Blogit

Turun seudun yritykset tietävät mitä verkoiltaan haluavat

Turussa on hyvä draivi päällä. Merenkulkuklusteri vetää alueelle alihankintateollisuutta, korkeakouluista sikiää startup-yrityksiä ja talous on ylipäätään vahvassa kasvussa.

Kun yrityksiä on laidasta laitaan, myös verkkoratkaisujen vaatimukset vaihtelevat.

”Kyllä meillä Turussa riittää perusratkaisuillekin kysyntää, mutta pääasiassa asiakaskuntamme on hyvin tietoista siitä, millaisia yhteyksiä ja lisäpalveluita heidän liiketoimintansa edellyttää. Vaatimukset ovat kovia ja asiakkaat ovat jatkuvasti kiinnostuneita yhä edistyksellisemmistä palveluista”, sanoo DNA:n Turun seudun myyntijohtaja Juha Lehtonen.

Nykyisiin palveluihin siis panostetaan, mutta lisäksi turkulaisfirmoilla on katse tiukasti tulevaisuudessa. 5G-verkon aikataulu ja mukanaan tuomat mahdollisuudet kiinnostavat.

”Pääsen juttelemaan 5G:stä asiakastapaamisissa päivittäin. Myös 4G:n varaan rakennetaan jo paljon yritysverkkoratkaisuja, mutta 5G:n myötä mobiiliyhteydet tulevat entistä relevantimmiksi esimerkiksi sellaisille yrityksille, joilla on käytössään paljon IoT:ta”, sanoo Juha Lehtonen.

5G nostaa mobiiliverkon nopeutta jopa kymmenkertaiseksi, pienentää viivettä merkittävästi ja tuo mukanaan mahdollisuuden verkon viipalointiin. Sen ansiosta firman verkkoliikenne saa oman kaistan erillään verkon muusta liikenteestä.

Kiinteät yhteydet, kuten Turussa laajasti saatavilla oleva valokuitu, eivät kuitenkaan ole katoamassa minnekään.

”Ei ole mitään keskimääräistä verkkoratkaisua, joka sopisi kaikille. Toisille kiinteä yhteys on paras vaihtoehto, toisille mobiili, ja monella on käytössään jopa molemmat. Aina lähdemme asiakkaan tarpeista liikkeelle ja pyrimme rakentamaan asiakkaalle parhaiten sopivan ratkaisun”, sanoo Lehtonen.

Lehtonen kertoo, että verkon lisäpalveluista suosituin on tietoturva. Tänä päivänä yritykset ovat hyvin perillä siitä, millaisia uhkia verkossa vaanii. Palomuurin lisäksi virustorjunta ja palvelunestohyökkäysten suodatus ovat sellaisia palveluita, joita operaattorilta paljon kysytään.

”Meidät Turun alueen myyjät saa helposti kiinni ja kerromme mieluusti lisää erilaisista palveluista, joilla omaa verkkoratkaisua voi parantaa entisestään. Asiakkaat kiittelevät meitä erityisesti siitä, että olemme aina positiivisella mielellä ja valmiita auttamaan, joten meille totta totisesti uskaltaa pirauttaa aina kun joku verkkoasia askarruttaa”, sanoo Juha Lehtonen.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Turun alueen yritysverkosta ja yrityspalveluista. Sieltä löytyvät myös Turun seudun yritysmyynnin yhteystiedot. 

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.