Blogit

Uiko maailman parhaissa verkoissa kohta maailman digiosaavin kansa?

Päivittäisten kokeilujen kautta opettajat oppivat digitaalisten oppimisympäristöjen ja viestintäalustojen käyttöä kriittisenä opetuksen työvälineenä. Oppilaat yrittävät mukautua netin vakavampaan käyttöön.

Urheiluseuroissa ja monessa muussa harrastetoiminnassa etsitään innokkaasti uusia keinoja hyödyntää netin mahdollisuuksia. 

Terveydenhuollossa syvennytään tosissaan etähoidon mahdollisuuksiin ensikontaktin, seurannan, jatkuvan vuorovaikutuksen ja resurssien mahdollisimman tehokkaan käytön osalta.

Yritykset sopeutuvat kaikin mahdollisin keinoin uuteen normaaliin. Yhä suurempi osa työntekijöistä pyörittää nyt myyntiä, asiakaspalvelua, tuotekehitystä ja muita toimintoja kotoaan. 

Koronaepidemian aiheuttama salamasiirtyminen digitalisoituun liiketoimintaan voi monelle valmistautumattomalle yritykselle olla raaka. 

Viimeistään nyt yrityksissä joudutaan pakosta havahtumaan verkkokaupan, verkkokauppapaikkojen sekä digitaalisen asiakaspalvelun kriittisyyteen omalle toiminnalle. 

Asiakkaita on pystyttävä palvelemaan niissä kanavissa, jossa he haluavat asioida – tai kuten juuri nyt – joutuvat asioimaan. Tarpeet voivat muuttua todella nopeasti, kuten koronakriisi opettaa. 

Liiketoiminta pyörii, vaikka työntekijät eivät ole toimistolla

Suurin osa suomalaisista tulee kevään aikana oppimaan digitaalisten viestintäalustojen ja myös muiden pilvipalveluiden käytöstä enemmän kuin koko aiemman elämänsä aikana. 

Videoneuvottelut tulevat korvaamaan yhä useamman kokouksen ja liikematkan myös koronakriisin jälkeen. Etätyöstä tulee arkea suurelle osaa yrityksiä ja jopa julkiselle sektorille. Etätyö on työtä, se on uusi normaali.

Koronaepidemian aikana myös digitaalisten verkostojen merkitys korostuu entisestään. Seuraavien kuukausien aikana syntyy kymmeniätuhansia uusia mestareita navigoimaan verkostoissa ja löytämään sitä kautta asiantuntijoita, asiakkaita ja sparraustukea kriisin selättämiseksi ja uusien toimintamallien rakentamiseksi. 
 

Osaamisloikka on myös huikea mahdollisuus, jonka toivottavasti osaamme hyödyntää yhteiskuntamme kilpailuetuna tulevina vuosina.

Meillä on teleoperaattorina tärkeä rooli siinä, että uuteen normaaliin siirtyminen mahdollistuisi asiakkailtamme mahdollisimman jouhevasti. Olemme sitoutuneet tekemään kaikkemme, jotta 

  1. Asiakkaillamme olisi käytettävissä erittäin korkealaatuiset, nopeat ja tietoturvalliset 4G, 5G ja kuitupohjaiset yhteydet, jotka mahdollistavat turvallisen yhteydenpidon, työnteon, asiakaspalvelun, prosessien etäohjauksen, opiskelun, verkostoitumisen, kauppa-alustat, viihdepalvelut ja tuhansien muiden sovellusten käytön paikasta rippumatta, 24/7 ja mistä tahansa Suomessa tai ulkomailta.  
     
  2.  Asiointi kanssamme ja palveluidemme käyttäminen olisi mahdollisimman sujuvaa ja mutkatonta – tänään, huomenna ja tulevaisuudessa. Kaikissa merkittävissä digitaalisissa ja fyysisissä kanavissa. Riippumatta siitä, riehuvatko virukset tai vaikkapa syysmyrskyt Suomessa.  
     
  3. Maankattavat verkkomme ovat maailman parhaiden joukossa. Palvelumme ovat erittäin edullisia muihin länsimaihin verrattuna. Esimerkiksi Saksassa mobiililiittymä, jossa ei ole datakäytölle rajaa maksaa yli 70 euroa/kk:ssa ja Ruotsissakin yli 50 euroa/kk. Suomessa rajattoman liittymän kuluttajahinnat ovat noin 30 euroa/kk. 

Hyvien verkkoyhteyksien ja nopeiden liittymien kysyntä kasvaa nyt nopeasti ja autamme mielellämme kaikkia.

Myös meillä Suomessa on ihmisiä, jolla ei ole esimerkiksi osaamisvajeen tai taloudellisen tilanteen takia mahdollisuutta käyttää digitalisoituvan yhteiskunnan palveluita.

Tämä ei mielestämme ole hyväksyttävää. Parantaaksemme digitaalista yhdenvertaisuutta ja osallistumismahdollisuuksia teemme tiivistä yhteistyötä Hopen, SOS Lapsikylän ja HelsinkiMission kanssa. Koronakriisin aikana olemme lahjoittaneet esimerkiksi HelsinkiMission palvelutaloihin tabletteja, joilla asiakkaat voivat pitää yhteyttä läheisiinsä. Asiakkaanamme tuet myös tätä kriittistä työtä. 

Katso vinkit mutkattomaan etätyöhön tästä linkistä.

Avainsanat:

Digitalisaatio

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.