Tehoa ja turvaa yrityksen arkeen: näin valitset sopivan Microsoft 365 -palvelupaketin

Microsoft 365 on suosittu ja luotettava palveluperhe, joka tarjoaa yrityksen arkeen tarvittavat perustyökalut, kuten taulukkolaskennan ja sähköpostin sekä ohjelmat, jotka helpottavat tiimityöskentelyä ja varmistavat yhtenäiset työskentelytavat yrityksessä. Jokaisen yrityksen ollessa erilainen, on M365 palveluperhe jaettu useampaan palvelupakettiin, joista jokainen on räätälöity vastaamaan erilaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin.

Käytännössä jokainen Microsoft 365 -palvelupaketti sisältää kaikki Microsoftin käytetyimmät sovellukset ja palvelut, kuten tekstinkäsittelyn, esitysgrafiikkaohjelman ja taulukkolaskennan. Merkittävimmät erot palvelupakettien välillä näkyvät ennen kaikkea tietoturvan tasoissa. Kattavimman tietoturvan tarjoaa Business Premium -paketti.

Mutta mitkä paketit sopivat millekin yritykselle? Alkuun pääsee helpoiten kartoittamalla omat tarpeet ja pohtimalla, mikä on yrityksen toiminnan mittakaava nyt ja lähitulevaisuudessa sekä laskemalla, mikä on palvelulle sopiva budjetti. Palvelupaketit myydään kuukausiveloituksella, jonka hinta on edullisimmillaan muutaman euron.

Business Premium – kaikki työkalut ja kehittynyttä tietoturvaa

Microsoft 365 Business Premium on palvelupaketeista kattavin, sillä siinä on panostettu erityisesti tietoturvaan. Premium on mainio vaihtoehto yritykselle, joka tarvitsee paitsi kaikki Office-ohjelmistot myös kehittyneen suojauksen.

Premium sisältää kaikkien Microsoft 365 Business -palvelupakettien ominaisuuksien lisäksi myös kyvyn tunnistaa erilaiset verkkouhkat ja kalasteluviestit. Lisäsuojaa tuo laitehallinta, joka mahdollistaa työntekijöiden laitteiden tyhjennyksen etäyhteyden kautta, jos laite esimerkiksi katoaa.

Business Premium on ehdottomasti paras valinta yrityksille, jotka hallinnoivat asiakkaita koskevia arkaluonteisia tietoja, kuten yhteys- ja henkilötietoja.

Business Standard – pientoimiston arki rullaamaan

Microsoft 365 Business Standard on oiva valinta pienyritykselle, jossa työskentely tapahtuu suurimmaksi osaksi tietokoneen äärellä, kaikkia toimiston perustyökaluja aktiivisesti hyödyntäen – milloin mobiilisti, milloin konttorilla.

Business Standard sisältää työpöydälle ladattavat versiot Office-ohjelmista, jolloin niistä voi puristaa enemmän irti vaivatta. Työpöytäversioilla voi muokata tiedostoja myös offline-tilassa ja saada enemmän toiminnallisuuksia käyttöön, muun muassa Word-tiedostojen muokkauksien edistyneemmän seurannan ja Pivot-taulukoiden luomisen Excelissä.

Standard miellyttää kokonaisuutena erityisesti edistyneempiä käyttäjiä, jotka kaipaavat enemmän tehoa työskentelyyn, tarjoten mm. edistykselliset raportointityökalut asiakastapaamisten hallinnointiin sekä kyvykkyydet järjestää ja isännöidä koulutuksia ja verkkoseminaareja isollekin osallistujamäärälle.

Business Basic ja Apps for Business – perustoiminnot edullisesti mikroyrittäjälle

Business Basic sopii hyvin satunnaiseen käyttöön mikroyrittäjälle, joka hoitaa tarvittavat työasiat mieluiten tabletilla tai kannettavalla tietokoneella. Basic-paketti sisältää tarvittavat työkalut toimistorutiinien kalanterointiin ja arjen pyöritykseen sekä etäpalaverien pitämiseen.

Business Basic-paketin sisältö eroaa muista siten, että sovelluksista on käytettävissä vain mobiili- ja selainversiot. Basic edellyttää siis toimivaa verkkoyhteyttä ja ohjelmiin kirjautumista selaimen tai sovelluksen kautta, eli ohjelmia ei voi ladata tietokoneen työpöydälle. Basic-paketin ohjelmistoista ei löydy kattavimpien pakettien hienouksia, mutta perustoiminnoillakin pääsee kyllä pitkälle.

Business Basic on palvelupaketeista edullisin ja sisältää nimensä mukaisesti kaikki Microsoft 365:n perusominaisuudet: 

  • Office-sovelluksien selainversiot 
  • Sähköpostin ja kalenterin 
  • Virtuaalitapaamisiin tarvittavat ohjelmistot (mm. Teams) 
  • Tiedostojen pilvitallennuksen (1 Tt:n verran tallennustilaa)

Jos tarvitset ainoastaan Office-sovellukset, etkä esimerkiksi online-palavereihin soveltuvaa Teams-ohjelmaa, Apps for Business on juuri sinua varten. Paketti sisältää:  

  • Työpöytä- ja mobiiliversiot Office-sovelluksista 
  • Tiedostojen pilvitallennuksen (1 Tt:n verran tallennustilaa) 
  • Puhelin- ja verkkotuen  

Microsoft 365 Teams Essentials on puolestaan oikea valinta selaiselle käyttäjälle, joka tarvitsee käyttöösi ainoastaan Teams-ohjelman. 

Jos yritykset tarpeet kasvavat ja muuttuvat ajan kanssa, on palvelupaketin päivittäminen nopeaa ja vaivatonta.

Kohta voit valjastaa tekoälyn tehot yrityksesi lisensseihin Microsoft 365 Copilot -työkalun avulla!

Microsoft 365 Copilot on tekoälyllä toimiva työkalu, jonka Microsoft julkaisee lähiaikoina – tarkka julkaisupäivä tarkentuu myöhemmin. Copilot on saatavilla julkaisun jälkeen myös DNA:lta, ja sen käyttöönoton minmivaatimuksena on Microsoft 365 Standard -lisenssi. 

Microsoft 365 Copilot toimii ikään kuin henkilökohtaisena assistenttinasi ja on suunniteltu parantamaan tuottavuuttasi. Copilotin avulla saat väylän nopeaan tapaan tehdä yhteenvedot, sähköpostipohjat ja esitykset. Työkalu hyödyntää suuria kielimalleja, jotka on räätälöity erityisesti yrityksesi datan mukaan. Tämän ansiosta Copilot ymmärtää liiketoimintasi kontekstin paremmin kuin yleinen tekoäly. Työkalu integroituu saumattomasti suosittuihin Microsoft 365 -sovelluksiin ja noudattaa Microsoftin eettisiä periaatteita ja tietosuojakäytäntöjä.


Tutustu tarkemmin Microsoft 365 -palvelupaketteihin täällä.  


Artikkeli päivitetty 22.11.2023. Alun perin artikkeli on julkaistu 14.11.2022.

Avainsanat:

Muuttuva työ Työkulttuuri Tietoturva Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

11/2023 DNA Yrityksille

NIS2-direktiivi on yrityksille mahdollisuus – Näin ennakoit ja rakennat kestävää liiketoimintaa

NIS2-direktiivi vahvistaa kyberuhkien torjuntaa.
11/2023 DNA Yrityksille

Ennakointi voi pelastaa liiketoimintasi jatkuvuuden – Miten yrityksesi on varautunut poikkeustilanteisiin?

Geopoliittisen tilanteen kiristyminen ja sen mukanaan tuomat ennalta arvaamattomat seuraukset vaikuttavat yritysten toimintaympäristöön.
Tiedätkö milloin kannattaa vaihtaa liittymää – 7 kysymystä yrittäjien yhteyksistä.
11/2023 DNA Yrityksille

Yrittäjä, tiedätkö milloin kannattaa vaihtaa liittymää?

Nämä 7 kysymystä mietityttävät yrittäjiä.
11/2023 DNA Yrityksille

DNA:n yritysliiketoiminnan uusi johtaja: "Suunnittelu on hyvä, toimintaan yhdistettynä parempi"

Anna-Mari Ylihurula aloitti DNA:n yritysliiketoiminnan johtajana elokuun 2023 alussa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.