Vaihda verkkolaskuun

Sähköinen lasku on veloitukseton ja säästää ympäristöä.
Saat laskun halutessasi joko verkkolaskuna tai sähköpostilaskuna.

Usein kysytyt kysymykset

 

Kirjaudu YritysDNA -itsepalveluun

Itsepalvelussa voit tarkastella ja hallinnoida palveluitasi 24/7. 

Kirjaudu

 

Laskunlukuohjeet ja -mallit

Yrityksesi voi valita käyttöönsä joko laajan tai tiivistetyn mallin mobiillaskusta. Asiakasverkon ja toimistoviestinnän palveluissa on käytössä laaja nettolaskumalli ja TV- ja KTV-palveluissa laaja yrityslaskumalli. 

Voit vaihtaa yrityksesi laskumallia tai tilata erilaisia laskuraportteja ottamalla yhteyttä yritysasiakaspalveluumme. 

Suppea laskumalli

Uusille asiakkaille lähtee automaattisesti mobiilipalveluissa suppea laskumalli. Siinä laskutapahtumiin on summattu yhteen kaikkien liittymien kokonaissummat, jotka on ilmoitettu asiakaskohtaisilla sopimushinnoilla. Laskun lopusta löytyy liittymäkohtainen yhteenveto. 

Laaja laskumalli

Laajassa laskumallissa laskutapahtumat eritellään tarkasti liittymittäin. Tapahtumien summat on laskulla ilmoitettu asiakaskohtaisilla sopimushinnoilla. Laskun lopusta löytyy liittymäkohtainen yhteenveto. 

Kiinteän verkon laskumallit

DNA:n laskujen maksutavat

Paperilaskun lisäksi voit maksaa laskun monella eri tapaa. 

Verkkolasku

Verkkolasku on sähköinen lasku, joka siirretään yritysten välisessä laskutuksessa automaattisesti lähettäjän järjestelmästä vastaanottajan järjestelmään. Verkkolasku käsitellään kokonaisuudessaan sähköisesti, eikä siitä ole tarvetta tulostaa paperikopioita. Verkkolaskusta tuotetaan myös paperilaskua muistuttava kuvatiedosto, jota voi tarkastella tietokoneen näytöltä. Verkkolasku tehostaa yrityksesi laskutustoimintoja ja tuo kustannussäästöjä, sillä lasku ei edellytä manuaalista laskunsyöttöä ja sekä laskun sähköinen kierrätys että arkistointi on nopeaa ja helppoa. Sähköinen käsittely vähentää lisäksi tallennus- ja käsittelyvaiheessa esiintyviä virheitä.
Lue lisää verkkolaskusta: www.tieke.fi

Vaihda verkkolaskuun

Verkkolaskun edellytyksenä on, että yrityksesi taloushallinnon ohjelmistolla on valmiudet ottaa vastaan verkkolaskuja. Lisäksi tarvitaan operaattori tai pankki, joka voi tarjota verkkolaskujen välityspalvelua ja sopimus verkkolaskujen välityksestä. Verkkolaskun vastaanottavana operaattorina voivat toimia tällä hetkellä:

Nordea (operaattoritunnus: NDEAFIHH)
Sampo Pankki (operaattoritunnus: DABAFIHH)
OP-Pohjola (operaattoritunnus: OKOYFIHH)
Tapiola Pankki (operaattoritunnus: TAPIFI22)
Handelsbanken (operaattoritunnus: HANDFIHH)
Ålandsbanken (operaattoritunnus: AABAFI22)
Aktia (operaattoritunnus: HELSFIHH)
Säästöpankit (operaattoritunnus: ITELFIHH)
Pop Pankki (operaattoritunnus: POPFFI22)
S-Pankki (SBANFIHH)
Apix Messaging Oy (operaattoritunnus: 00372332748700001)
Basware Oyj (operaattoritunnus: BAWCFI22)
Inexchange (INEXCHANGE)
Liaison Technologies Oyj (operaattoritunnus: 003708599126)
Logica Suomi Oy (operaattoritunnus: 003703575029)
Maventa Services (operaattoritunnus: 003721291126)
Netbox (003726044706)
Notebeat Oy (operaattoritunnus: 003717203971)
TeliaSonera Finland Oyj(operaattoritunnus: 003714756079)
Tieto Oyj (operaattoritunnus: 003701011385)
Pagero (operaattoritunnus: PAGERO)
Ropo Capital (operaattoritunnus: 003714377140)
Strålfors Oy (operaattoritunnus: 003701150617)

Sähköpostilasku

Voit tilata laskun myös suoraan sähköpostiisi. Sähköpostiviestissä lasku on pdf-muodossa, ja voit tarkastella sitä suoraan tietokoneeltasi.

E-lasku

Osa pankeista tarjoaa myös kuluttajille suunnattua e-laskua yrittäjille, halutessasi voit tiedustella tämän vaihtoehdon käyttöönotosta omasta pankistasi.

E-laskussa laskun tiedot, kuten viite- ja tilinumerot ovat automaattisesti valmiina, joten niitä ei tarvitse enää erikseen syöttää. E-laskuna verkkopankkiisi tulleen maksun tarkastat ja hyväksyt kuten muutkin verkkopankissa maksettavat laskut. E-lasku on pankkien yhdessä kehittämä, turvallinen, helppo ja ekologinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskuja.

DNA:n tilinumerot

DNA:lla on eri tilinumeroita riippuen tilaamastasi palveluista. Alla löytyy lista. Oikea tilinumero näkyy myös laskussasi.

DNA:n matkapuhelinpalvelut ja liikkuva laajakaista -tuotteet voi maksaa seuraaville tileille, jos laskunumero on 11-numeroinen:

Pankki IBAN BIC
Nordea  FI38 1660 3001 0146 64 NDEAFIHH
OKO   FI20 5000 0120 2681 30  OKOYFIHHKiinteän verkon palvelut kuten kiinteät vaihteet, DNA Yrityspuhelin, DNA Luuri maksetaan näille tileille:

Pankki IBAN BIC
Nordea FI30 1043 3000 1021 04 NDEAFIHH
OKO FI60 5600 0520 3048 10 OKOYFIHH
Danske Bank FI80 8000 1171 1225 19 DABAFIHH

 

DNA Welho -laskujen tilinumerot, jos maksat DNA Welho laajakaista- tai TV-tuotteita:

Pankki IBAN BIC
Nordea FI15 1575 3000 0000 64 NDEAFIHH
Pohjola FI65 5000 0120 2295 87 OKOYFIHH
Danske Bank FI46 8000 1501 7745 00 DABAFIHH

 

Matkapuhelinpalvelun vakuusmaksut:

Pankki IBAN BIC
Nordea FI46 2333 1800 0282 29 NDEAFIHH

Tilaa sähköinen lasku

Tällä sivulla voit tilata sähköisen laskun tai ilmoittaa muuttuneet laskutusyhteystiedot. Laskun tilaaminen ja tietojen päivittäminen on oheisen lomakkeen kautta maksutonta.

Vaihtamalla verkkolaskuun tai sähköpostilaskuun vastaanotat laskusi veloituksetta, paperisena toimitetusta laskusta veloitamme 11,90 e / lasku (alv 0 %). Paperilaskusta luopuminen on myös ympäristöteko: paperilaskun kasvihuonekaasupäästöt ovat seitsemänkertaiset sähköiseen laskuun verrattuna. 

Saat verkkolaskun tai sähköpostilaskun käyttöösi näin

  • Oheisella automaattisesti käsiteltävällä lomakkeella voit tilata sähköpostilaskun tai verkkolaskun yrityksenne palveluille.
  • Ota meihin yhteyttä tämän sivun chat-toiminnolla, jos tiedät, että yrityksenne palveluista osa laskutetaan esimerkiksi henkilöltä tai toiselta yritykseltä ja laskutustapaa halutaan muuttaa myös näille palveluille. Ole yhteydessä chatin kautta myös, jos sopimusasiakkaana on henkilö ja palvelut laskutetaan yritykseltä, eikä yrityksen y-tunnusta ole ilmoitettu DNA:lle. Chatin palveluajan ulkopuolella voit lähettää meille viestin chatin yhteydenottolomakkeella.
  • Saat jatkossa palveluista laskun verkkolaskuna tai suoraan sähköpostiisi. Sähköpostiviestissä lasku on pdf-muodossa ja voit tarkastella sitä suoraan tietokoneeltasi. 

Osa pankeista tarjoaa myös kuluttajille suunnattua e-laskua yrittäjille. Halutessasi voit tiedustella tämän vaihtoehdon käyttöönotosta omasta pankistasi. 
 

Muuttuneiden laskutusyhteystietojen ilmoittaminen

  • Voit ilmoittaa muuttuneet laskutusyhteystiedot oheisella lomakkeella. 
  • Laskutustietojen päivittäminen lomakkeen kautta on maksutonta.
  • Ota meihin yhteyttä tämän sivun chat-toiminnolla, jos tiedät, että yrityksenne palveluista osa laskutetaan esimerkiksi henkilöltä tai toiselta yritykseltä ja laskutustapaa halutaan muuttaa myös näille palveluille. Lomakkeen kautta laskutustapa muuttuu vain suoraan yritykseltä laskutettaville palveluille. Chatin palveluajan ulkopuolella voit lähettää meille viestin chatin yhteydenottolomakkeella.

Lisätietoa verkkolaskuista

Jos lomake ei näy, niin lataa sivu uudelleen.

Miten voimme auttaa?

 

Avaa chat

Sopimusehdot ja hinnastot

 

Yleiset sopimusehdot, palveluhinnasto, laskutus- ja perintämaksut ym.

Käyttöohjeet ja vinkit

 

Täältä löydät mm. usein kysytyt kysymykset, ohjeet vikatilanteisiin ja palveluiden käyttöohjeet