Blogit

Turussa tieto siirtyy vauhdilla DNA:n 5G-yhteyden siivittämänä

Konsulttiyhtiö Omnitelen tutkimuksessa tarkasteltiin mobiiliverkkojen tiedonsiirtonopeuksia Turussa, Naantalissa, Kaarinassa ja Raisiossa. Lisäksi mittauksia toteutettiin pääkaupunkiseudulla, Tampereen seudulla, Jyväskylässä, Lahdessa, Porissa, Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa.

Suurin keskimääräinen latausnopeus saavutettiin DNA:n liittymällä (587 Mbit/s), toiseksi suurin   Elisan liittymällä (437 Mbit/s), ja Telian liittymällä kolmanneksi suurin, (430 Mbit/s). Uusin tarkastelu mittasi keskimääräisiä latausnopeuksia helmi-maaliskuussa 2022 ja jokainen operaattori paransi tuloksiaan verrattuna loka–marraskuussa suoritettuun tarkasteluun. Latausnopeuksissa oli aluekohtaista vaihtelua. DNA:n liittymän keskimääräinen latausnopeus oli suurin kymmenellä mitatulla alueella, Elisan yhdellä alueella.

Turun seudulla DNA:n keskimääräinen latausnopeus oli uusimman tutkimuksen mukaan huikeat 625 Mbit/s (edellinen tulos 544 Mbit/s), mikä oli testin toiseksi paras tulos heti pääkaupunkiseudun jälkeen.

Turun alueen mittaukset toteutettiin Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Kaarinassa. DNA:n mobiiliverkon keskimääräinen latausnopeus oli suurin jokaisessa mitatussa kaupungissa ja parhaimmillaan jopa 50 prosenttia kilpailijoita korkeampi.

Nopeudet nousussa

Keskimääräiset latausnopeudet olivat tutkimuksen mukaan jokaisella operaattorilla hyvällä tai erittäin hyvällä tasolla mitatuilla alueilla sekä 5G-palvelu oli pääosin kattavasti saatavilla.

Käyttäjäkokemuksen kannalta saapuvan liikenteen latausnopeus lienee tärkein tunnusluku, sillä suurin osa mobiiliverkkojen liikenteestä suuntautuu nimenomaan tukiasemalta käyttäjälle. Mitä nopeampi yhteys on, sitä nopeammin verkkosivut, videot ja muut sisällöt latautuvat.  

Myös kaikkien operaattoreiden lähetysnopeudet olivat myös parantuneet edellisistä mittauksista, mutta muutos oli pienempi kuin latausnopeuksissa. DNA:n liittymällä mitattiin koko mittausten aikana suurin keskimääräinen nopeus, 37 Mbit/s. Elisan tulos oli 30 Mbit/s ja Telian 28 Mbit/s. 

Lähetysnopeus näkyy siinä, kuinka nopeasti käyttäjän lähettämät kuvat ja videot latautuvat esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. DNA:n liittymällä saavutettiin nopein tulos yhdeksällä mitatulla alueella, jotka olivat Turun seutu, Helsinki, Vantaa, Tampereen seutu, Lahti, Pori, Järvenpää, Kerava ja Tuusula.

Nopea verkkoyhteys on toimivan arjen vaatimus – DNA:n kuuluvuusalueella jo kaksi kolmasosaa suomalaisista 

Etätyön lisääntyminen on kasvattanut datan määrän kasvuun ja yrityksen kommunikaatiokin toimii monessa paikassa erinäisten sovellusten, kuten Slackin, Teamsin tai Whatsappin, välityksellä. Netin avulla hoituvat niin työt, yhteydenpito, päivittäiset toimet kuin viihdesisältöjen kulutus ja pelaaminenkin. Nopea verkko helpottaa myös esimerkiksi yrityksen pilvipalveluiden käyttöä. 

Panostaminen jouheviin ja nopeisiin liittymiin lisääkin työtehoa, kun aikaa ei kulu harmaiden hiusten nyppimiseen, mitä tökkivät videopalaverit helposti edistävät. DNA:lla marraskuun myydyimpien puhelinten joukossa jo lähes kaikki puhelimet olivat 5G-mallisia. 5G-liittymällä pääseekin nauttimaan maanlaajuisesti kasvaneista nopeuksista.

DNA:n jatkuvasti laajenevan 5G-verkon kuuluvuusalue kattaa jo yli 3,6 miljoonaa ihmistä, eli kaksi kolmasosaa suomalaisista jo 145 eri paikkakunnalla.

 

Saivatko uutiset innostumaan 5G:stä? Surffaa DNA:n sivuille ja tutustu yritysliittymien tarjontaamme tai päivitä puhelimesi 5G aikaan!

Avainsanat:

Mobiili 4G 5G Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.