Tehoa ja turvaa yrityksen arkeen: näin valitset sopivan Microsoft 365 -palvelupaketin

Microsoft 365 on suosittu ja luotettava palveluperhe, joka tarjoaa yrityksen arkeen tarvittavat perustyökalut, kuten taulukkolaskennan ja sähköpostin sekä ohjelmat, jotka helpottavat tiimityöskentelyä ja varmistavat yhtenäiset työskentelytavat yrityksessä. Jokaisen yrityksen ollessa erilainen, on M365 palveluperhe jaettu useampaan palvelupakettiin, joista jokainen on räätälöity vastaamaan erilaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin.

Käytännössä jokainen Microsoft 365 -palvelupaketti sisältää kaikki Microsoftin käytetyimmät sovellukset ja palvelut, kuten tekstinkäsittelyn, esitysgrafiikkaohjelman ja taulukkolaskennan. Merkittävimmät erot palvelupakettien välillä näkyvät ennen kaikkea tietoturvan tasoissa. Kattavimman tietoturvan tarjoaa Business Premium -paketti.

Mutta mitkä paketit sopivat millekin yritykselle? Alkuun pääsee helpoiten kartoittamalla omat tarpeet ja pohtimalla, mikä on yrityksen toiminnan mittakaava nyt ja lähitulevaisuudessa sekä laskemalla, mikä on palvelulle sopiva budjetti. Palvelupaketit myydään kuukausiveloituksella, jonka hinta on edullisimmillaan muutaman euron.

Business Premium – kaikki työkalut ja kehittynyttä tietoturvaa

Microsoft 365 Business Premium on palvelupaketeista kattavin, sillä siinä on panostettu erityisesti tietoturvaan. Premium on mainio vaihtoehto yritykselle, joka tarvitsee paitsi kaikki Office-ohjelmistot myös kehittyneen suojauksen.

Premium sisältää kaikkien Microsoft 365 Business -palvelupakettien ominaisuuksien lisäksi myös kyvyn tunnistaa erilaiset verkkouhkat ja kalasteluviestit. Lisäsuojaa tuo laitehallinta, joka mahdollistaa työntekijöiden laitteiden tyhjennyksen etäyhteyden kautta, jos laite esimerkiksi katoaa.

Business Premium on ehdottomasti paras valinta yrityksille, jotka hallinnoivat asiakkaita koskevia arkaluonteisia tietoja, kuten yhteys- ja henkilötietoja.

Business Standard – pientoimiston arki rullaamaan

Microsoft 365 Business Standard on oiva valinta pienyritykselle, jossa työskentely tapahtuu suurimmaksi osaksi tietokoneen äärellä, kaikkia toimiston perustyökaluja aktiivisesti hyödyntäen – milloin mobiilisti, milloin konttorilla.

Business Standard sisältää työpöydälle ladattavat versiot Office-ohjelmista, jolloin niistä voi puristaa enemmän irti vaivatta. Työpöytäversioilla voi muokata tiedostoja myös offline-tilassa ja saada enemmän toiminnallisuuksia käyttöön, muun muassa Word-tiedostojen muokkauksien edistyneemmän seurannan ja Pivot-taulukoiden luomisen Excelissä.

Standard miellyttää kokonaisuutena erityisesti edistyneempiä käyttäjiä, jotka kaipaavat enemmän tehoa työskentelyyn, tarjoten mm. edistykselliset raportointityökalut asiakastapaamisten hallinnointiin sekä kyvykkyydet järjestää ja isännöidä koulutuksia ja verkkoseminaareja isollekin osallistujamäärälle.

Business Basic ja Apps for Business – perustoiminnot edullisesti mikroyrittäjälle

Business Basic sopii hyvin satunnaiseen käyttöön mikroyrittäjälle, joka hoitaa tarvittavat työasiat mieluiten tabletilla tai kannettavalla tietokoneella. Basic-paketti sisältää tarvittavat työkalut toimistorutiinien kalanterointiin ja arjen pyöritykseen sekä etäpalaverien pitämiseen.

Business Basic-paketin sisältö eroaa muista siten, että sovelluksista on käytettävissä vain mobiili- ja selainversiot. Basic edellyttää siis toimivaa verkkoyhteyttä ja ohjelmiin kirjautumista selaimen tai sovelluksen kautta, eli ohjelmia ei voi ladata tietokoneen työpöydälle. Basic-paketin ohjelmistoista ei löydy kattavimpien pakettien hienouksia, mutta perustoiminnoillakin pääsee kyllä pitkälle.

Business Basic on palvelupaketeista edullisin ja sisältää nimensä mukaisesti kaikki Microsoft 365:n perusominaisuudet: 

  • Office-sovelluksien selainversiot 
  • Sähköpostin ja kalenterin 
  • Virtuaalitapaamisiin tarvittavat ohjelmistot (mm. Teams) 
  • Tiedostojen pilvitallennuksen (1 Tt:n verran tallennustilaa)

Jos tarvitset ainoastaan Office-sovellukset, etkä esimerkiksi online-palavereihin soveltuvaa Teams-ohjelmaa, Apps for Business on juuri sinua varten. Paketti sisältää:  

  • Työpöytä- ja mobiiliversiot Office-sovelluksista 
  • Tiedostojen pilvitallennuksen (1 Tt:n verran tallennustilaa) 
  • Puhelin- ja verkkotuen  

Microsoft 365 Teams Essentials on puolestaan oikea valinta selaiselle käyttäjälle, joka tarvitsee käyttöösi ainoastaan Teams-ohjelman. 

Jos yritykset tarpeet kasvavat ja muuttuvat ajan kanssa, on palvelupaketin päivittäminen nopeaa ja vaivatonta.

 

Tutustu tarkemmin Microsoft 365 -palvelupaketteihin täällä.  

Avainsanat:

Muuttuva työ Työkulttuuri Tietoturva Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.