Blogit

Mitä hyötyjä AR ja VR tuovat rakennusteollisuuteen

Virtuaalinen ja lisätty todellisuus ovat perinteisellä rakennusalalla nyt suuressa huudossa. Kiinteistö- ja rakentamisalan järjestön Raklin teettämän digikyselyn vastaajista 33 % mainitsee kehittävänsä tai pilotoivansa virtuaalitodellisuuteen perustuvaa teknologiaa. Noin 80 % uskoo digitaalisuuden muuttavan toimialaa merkittävästi, mikä pitää taatusti paikkaansa.

Talossa pääsee vierailemaan virtuaalisesti jo ennen kuin se on valmis

Suunnitteluvaiheessa arkkitehdit voivat hyödyntää 3D-malleja ja havainnollistaa asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille, miltä rakennus valmistuessaan näyttää. Lisäksi esimerkiksi sairaalan tilojen toimivuutta voi simuloida jo ennen rakentamista tai ketterästi sen aikana. Mittoja voi varmistaa ja seuraavia työvaiheita mallintaa työmaalta käsin.

Uudiskohteeseen muuttavia asukkaita helpottaa huomattavasti, kun he voivat tehdä sisustusvalintoja virtuaalisesti jo suunnitteluvaiheessa. On hurjan paljon helpompaa kuvitella lisätyn todellisuuden avulla, miltä se mieleinen vihreä seinämaali näyttää suurilla pinnoilla – keltaisesta sohvasta puhumattakaan.

Työmaakokoukset rakentajien, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa kevenevät, kun ne voidaan hoitaa etänä. Läpikäytävät mahdolliset muutostarpeet on helpompi hahmottaa, kun ne näkee ihan konkreettisesti virtuaalitodellisuuden voimin.

5G tuo vauhtia rakennustöihin

Visio 2030 -konsortion tiedote kertoo, että rakennusalan suunnittelussa ja työmailla menee nyt hukkaan jopa 70 % työajasta, kun odotellaan materiaaleja tai edellisen vaiheen valmistumista, tai etsitään informaatiota. Konsortion tavoitteena on muun muassa kerätä ja jakaa reaaliaikaista tietoa työmaalta käsin kaikille osapuolille. Näin sujuvammat viestintämahdollisuudet pienentävät hukka-aikaa ja parantavat tuottavuutta.

Modernien digityökalujen hyödyntäminen vaatii tietysti liikkuvaa työtä tukevaa, luotettavaa yhteysteknologiaa. 5G tuo nopeammat, alhaisen viiveen yhteydet yhä laajemmalle alueelle sekä taipuu erinomaisesti myös väliaikaisiin tarpeisiin, kuten työmaaympäristöihin.
 

Haluatko tietää, miksi yrityksesi kannattaa varautua 5G:hen nyt eikä huomenna?

Lataa maksuton e-kirja ja opi kaikki, mitä yrityspäättäjän pitää nyt 5G:stä tietää!

 
 

Avainsanat:

Teknologia 5G Verkko

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.