Viisi vinkkiä: Näin digitalisoit rakennustyömaan

Rakennusala toimii yhä monilta osin varsin perinteisesti. Aikaa kuluu paljon odotteluun ja tarpeiden hakuun. Monin paikoin odottelu on perusteltua, sillä yksikään sovellus ei nopeuta betonin kuivumista. Silti parannettavaakin varmasti löytyy, kun oikein jaksaa etsiä.

Suurimpaan pullonkaulaan, eli tiedon kulkemiseen, voi onneksi vaikuttaa itse. Lue tästä viisi vinkkiä, kuinka digitaalinen rakennustyömaa vähentää turhaa työtä.

1. Työmaan viestintä digitaaliseen työkaluun

Jos työmaan kaikki viestintä menee työmaamestarin kautta, tuhraantuu odotteluun paljon aikaa. Isolla työmaalla jo työmaatoimistoon kävely voi viedä vartin. Onneksi nykyään on sovelluksia, joissa voi jakaa työmaan eri tehtäviä eri työntekijöille. Jokainen työntekijä voi kuitata työtehtävät älypuhelimen sovelluksella, jolloin myös johdolla on parempi käsitys, mitä raksalla tapahtuu.

2. Tee TR- ja TVR-mittaukset ilmaisella sovelluksella

Lakisääteiset TR- ja TVR-mittaukset tehdään yhä monella työmaalla ruutupaperilla ja kynällä. Sateen muhjuunnuttamat, taskun pohjalla pyörineet lippulaput ovat kaikkea muuta kuin järkevää dokumentointia. Tiesitkö, että on olemassa sovelluksia, joilla voi tehdä TR- ja TVR-mittaukset ilmaiseksi puhelimella? Raportit tallentuvat automaattisesti pilvipalveluun.

3. Varusta arvokkaimmat työkalut sensoreilla

Onko kymppitonnin laite taas hukassa? Työmaan arvokkaimmat laitteet voi varustaa paikannussensoreilla, jolloin laitteen sijaintia ei tarvitse arvailla. Esimerkiksi paikannussensorit ovat halventuneet viime vuosina paljon. Saatat yllättyä, kuinka edullisia ja luotettavia esineiden internet- eli IoT-ratkaisut tänä päivänä ovat.

4. Paperit pilveen

Plärätäänkö teidänkin työmaatoimistossa vielä papereita? Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon aikaa mappien selailuun menee? Nyt jos koskaan on aika siirtyä käyttämään pilvipohjaista arkistoa, joka on aina sitä tarvitsevien saatavilla. Näin voit aina halutessasi tarkistaa mieltäsi painavan asian, vaikka mappi olisikin jäänyt työmaatoimistoon.

5. Älä pihistele verkkoyhteydestä

Digitaaliset työkalut tarvitsevat toimiakseen kunnon verkkoyhteydet. Usein laadukas 4G-yhteys riittää, mutta kannattaa harkita myös erillisen, tilapäisen langattoman verkon asentamista työmaalle. Verkkoyhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota downlink-nopeuden lisäksi myös uplink-nopeuteen, joka on olennaista pilvipalveluiden käytössä. Downlink kertoo, kuinka rivakasti tieto liikkuu internetistä käyttäjälle. Uplink puolestaan kertoo, kuinka tieto liikkuu käyttäjältä internetiin päin eli esimerkiksi pilvipalveluihin.

 

Helpot kikat voivat auttaa kiireessä paljon ja tuoda uutta myyntiä. Lataa opas ja poimi kätevät digivinkit rakennusalan yrittäjälle!

Avainsanat:

Digitalisaatio Pilvipalvelut

Lue lisää uudesta työstä

10/2023 DNA Yrityksille

Tavoitteena entistä toimivampi asiakaspalvelu? Helppokäyttöinen mobiilisovellus auttaa sekä yritystä että asiakasta

DNA Call on yrityksille suunnattu mobiilisovellus.
Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.