Blogit

Mikko Kannisto muistelee, millaista työnteko oli ennen internetiä. 

Tulosteet, salkut ja lankapuhelimet – vieläkö muistat millaista työnteko oli ennen?

Internet on niin olennainen osa jokapäiväistä elämäämme, että tuskin edes huomaamme sen olemassaoloa. Luotamme internetiin päivittäisissä rutiineissamme niin työelämässä kuin kotonakin. Oletko pysähtynyt miettimään, millainen maailma olisi ilman toimivaa internetiä?

Vain 15 vuotta sitten älypuhelimet olivat vasta tulossa markkinoille, sovellukset olivat alkeellisia eikä arjen pyörittämiseen tarvittu älypuhelinta. Käteinen raha kulki lompakoissamme, lentoliput ja hotellivaraukset tulosteina ja tapaamiset järjestettiin fyysisesti.

Vaikka nostalgian tunne onkin joskus mukavaa, harva meistä haluaisi enää palata aikaan, jolloin pankkiasioita piti hoitaa konttorissa ja lyhyitäkin tapaamisia varten vääntäytyä paikan päälle. 

Internet on yhteyden perusta. Maailma, jossa tiedonetsintä, viestintä muiden ihmisten kanssa ja liiketoiminnan harjoittaminen perustuisivat perinteisiin offline-menetelmiin tuntuu keskiaikaiselta.

Etätyötä tuskin pystyisi tekemään ja töiden jälkeen pääsisi rentoutumaan telkkarin ääreen, mutta katsella pitäisi sitä, mitä kanavilta kulloinkin sattuisi tulemaan – ei siis sitä, mitä itse haluaisi suoratoistopalvelusta katsoa.

Nykymuotoinen internet mahdollistaa varsinkin yrityksille paljon sellaista, josta lankapuhelimen valintalevyä pyörittävä toimitusjohtaja ei osannut haaveillakaan.

Toimivassa ja tietoturvallisessa verkossa 5G-teknologia täydentää kiinteää verkkoa. Tämä yhdistelmä mahdollistaa viihteen nauttimisen ja päivittäisten asioiden hoitamisen paikasta riippumatta. Yrityksille verkko tarjoaa mahdollisuuden etätyöhön ja sähköiseen kaupankäyntiin ilman, että fyysinen sijainti rajoittaa niitä.

Nopea kiinteä verkko mahdollistaa useamman käyttäjän samanaikaisen sujuvan arjen sekä kotona että toimistolla.

DNA on ollut mukana ratkaisevassa roolissa rakentamassa siirtymää analogisesta maailmasta digitaaliseen ja investoinut vuosien varrella merkittävästi luotettavaan ja tietoturvalliseen verkkoinfrastruktuuriin. Olemmekin kasvaneet jo Suomen suurimmaksi kiinteän verkon laajakaistaoperaattoriksi ja yhdeksi johtavaksi matkapuhelinoperaattoriksi.

Olemme jo vuosia pitäneet huolta asiakkaidemme palvelun laadusta niin nopeuden, luotettavuuden kuin tietoturvankin osalta.

Muistojen bulevardilla tietoturva ja siihen liittyvät uhat ennen internetiä olivatkin jotain aika erilaista kuin nyt. Mieleen tulevat paperipinoja pursuavat kassakaapit, kuuntelulaitteita lampunjalkaan askartelevat agentit ja vääriin käsiin joutuneet attaseasalkut.

Nyt yritysten prosessien ollessa täysin digitaalisia, tietoturvauhkatkin vaanivat verkossa.

Häiriöt voivat pysäyttää hetkellisesti liiketoiminnan, ja vakava tietomurto voi jopa lopettaa sen kokonaan.

Nautiskelkaamme siis kesällä sujuvasta modernista internet-arjesta sekä paikasta ja ajasta riippumattomasta työnteosta – mutta muistetaan myös pitää tietoturvan hyvät käytännöt mielessä.

 

 

Nappaa kesäkuunteluun Kyberrosvot-podcastsarjamme, joka pitää sisällään kutkuttavia tositarinoita kyberrikoksista ja keskustelua siitä, mitä niistä opittiin! 

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Digitalisaatio Teknologia Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Homma rullaa, työkalut pelaavat ja tietoturva on kunnossa – Miten yrityksen IT-ostot kannattaa hoitaa?

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.