Blogit

Turkulaisyritysten verkkotarpeet kasvavat kehityksen mukana

Kevät kääntyy kesään, ja Aurajoen pinta väreilee auringossa. Sekä täl että tois puol jokkee yritysten tarpeet monipuolistuvat niiden toiminnan kehittyessä.

Perinteisen telakkatoimialan, kukoistavan ruokabisneksen ja teknologiafirmojen lisäksi Turun seudun yritysmaailmaa rikastaa muun muassa MuoviTech geoenergiayritys. Kansainvälisesti toimivassa yrityksessä kaikki tapahtuu verkon kautta ja siksi yritys päätti investoida kuituun.

"Kuidun vetäminen tehtaalle oli meille ehdottomasti oikea ratkaisu, sillä tilojemme sijainti Mynämäellä aiheutti aiemmin haasteita verkon toimivuudessa. DNA on ollut hienosti apuna, kun tehtaalla oli ongelmia kuuluvuuden kanssa. Korkealle materiaalisiiloihin asennettiin signaalivahvistimet ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä ratkaisuun," MuoviTechin toimitusjohtaja Joni Hakula hehkuttaa.

Nykyisin liiketoiminta ja sen tarpeet voivat muuttua nopeallakin aikataululla. Firman kehittyessä myös työskentelytavat monipuolistuvat ja verkon riittävyys nouseekin usein kysymysmerkiksi. Pari vuotta takaperin toimistolle otetut ratkaisut eivät välttämättä palvele enää tämän päivän tarpeita. Nyrkkisääntönä voi pitää, että laajakaistan nopeus ja verkkoratkaisun sopivuus tarpeisiin on hyvä tarkistaa aina työntekijämäärän tai toiminnan muuttuessa.

Suljetun yritysverkon avulla sovellukset ja muut palvelut ovat tietoturvallisesti käytettävissä kaikissa toimipisteissä ja etänä työskennellessä. Lisäksi verkkoa voidaan joustavasti mukauttaa yrityksen tarpeisiin, vaikkapa antamalla liiketoimintakriittisille palveluille enemmän kaistaa kuin työntekijöiden kissavideoille.

Turun seudulla erityisesti valokuitu on suosittu vaihtoehto yritysverkon toteutustavaksi, mutta langaton vaihtoehtokin kiinnostaa monia yrityksiä. Langaton yritysverkko voi toimia firman ensisijaisena nettiliittymänä tai varayhteytenä kiinteän verkon rinnalla, kuten MuoviTechillä.

Langattomiin yhteyksiin panostaminen kannattaa, sillä mobiiliverkot ovat nyt Turun seudulla paremmassa jamassa kuin koskaan ennen. DNA sai helmikuussa valmiiksi verkon päivitystyöt, jotka nopeuttivat nykyisiä yhteyksiä sekä toivat tukiasemiin odotettuja 5G-valmiuksia.

Verkkosivuiltamme saat lisätietoa Turun alueen yritysverkosta ja yrityspalveluista. Sieltä löytyvät myös Turun seudun yritysmyyntipäälliköiden yhteystiedot.

Avainsanat:

Yhteydet

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.