Blogit

Missä kesä, siellä verkko

Lomakausi ajaa ihmiset kaupungeista rannoille ja kesämökeille. DNA:n kiinteä ja mobiiliverkko pitää huolen yhteyksien säilymisestä.

Suomalaiset ovat vannoutunutta mökkikansaa, joka viihtyy sään salliessa kaukana kaupungin melskeestä. Nykyaika ulottuu kuitenkin yhä useampaan kesäasuntoon netin muodossa. Olipa kyseessä sadepäivän ratoksi katsottava tv-sarja, optimaalisen kalastussään tarkistaminen tai etätyön tekeminen, takkuamaton verkkoyhteys on monelle grillin jälkeen kesän tärkein kapistus.

DNA:n 4G-verkon käyttäjät voivat luottaa yhteyksien toimivuuteen, sillä sen kattavuutta on parannettu viime vuosien aikana erityisesti harvaan asutuilla alueilla. Kehitys näkyy ja kuuluu merkittävimmin Pohjois- ja Itä-Suomessa, missä mobiiliverkkoa on vahvistettu DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n yhteisen verkkoyhtiön rakentaman Yhteisverkon avulla.

“4G-verkon kehittämisen painopiste on siirtynyt vähitellen peittoalueesta kapasiteetin kasvattamiseen. Nykyään jo yli 80 prosenttia kaikesta mobiilidatasta kulkee 4G-verkossa. Panostammekin tänä vuonna 4G-verkon kapasiteetin kasvattamiseen enemmän kuin koskaan aiemmin”, kertoo DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

Viihdekäyttö kiihtyy kesäkuukausina

Kesänviettäjien nettisurffailussa mobiiliverkko on kiinteää verkkoa suositumpi sen paremman saatavuuden takia. DNA:n kiinteän verkon ja 4G-verkon siirtoyhteyksien kasvanut kapasiteetti tukee kuitenkin mobiiliverkon tehokasta toimintaa, sillä radioteitse tapahtuva verkkoliikenne kulkee sen kautta. Kiinteässä verkossa tehdään myös aktiivisesti muutoksia, jotka mahdollistavat tulevaisuudessa esineiden internetin suuressa mittakaavassa sekä tukevat korkean luotettavuuden vaativia viivekriittisiä yhteyksiä. Tänä päivänä kiinteän verkon käyttäjiä hemmottelee 600 000 taloutta kattava DNA:n Valokuituverkko, joka tarjoaa jopa gigaluokan laajakaistanopeudet.

“Kiinteän verkon kapasiteettilaajennus tehostaa mobiililaajakaistaa entisestään. Sen lisäksi pystymme palvelemaan entistä paremmin kesänsä kiinteän verkon ulottuvilla viettäviä netin käyttäjiä. Sadepäivinä koko perhe pystyy nauttimaan yhtäaikaisesti haluamastaan sisällöstä HD-tasoisena kukin omalta ruudultaan”, sanoo DNA:n siirtoverkkojen johtaja Mikko Kannisto.

Toimisto laiturin nokassa

Kesällä netin viihdekäyttö lisääntyy, mutta siihen kohdistuu myös toisenlaisia tarpeita. Kesämökiltä tehtävä etätyöpäivä ei onnistu ilman tiedostojen siirtämistä ja videopuheluita sekä pääsyä sähköpostiin ja pilvipalveluihin. Tavallisessa toimistokäytössä DNA:n mobiiliverkko toimii mainiosti. Katvealueilla sen kuuluvuutta on mahdollista parantaa päätelaiteratkaisuilla.

Pilvipalvelut ovat helpottaneet etätyön tekemistä. Hyvien yhteyksien avulla työntekijä pystyy käyttämään yrityksen sisäisiä it-järjestelmiä lähes mistä päin Suomea tahansa. Esimerkiksi yrityksen asiakasrekisteriä ei tarvitse ladata tietokoneelle, vaan sitä voi käyttää suoraan pilvessä”, Kannisto havainnollistaa.

Avainsanat:

Verkko 4G Liikkuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly on sitä mitä teemme siitä – ja samaan aikaan sekä uhka että mahdollisuus

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Deepfake-huijaukset ja monet muut verkkorikokset ammattimaistuvat – Jokainen yritys on potentiaalinen kohde kyberrosvolle

Blogi
4/2024 Mari Eklund

Uhkakenttä muuttuu teknologian kehittyessä – miten yrityksen kyberresilienssiä voi vahvistaa?

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Peter Nyman: Johdon on luotsattava organisaatio tekoälyn käyttöön

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.