Mikko Kannisto muistelee, millaista työnteko oli ennen internetiä. 

Tulosteet, salkut ja lankapuhelimet – vieläkö muistat millaista työnteko oli ennen?

Internet on niin olennainen osa jokapäiväistä elämäämme, että tuskin edes huomaamme sen olemassaoloa. Luotamme internetiin päivittäisissä rutiineissamme niin työelämässä kuin kotonakin. Oletko pysähtynyt miettimään, millainen maailma olisi ilman toimivaa internetiä?

Vain 15 vuotta sitten älypuhelimet olivat vasta tulossa markkinoille, sovellukset olivat alkeellisia eikä arjen pyörittämiseen tarvittu älypuhelinta. Käteinen raha kulki lompakoissamme, lentoliput ja hotellivaraukset tulosteina ja tapaamiset järjestettiin fyysisesti.

Vaikka nostalgian tunne onkin joskus mukavaa, harva meistä haluaisi enää palata aikaan, jolloin pankkiasioita piti hoitaa konttorissa ja lyhyitäkin tapaamisia varten vääntäytyä paikan päälle. 

Internet on yhteyden perusta. Maailma, jossa tiedonetsintä, viestintä muiden ihmisten kanssa ja liiketoiminnan harjoittaminen perustuisivat perinteisiin offline-menetelmiin tuntuu keskiaikaiselta.

Etätyötä tuskin pystyisi tekemään ja töiden jälkeen pääsisi rentoutumaan telkkarin ääreen, mutta katsella pitäisi sitä, mitä kanavilta kulloinkin sattuisi tulemaan – ei siis sitä, mitä itse haluaisi suoratoistopalvelusta katsoa.

Nykymuotoinen internet mahdollistaa varsinkin yrityksille paljon sellaista, josta lankapuhelimen valintalevyä pyörittävä toimitusjohtaja ei osannut haaveillakaan.

Toimivassa ja tietoturvallisessa verkossa 5G-teknologia täydentää kiinteää verkkoa. Tämä yhdistelmä mahdollistaa viihteen nauttimisen ja päivittäisten asioiden hoitamisen paikasta riippumatta. Yrityksille verkko tarjoaa mahdollisuuden etätyöhön ja sähköiseen kaupankäyntiin ilman, että fyysinen sijainti rajoittaa niitä.

Nopea kiinteä verkko mahdollistaa useamman käyttäjän samanaikaisen sujuvan arjen sekä kotona että toimistolla.

DNA on ollut mukana ratkaisevassa roolissa rakentamassa siirtymää analogisesta maailmasta digitaaliseen ja investoinut vuosien varrella merkittävästi luotettavaan ja tietoturvalliseen verkkoinfrastruktuuriin. Olemmekin kasvaneet jo Suomen suurimmaksi kiinteän verkon laajakaistaoperaattoriksi ja yhdeksi johtavaksi matkapuhelinoperaattoriksi.

Olemme jo vuosia pitäneet huolta asiakkaidemme palvelun laadusta niin nopeuden, luotettavuuden kuin tietoturvankin osalta.

Muistojen bulevardilla tietoturva ja siihen liittyvät uhat ennen internetiä olivatkin jotain aika erilaista kuin nyt. Mieleen tulevat paperipinoja pursuavat kassakaapit, kuuntelulaitteita lampunjalkaan askartelevat agentit ja vääriin käsiin joutuneet attaseasalkut.

Nyt yritysten prosessien ollessa täysin digitaalisia, tietoturvauhkatkin vaanivat verkossa.

Häiriöt voivat pysäyttää hetkellisesti liiketoiminnan, ja vakava tietomurto voi jopa lopettaa sen kokonaan.

Nautiskelkaamme siis kesällä sujuvasta modernista internet-arjesta sekä paikasta ja ajasta riippumattomasta työnteosta – mutta muistetaan myös pitää tietoturvan hyvät käytännöt mielessä.

 

 

Nappaa kesäkuunteluun Kyberrosvot-podcastsarjamme, joka pitää sisällään kutkuttavia tositarinoita kyberrikoksista ja keskustelua siitä, mitä niistä opittiin! 

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Digitalisaatio Teknologia Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.