Blogit

Työ tekijäänsä seuraa

Liikkuva tietotyö on tänään toimivaa todellisuutta. Työnteko ei jää kiinni yhteyksien toimivuudesta. Homma hoituu sujuvimmin, kun kaikilla laitteilla on oma liittymä.

 

Jos suuri muutos etenee vähitellen, sitä ei niin huomaa. Vielä viisi vuotta sitten liikkuvan tietotyön onnistuminen missä tahansa ei ollut aina itsestäänselvyys. Nyt pesee ja linkoaa.

”Työnteko on nopeaa ja tehokasta, kun se onnistuu käytännössä missä tahansa”, ammattikeittiöitä palvelevan Snellman Pron aluemyyntipäällikkö Tuomas Tahvanainen sanoo. Hänen työajastaan noin puolet kuluu kentällä asiakkaita tapaamassa. Olosuhteet vaihtelevat.

”Välillä hierotaan sopimuksia hyvin varustelluissa neukkareissa. Välillä sitten käydään tukun lihaosastolla tai ravintolan keittiössä valikoimiamme pädiltä läpi”, Tahvanainen kertoo. Yhteistä ympäristöille on kuitenkin se, että bitti liikkuu kaikkialla.

”En ole törmännyt haasteisiin yhteyksien toimivuudessa. Langattomat linjat toimivat hyvin, vaikka sitten kesämökin laiturinnokassa”, Tahvanainen sanoo.

Missään tietoteknisessä ympäristössä ei voi toki täysin välttyä ongelmilta, mutta Tahvanaisen kokemuksen mukaan mobiiliyhteydet eivät ole pulmien aiheuttajia. Tietysti kaikkein kriittisin data, kuten myyntipresentaatiot, kannattaa säilöä laitteeseen myös paikallisesti.

Älä säästä simmeissä

Tuomas Tahvanainen käyttää liikkuessaan niin puhelinta, pädiä kuin läppäriä. Jokaisella laitteella on oma, tärkeä tehtävänsä. Puhelin on lähtökohtaisesti tärkeä myyntityössä, pädi toimii hyvin tuotteita esitellessä ja powerpoint-esitykset lähtevät luonnollisimmin läppärillä.

Yksi onnistuneen käyttökokemuksen tekijä on se, että jokaiseen laitteeseen kannattaa suosiolla hankkia oma liittymä. Yhteyden jakaminen laitteiden kesken nakertaa tehokkuutta ja ehkäpä hermojakin. Useamman liittymän hankkiminen ei vie vallitsevalla hintatasolla vararikkoon.

”Kun tien päällä tulee äkillinen työasia hoidettavaksi, on voitava luottaa siihen, että laite lähtee toimimaan nopeasti”, Tahvanainen sanoo. Hän muistuttaa kuitenkin, että autolla liikuttaessa on syytä pitää tauko tienposkessa tai huoltoasemalla, jos mobiililaitteiden antia aikoo tarkastella.

”Jos töissä on liian kova vauhti päällä, on helppo unohtaa turvallisuus ja kyttäillä kännykkää ajaessaan. Se johtaa äkkiä tilanteeseen, jossa kiireet loppuvat lopullisesti”, Tahvanainen varoittelee.

Taukopaikan valinnassa tarvitsee kiinnittää huomiota lähinnä siihen, että mahtuu itse sekaan ja että työrauhaa riittää. Yhteyksien toimivuuden kannalta paikka kun paikka on käytännössä erinomainen.

”Tietty yksityisyys voi olla tarpeen työasioiden hoitamisessa. Kaistan riittävyyden puolesta työt hoituvat yhtä hyvin kahvilassa kuin konttorilla”, Tahvanainen sanoo.

Moderni teknologia siis luo toimivat puitteet. Onnistuminen lähtee kuitenkin viime kädessä tekijästä itsestään.

”Liikkuva tietotyö vaatii mielestäni tekijältään ennen kaikkea joustavuutta, oikeaa asennetta ja motivaatiota sekä järjestelmällisyyttä”, Tahvanainen sanoo. Työt pitää tietenkin saada sovitusti sekä aikataulujen mukaan tehtyä, olipa sijainti sitten millainen tahansa. ”Ja mielellään vielä tietysti mahdollisimman hyvin.”

Lue myös vinkit, joiden avulla liityt yleiseen verkkoon turvallisesti.

Avainsanat:

Työkulttuuri Liikkuva työ Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.