisi?

Kaapeli-laajakaista

Kaapeli-laajakaista

Kaapeli-TV-kodeissa yhteys muodostetaan kaapelimodeemin avulla, jolloin netti tulee kotiisi TV-antennirasian kautta. Kytke modeemi kaapelitelevision antennirasiaan - ja olet DNA:n verkossa!

Ethernet-laajakaista

Ethernet-laajakaista

Yleinen tekniikka uusissa ja putkiremontoiduissa asunnoissa - netti tulee kotiisi datakaapelia pitkin. Kytke Ethernet-johto huoneen seinäpistokkeesta suoraan modeemiin. Ja netti on heti valmis!

Kuitu eli FTTH-laajakaista

FTTH-laajakaista

Yleinen uusissa asunnoissa, etenkin omakotitaloissa. Netti tulee asuntoon optisella kuituyhteydellä - ja vauhdikkaasti tuleekin!

DSL-laajakaista

DSL-laajakaista

Perinteinen, jo pitkään käytössä ollut tekniikka, jossa netti tulee kotiisi kuparijohtoja pitkin, puhelinpistokkeen kautta. Ei se nopein netti, mutta toimii!

4G- ja 5G-reititin

Mobiililaajakaista (4G ja 5G)

Jos kotonasi on mobiililaajakaista, käytät nettiä 4G- tai 5G-mobiiliverkossa. Mokkulastasi riippuen saat yhteyden joko yhdelle laitteelle tai koko perheen käyttöön. Nopeimmillaan jopa gigan vauhtia!

Miksi modeemi ja mokkula kannattaa välillä vaihtaa uuteen?

Siinä, missä kodin muutkin älylaitteet, modeemi ja mokkula kannattaa välillä päivittää, jotta netti olisi mahdollisimman nopea, yhteys ei pätkisi vanhentuneen tekniikan vuoksi, modeemin asetukset olisivat kunnossa ja laitteen tietoturvaominaisuudet pysyisivät varmasti aina ajan tasalla.

Kun hankit sekä netin että modeemin tai mokkulan DNA:lta, saat toimintavarman netin sekä huolettoman kotiverkon vuosiksi eteenpäin.

Älä suotta huolehdi – teimme modeemin käyttöönotosta helppoa!

Modeemin vaihtaminen ei ole jokapäiväinen juttu. Siksi uuden laitteen käyttöönoton on syytä olla helppoa – niin helppoa, ettei sujuva ja nopea netti jää ainakaan vanhentuneesta modeemista kiinni.

DNA:n modeemit on helppo ottaa käyttöön, sillä laitteet on jo optimoitu valmiiksi DNA:n verkkoon. Ja jos tarvitset apua, DNA Apuri auttaa alkuun ja sen jälkeenkin – puhelimessa, chatissa tai paikan päällä.

Anna DNA Apurin auttaa

Mitä eroa on modeemilla ja reitittimellä?

Modeemi ja reititin ovat molemmat laitteita, joita käytetään Internet-yhteyden muodostamiseen ja hallintaan. Vaikka nämä termit saattavat kuulostaa samankaltaisilta, niillä on kuitenkin erilaisia toimintoja ja tehtäviä verkon hallinnassa.

Modeemi on laite, joka yhdistää tietokoneen tai laitteen verkkoon. Modeemi muuntaa Internet-signaalin muodon, jotta tietokone tai muu laite voi yhdistää Internetiin. Modeemi käyttää yleensä ethernet-, kaapeli- tai FTTH-yhteyttä.

Reititin on laite, joka ohjaa tietoliikennettä verkon sisällä ja verkon ja Internetin välillä. Reititin hallinnoi verkkoliikennettä ja toimittaa datasiirron laitteiden välillä. Reititin yhdistää useita laitteita samalle verkolle, jotta ne voivat jakaa yhteisen Internet-yhteyden. Reititin voi myös tarjota langattoman verkon, jotta useat langattomat laitteet voivat muodostaa yhteyden Internetiin.

Lyhyesti sanottuna modeemi yhdistää tietokoneen tai verkkolaitteen Internet-palveluntarjoajan verkkoon, kun taas reititin hallinnoi verkkoliikennettä verkon sisällä ja verkon ja Internetin välillä. Useimmissa kotiverkoissa on sekä modeemi että reititin, joka on yhdistetty yhdeksi laitteeksi.

Laitekohtaiset ohjeet ja vinkit modeemin sijoitteluun löydät tukisivuilta

Pätkiikö netti?

Katso ohjeet netin tukisivulta 

Reistaileeko modeemi?

Katso ohjeet modeemien tukisivulta 

Temppuileeko mokkula?

Katso ohjeet mokkuloiden tukisivulta 

Kaipaatko tukea?

Varaa soittoaika tukeen ja me soitamme silloin kun sinulle sopii 

Usein kysyttyä modeemeista ja mokkuloista