Blogit

SD-WANin uudet kuviot

Digitalisaatio ja pilvipalveluiden yleistyminen ovat viime vuosina kasvattaneet SD-WAN-ratkaisujen kysyntää nopeasti. Vaikka perinteinen suljettu MPLS-verkko on tunnetusti tietoturvallinen, sillä on vaikea vastata muuttuvan liiketoiminnan vaatimuksiin.

Yritysverkko kohtaa monenlaisia vaatimuksia: pitää pystyä hyödyntämään kapasiteettia älykkäästi, pilvipalveluiden käyttäjäkokemuksen on oltava koko ajan sujuvampi, ohjelmoitavuutta sekä joustavuutta on löydyttävä ja toimipisteiden yhteyksiä on voitava hallita. Avuksi on astunut SD-WAN, eli ohjelmisto-ohjattu tapa toteuttaa yritysverkkoja.

Ensimmäisen sukupolven ratkaisuissa oli kuitenkin haasteina pistemäiseksi jäävä tietoturva ja verkkokokonaisuuden hallittavuus.

Uuden sukupolven Secure SD-WAN yksinkertaistaa monimutkaisia verkkototeutuksia edeltäjänsä tavoin, mutta siihen sisältyy ajan tasalla automaattisesti pysyvä tietoturva, joka kattaa yritysverkon kaikkine laitteineen päästä päähän.

Uutta on myös entistä laajemmat verkottamisen mahdollisuudet. SD-WANin toteutustapa voi olla täysin internet-pohjainen tai yhdistelmä internet- ja yritysverkon yhteyksiä yhdeltä tai useammalta operaattorilta. Yritysverkko voidaan rakentaa virtuaalisesti yrityksen käytössä olevien verkkoyhteyksien päälle. Yhteydet voidaan toteuttaa myös mobiiliverkoilla – nyt 4G:llä ja jatkossa myös 5G:llä.

SD-WAN-teknologialla voidaan siis oikeastaan rakentaa koko verkko tai valitut toimipisteet Suomessa ja kansainvälisesti. Liikennettä ohjataan ja käsitellään sovelluskohtaisten vaatimusten mukaisesti paikallisella, älykkäällä verkon päätelaitteella.

Ratkaisu mahdollistaa palvelukohtaisen liikenteen optimoinnin ja suojaa kehittyneiltä tietoturvauhkilta vaarantamatta käyttäjäkokemusta.

Secure SD-WAN-ratkaisun hyödyt yritykselle ovat tyypillisesti suurimmat, kun

  • toimipisteitä on useita, erityisesti useassa maassa
  • toimipisteillä on käytettävissä useita WAN-yhteyksiä
  • yrityksellä on käytössään pilvipalveluita tai palvelut ovat siirtymässä pilveen
  • toimipisteen paikallista internet-yhteyttä halutaan hyödyntää pilvipalveluiden käyttöön ja samalla tarvitaan yritysverkon liikennöintiä kustannustehokkaalla tavalla
  • halutaan priorisointia ja kuormanjakoa liiketoiminnan kriittisille sovelluksille.

Yritysverkon pohjoismainen passivapaus

Suomalaisilla yrityksillä on perinteisesti ollut vahva preesens myös muissa pohjoismaissa. Useana vuonna peräkkäin eniten liikevaihtoa on tuotettu suomalaisyhtiöiden Ruotsissa sijaitsevissa tytäryhtiöissä.

Aivan samoin kuin kotimaan verkkoinfran on pakko mukautua liiketoiminnan vaatimuksiin vaikkapa SD-WANin keinoin, on verkon seurattava mukana myös kotimaan rajojen ulkopuolelle siirryttäessä.

Lanseerasimme vastikään pohjoismaat kattavan verkottamispalvelun, jonka avulla yrityksen työntekijöille saadaan tarjottua sisäverkon palvelut sekä langattomien että kiinteiden yhteyksien kautta.
 

Lue myös: Mitä SD-WAN tarkoittaa ja kenelle se sopii?

Avainsanat:

Verkko

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.