Verkkohyökkäysten ja tietoturvan välinen kilpajuoksu kiihtyy

Digitaalisaaton myötä uudeksi joulutraditioksi näyttää nousseen verkkohyökkäysten suma. Kuinka varautua verkkorikollisten vyöryyn?

Palvelunestohyökkäysten torjunta on nykyisin myös verkkokauppojen arkea. Verkkokauppa.comilla on käytössään tehokkaat keinot verkkohyökkääjiä vastaan.

Internet-palveluja lamauttavat palvelunestohyökkäykset yleistyvät kaikkialla maailmassa, eikä Suomikaan ole näissä asioissa enää lintukoto. Maan suurin ja tunnetuin verkkokauppa Verkkokauppa.com ottaa tietoturva-asiat äärimmäisen vakavasti, sillä sähköisen asioinnin sujuvuus ja asiakastietojen säilyminen turvassa ovat koko liiketoiminnan ytimessä.

”Tietoturvalla on suora yhteys asiakaskokemukseen. Verkkokaupassa asioinnin tulee olla aina nopeaa ja luotettavaa. Asiakkaan on myös oltava varma siitä, etteivät hänen tietonsa päädy vääriin käsiin”, Verkkokauppa.comin tietohallintopäällikkö Max Westersund korostaa.

DNA:n palvelu torjuu hyökkäykset

Tietomurtojen ehkäisyn ohella palvelunestohyökkäysten tehokas torjunta on verkkokaupoille keskeinen asia.

”Palvelunestohyökkäys toimii usein hämäyksenä, jolla yritystä pyritään harhauttamaan varsinaisen tietomurron aikana. Verkkokaupoissa rikollisia kiinnostavat etenkin asiakkaiden maksukorttitiedot”, Westersund huomauttaa.

Palvelunestohyökkäyksien tekemistä helpottaa se, että verkkoliikenteen lähdeosoite on helppo väärentää. Tekijöiden jäljittäminen on äärimmäisen vaikeaa, sillä hyökkäykset tulevat lähes poikkeuksetta anonyymeistä osoitteista, joiden jäljittäminen on mahdotonta.

”Palvelunestohyökkäysten torjuntaan on kuitenkin tehokkaita keinoja. Keskeinen asia on, että hyökkäysliikenne pysäytetään jo ennen kuin se pääsee yrityksen internetliittymään tai palvelimiin.”

Verkkokauppa.com hyödyntää tässä DNA:n palvelua, joka havaitsee normaalista liikenteestä poikkeavan liikenteen. Palvelunestohyökkäysten heikennys toteutetaan DNA:n runkoverkossa.

Suojaa kodin laitteet rikollisilta

Palvelunestohyökkäysten on todettu kiihtyvän joulun seutuna ja muina loma-aikoina. Tarkkaa syytä tähän ei tiedetä. Liikkeellä voi olla silloin hakkereita, jotka tavoittelevat iskuilleen mahdollisimman laajaa huomiota uutisköyhinä päivinä. Toiseksi syyksi on mainittu, että loma-aikoina luvattoman hakkeroinnin harrastajilla on enemmän aikaa keskittyä laittomiin puuhiinsa.

Nykyisin lähes kaikki verkkohyökkäykset ovat niin sanottuja hajautettuja palvelunestohyökkäyksiä, joissa hyökkäysliikenne tulee useista eri lähteistä.

Niitä voivat olla kaapatut tietokoneet tai väärin määritellyt palvelimet. Viime aikoina julkisuuteen ovat nousseet hyökkäykset, joissa rikolliset ovat hyödyntäneet internetiin kytkettyjä suojaamattomia laitteita, kuten valvontakameroita ja itkuhälyttimiä.

”Jokainen meistä voi vaikeuttaa verkkorikollisten toimintaa huolehtimalla verkossa olevien laitteiden tietoturvasta kotona ja yrityksissä”, Max Westersund muistuttaa.

Tutustu DNA:n tietoturvaan liittyviin oppaisiin.

Avainsanat:

Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

8/2022 Lasse Salonen

Mitä yhteistä on kajakkipyörähdyksellä ja tietoturvalla? Toisto, toisto ja toisto

Etukäteen pahimman pelkääminen ei auta – oli kyse sitten kyberturvallisuudesta tai kaatumisesta kylmässä ja myrskyisessä vedessä.
7/2022 DNA Business

Datan käyttö räjähdysmäisessä kasvussa – näin se tulee muuttamaan arkeamme

Kestävä kehitys on yhä suuremmassa roolissa, kun ICT-yhtiöt rakentavat ekosysteemejään ja kehittävät huomisen teknologiaa.
7/2022 DNA Business

Vikasietoisuutta vai joustavuutta tien päälle? Tehokkailla yritysratkaisuilla yhteydet toimivat siellä missä sinäkin

Vikasietoisuutta vai joustavuutta? Kolme yritysliittymää vertailussa: räätälöi omannäköisesi sopimus.
7/2022 DNA Business

Kahdeksan älykkäiden kaupunkien IoT-sovellusta – näin yritykset hyödyntävät IoT:tä

Älykaupunkiteknologiat tarjoavat toimivia keinoja kaupungistumisen aiheuttamiin haasteisiin.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.