Kuuleeko Pohjola -podcast

Kuuleeko Pohjola?

DNA PODCAST

Pohjoismaat ovat suomalaisille yrityksille tärkeitä kauppakumppaneita, ja moni katsoo ensimmäiseksi naapurimaihin harkitessaan liiketoiminnan laajentamista kotimaan ulkopuolelle. Mutta mitä kaikkea yritysten olisi syytä tietää Pohjolassa toimimisesta? Johdetaanko, viestitäänkö tai rekrytoidaanko Pohjolan eri puolilla eri tavoin? Muun muassa näitä asioita pohditaan tällä Uuden työn ääniä -podcastin tuotantokaudella. Kuuleeko Pohjola? -sarjassa juontaja Sallamaari Muhonen keskustelee yritys- ja asiantuntijavieraiden kanssa siitä, millaista on elää ja tehdä bisnestä Pohjolassa.

 
Sarjan jaksot

Kuuleeko Pohjola? -podcast koostuu kuudesta eri jaksosta, joissa jokaisessa keskitymme yhden maan liike-elämän kulttuuriin ja toimintatapoihin. 

Jakso 1

Ruotsissa bisnestä tehdään ihmiset edellä

Hej allihopa! Tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa keskitymme rakkaaseen lähinaapuriimme ja perinteikkääseen kilpakumppaniimme Ruotsiin. Onko konsensushakuisuus pelkkä myytti vai ruotsalaisen liike-elämän todellisuutta? Tule mukaan kuuntelemaan, kun vieraamme Petronella Posti Solitalta ja Vilma Rissanen Business Finlandilta kertovat kokemuksistaan Ruotsissa!

Jakso 2

Norjassa öljyn hupeneminen tekee tilaa uusille ideoille ja toimijoille

Hei alle sammen! Tässä jaksossa selvitämme, onko öljyn tuoma varakkuus laiskistanut norjalaisia, ja millaista ryhtiliikettä maassa nyt haetaan. Bisneksenteosta ja elämästä Norjassa kanssamme keskustelevat Juha Hämäläinen Forenomilta sekä Katja Eriksen Business Finlandilta.
 

Jakso 3

Tanskassa työmarkkinoilta puuttuu pelko

Hej alle! Kaupankäynnin taito on juurtunut syvälle tanskalaiseen kulttuuriin. Millaisia ominaisuuksia Tanskaan mielivältä yritykseltä vaaditaan, ja miksi maa on mainio testimarkkina? Entä miksi tanskalaiset vaihtavat työpaikkaa kuin sukkaa? Mukana keskustelussa ovat Suomen Tanskan-suurlähettiläs Vesa Vasara sekä toimittaja-tietokirjailija Annukka Oksanen.

Jakso 4

Islannissa suunnitellaan vähän ja tilaisuuksiin tartutaan ketterästi

Halló allir! Tässä jaksossa suuntaamme Pohjolan syrjäisimpään kolkkaan, Islantiin. Se lienee monille muita Pohjoismaita vieraampi ja eksoottisempi, mutta älkäämme antako sen olla esteenä bisneksenteolle! Opi ja innostu, kun vieraamme yrittäjä ja kirjoittaja Satu Rämö sekä biologi ja toimitusjohtaja Einar Mäntylä kertovat kokemuksistaan Islannissa!

Jakso 5

Virossa yhteiskunnallinen muutos on herättänyt nälän liike-elämään

Tere kõigile! Tämä jakso vie meidät Suomenlahden toiselle puolelle. Kurniiko Virossa yhä yhteiskunnallisen muutoksen herättämä nälkä, vai onko bisnesmaailma jo kylläinen? Keskustelemme aiheesta Tallink Siljan toimitusjohtajan Margus Schultsin sekä asianajotoimisto Soraisen perustajan Aku Soraisen kanssa.

Jakso 6

Suomessa luovuus on liike-elämän valttikortti

Hei kaikki! Tuotantokauden viimeisessä jaksossa palaamme kotiin Suomeen. Millaisena maana Suomi näyttäytyy ulkopuolisille, ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa muualta tuleville? Aiheesta kanssamme keskustelevat IBM:n Suomen toimitusjohtaja Mervi Airaksinen sekä Helsinki Business Hubin toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski.

Nordic Connect yhdistää pohjoismaiset toimipisteet yhden luukun palveluna

Nordic Connect on toimipisteiden lähiverkkojen yhdistämispalvelu, jolla rakennat yhtenäisen ja tietoturvallisen sisäverkon Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Lue lisää