Blogit

PSK-Aikuisopisto digitalisoi luokkahuoneen

PSK-Aikuisopisto järjestää aikuiskoulutusta yksityisille tutkinto-opiskelijoille ja yritysasiakkaille, jotka haluavat kouluttaa työntekijöitänsä esimerkiksi toimisto-ohjelmien saloihin. Jopa 50 % koulutuksista käydään verkko-opintoina, joten hyvällä tietoturvalla ja toimivilla yhteyksillä on valtava rooli yrityksen toiminnassa.

”Meillä on noin 500 opiskelijaa vuosittain ja heistä merkittävä osuus haluaa suorittaa opinnot verkossa. Olemme tunnistaneet tämän kasvavaksi trendiksi, jolloin haluamme luonnollisesti kehittää verkko-opintojamme vastaamaan tulevaisuuden kysyntään”, kertoo PSK-Aikuisopiston ICT-päällikkö Heikki Karppanen.

Oppilaitoksella on toimipisteet Oulussa ja Haapavedellä, mutta se tarjoaa koulutuksia myös lähikunnissa vuokratiloja hyödyntäen. Moodle-oppimisympäristön avulla osallistujat voivat kuitenkin opiskella ajasta ja paikasta riippumatta oman aikataulunsa mukaisesti.

Verkko-opiskelu on kustannustehokasta myös PSK-Aikuisopistolle toteuttaa, sillä kouluttajien on mahdollista työskennellä etäyhteyden avulla omasta kodistaan käsin. Opetustilanteita voidaan katsoa myös tallenteista, jolloin oppilaat ovat ajasta ja paikasta riippumattomia ja reaaliaikaisen opetuksen resursseja on mahdollista hyödyntää tehokkaammin.

Hyvä tietoturva digitaalisen liiketoiminnan tukena

Vahvasti digitaalisiin ratkaisuihin nojaava yritys näkee tietoturvan ensisijaisen tärkeäksi.

”Järjestelmässämme on tietoa tuhansista ihmisistä, jotka luottavat siihen, että tiedot myös pysyvät turvassa ulkopuolisilta. Omat kouluttajamme työskentelevät usein etänä, ja turvallinen VPN-yhteys sisäverkkoomme on todella tärkeää toimintamme kannalta”, Karppanen toteaa.

DNA Security Gatewayn avulla yrityksen on mahdollista seurata sisäverkon toimintaa ja asettaa myös toimialueverkkoja erilaisille ryhmille, kuten henkilöstölle ja opiskelijoille. Tällöin voidaan pitää huoli, ettei esimerkiksi oppilaskoneilta päästä lataamaan verkosta haitallisia ohjelmia. Automaattisten hälytysten avulla on helppo reagoida mahdollisiin hyökkäyksiin. Kaikki yrityksen liikenne kulkee Security Gatewayn palomuurin kautta, jolloin kokonaisuus pysyy turvallisesti hallussa.

Tietoturvaratkaisuiden yhteydessä myös palvelimet uudistettiin kertaheitolla. Oma konesali vaihtui virtuaalipalvelimiin, joihin PSK-Aikuisopisto on ollut tyytyväinen.

”Meidän on helppo skaalata muistin tai levytilan määrää ihan vain sähköpostia laittamalla. Varmistuspalvelun ansiosta palvelimemme varmuuskopiot ovat helposti palautettavissa esimerkiksi palvelimen kaatumisen jälkeen. Siitä meillä ei ole vielä kokemusta, mutta sehän tarkoittaa, että palvelimet toimivat kuten kuuluukin”, Karppanen naurahtaa.

Vaivattomuus ja helppo hallittavuus ovat yritykselle tärkeitä tekijöitä myös mobiililiittymien osalta. Yritysportaalin kautta on helppo aktivoida uusien työntekijöiden liittymiä ja tehdä muutoksia palveluihin. Toistaiseksi työntekijät käyttävät mobiililiittymiä sähköpostin lukemiseen ja yhteydenpitoon, mutta jatkossa PSK-Aikuisopisto on kiinnostunut kokeilemaan myös etätyöskentelyä mokkulan voimin.

Kokonaisuus kerää runsaasti kiitosta yritykseltä.

”Olemme olleet todella tyytyväisiä DNA:n palveluihin. Ostoprosessi oli hyvin vaivaton ja myyntiorganisaation tuki selvästi parempaa kilpailijoihin verrattuna. Käyttöönottokoulutusta me emme tarvinneet, mutta on hyvä tietää, että tukea saa tarvittaessa”, Karppanen kiittelee.

Näillä ratkaisuilla tehostimme asiakkaan liiketoimintaa:

Palomuuri Security Gateway

Virtuaalipalvelimet

Varmistuspalvelu

Yritysverkko

Mobiililiittymät

Avainsanat:

Referenssi Verkko Mobiili Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.