Blogit

Kyberuhkat koskevat myös pk-yrityksiä – nyt on aika aktivoitua!

Kyberrikollisuus on yrityksille merkittävä uhka. Etenkin pienille ja keskisuurille firmoille se voi koitua kalliiksi, sillä niissä harvoin varaudutaan verkon vaaroihin yhtä säntillisesti kuin suurissa organisaatioissa.

Harvoin kuulee yrityksestä, jossa ostolaskut hyväksytään tarkistamatta. Kyberturva-asioissa ei kuitenkaan aina noudateta saman tasoista varovaisuutta. Se voi tulla kalliiksi, sillä nykyään kyberrikollisuus on jo yleisin yritysten kohtaama uhka.

Suomalaisyritysten olisi aika aktivoitua. Kyberturvaa ei voi enää kuitata sillä, että yrityksestä löytyvät palomuuri ja virustorjunta.

Moni kuvittelee, että heidän yrityksensä on liian pieni ollakseen verkkohyökkäyksen kohde. Esimerkiksi palvelunestohyökkäyksen ostaminen on niin helppoa ja halpaa, että ne ovat nykyisin jokaisen tyytymättömän asiakkaan tai entisen työntekijän ulottuvilla.

Ilman kunnon valvontatyökaluja yritys ei usein edes huomaa kyberhyökkäyksiä, huijauksia tai tietomurtoja.

Haluatko tietää, miten voit parantaa yrityksesi kyberturvaa?

Liiketoiminnan digitalisoituessa tietoturvaan liittyvät riskit eivät ole enää vain it-puolen murhe. Jos yrityksellä ei ole tilannekuvaa yritysverkkonsa liikenteestä tai järjestelmien haavoittuvuuksista, on sen vaatiminen liiketoiminnan johtajien asia.

Riskien toteutuminen ei vaaranna vain it-järjestelmiä vaan tekee ihan oikean lommon yrityksen liiketoiminnan jatkuvuuteen, maineeseen tai kilpailuetuun.

Kannattaa siis jo tänään miettiä, onko yrityksellänne vastauksia kyberturvan avainkysymyksiin. Mikä on liiketoimintanne haavoittuvin osa? Miltä uhkilta ja miten se on suojattu? Tiedetäänkö teillä, mitä kaikkea yrityksen verkossa tapahtuu? Miten ajan tasalla laitteenne ja suojauksenne ovat?

Jos tilannekuvaa ei ole, se on luotava. Tekniset työkalut ovat olemassa ja ne ovat yksinkertaisia ottaa käyttöön – kunhan vaan sisäistetään, miten olennaisesta asiasta on kyse.

Lataa maksuton Kyberrikollisuus muuttuu rajummaksi –opas! Opit keskeisistä kyberuhkista ja toimenpiteistä, joilla voit parantaa yrityksesi tietoturvaa.

Avainsanat:

Tietoturva Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.