Blogit

Verkkohyökkäysten ja tietoturvan välinen kilpajuoksu kiihtyy

Digitaalisaaton myötä uudeksi joulutraditioksi näyttää nousseen verkkohyökkäysten suma. Kuinka varautua verkkorikollisten vyöryyn?

Palvelunestohyökkäysten torjunta on nykyisin myös verkkokauppojen arkea. Verkkokauppa.comilla on käytössään tehokkaat keinot verkkohyökkääjiä vastaan.

Internet-palveluja lamauttavat palvelunestohyökkäykset yleistyvät kaikkialla maailmassa, eikä Suomikaan ole näissä asioissa enää lintukoto. Maan suurin ja tunnetuin verkkokauppa Verkkokauppa.com ottaa tietoturva-asiat äärimmäisen vakavasti, sillä sähköisen asioinnin sujuvuus ja asiakastietojen säilyminen turvassa ovat koko liiketoiminnan ytimessä.

”Tietoturvalla on suora yhteys asiakaskokemukseen. Verkkokaupassa asioinnin tulee olla aina nopeaa ja luotettavaa. Asiakkaan on myös oltava varma siitä, etteivät hänen tietonsa päädy vääriin käsiin”, Verkkokauppa.comin tietohallintopäällikkö Max Westersund korostaa.

DNA:n palvelu torjuu hyökkäykset

Tietomurtojen ehkäisyn ohella palvelunestohyökkäysten tehokas torjunta on verkkokaupoille keskeinen asia.

”Palvelunestohyökkäys toimii usein hämäyksenä, jolla yritystä pyritään harhauttamaan varsinaisen tietomurron aikana. Verkkokaupoissa rikollisia kiinnostavat etenkin asiakkaiden maksukorttitiedot”, Westersund huomauttaa.

Palvelunestohyökkäyksien tekemistä helpottaa se, että verkkoliikenteen lähdeosoite on helppo väärentää. Tekijöiden jäljittäminen on äärimmäisen vaikeaa, sillä hyökkäykset tulevat lähes poikkeuksetta anonyymeistä osoitteista, joiden jäljittäminen on mahdotonta.

”Palvelunestohyökkäysten torjuntaan on kuitenkin tehokkaita keinoja. Keskeinen asia on, että hyökkäysliikenne pysäytetään jo ennen kuin se pääsee yrityksen internetliittymään tai palvelimiin.”

Verkkokauppa.com hyödyntää tässä DNA:n palvelua, joka havaitsee normaalista liikenteestä poikkeavan liikenteen. Palvelunestohyökkäysten heikennys toteutetaan DNA:n runkoverkossa.

Suojaa kodin laitteet rikollisilta

Palvelunestohyökkäysten on todettu kiihtyvän joulun seutuna ja muina loma-aikoina. Tarkkaa syytä tähän ei tiedetä. Liikkeellä voi olla silloin hakkereita, jotka tavoittelevat iskuilleen mahdollisimman laajaa huomiota uutisköyhinä päivinä. Toiseksi syyksi on mainittu, että loma-aikoina luvattoman hakkeroinnin harrastajilla on enemmän aikaa keskittyä laittomiin puuhiinsa.

Nykyisin lähes kaikki verkkohyökkäykset ovat niin sanottuja hajautettuja palvelunestohyökkäyksiä, joissa hyökkäysliikenne tulee useista eri lähteistä.

Niitä voivat olla kaapatut tietokoneet tai väärin määritellyt palvelimet. Viime aikoina julkisuuteen ovat nousseet hyökkäykset, joissa rikolliset ovat hyödyntäneet internetiin kytkettyjä suojaamattomia laitteita, kuten valvontakameroita ja itkuhälyttimiä.

”Jokainen meistä voi vaikeuttaa verkkorikollisten toimintaa huolehtimalla verkossa olevien laitteiden tietoturvasta kotona ja yrityksissä”, Max Westersund muistuttaa.

Tutustu DNA:n tietoturvaan liittyviin oppaisiin.

Avainsanat:

Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Vain oppiva organisaatio voi selvitä tekoälyn aikakaudesta voittajana

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

”Maalaisjärki on iso osa tietoturvaa” – kyberturvallisuuden lehtori Pia Satopää tietää, missä voisimme kehittyä

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Kokeilemalla kohti tekoälyvallankumousta – nyt on yritysjohdon aika toimia

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly innostaa sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäjiä: ”Jos tätä ei Suomessa saada tehtyä, niin missä sitten?”

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.