Levitettä leivälle ekologisesti ja ilman käsiä!

Naantalilaisen Timo Sorsavirran isää kävi aikoinaan ihmetyttämään lounaslinjastojen ja leipäpöytien epäsiistit leviterasiat: täynnä murusia, satojen ihmiskäsien tahraamat veitset ja valtavasti turhaa pakkausjätettä. Joku toinen olisi kenties voidellut näkkärinsä ja siirtynyt jonossa eteenpäin. Naantalissa asiaa alettiin kuitenkin ajatella pidemmälle.

Nyt Foodduck-leviteannostelija surauttaa levitettä leivälle kouluruokaloissa ja muissa ravintoloissa ympäri Suomea sekä matkaa kovaa vauhtia suomalaisena innovaationa kohti kansainvälisiä markkinoita. Riittää, että ruokailija asettaa leivän Foodduckin nokan alle.

”Laite sopii ruokaloiden ja ravintoloiden lisäksi monenlaisiin käyttökohteisiin, kuten esimerkiksi sairaaloihin. Hygienia on huippuluokkaa ja laite kulkee langattomasti jakelukärryssä, eikä hoitajien tai potilaiden aikaa kulu leviterasioiden tai -nappien availuun. Myös jätemäärä ja ruokahävikki pienenevät merkittävästi.”

Ajan säästön ja hygienian lisäksi ravintoloita kaikkialla kiinnostaa raha.

”Käyttökohteissa tiedetään kyllä tarkkaan, paljonko levitettä ostetaan. Useasti kumminkin on vaikeaa määritellä, paljonko sitä todellisuudessa kuluu ja mikä osa päätyy hävikiksi. Kerrannaisvaikutuksen kautta myös tarkalla annoskoolla on näin ollen valtava vaikutus”, Timo Sorsavirta kertoo.

IoT mahdollistaa palvelun ja analytiikan

Foodduck-leviteannostelija on yhteydessä verkkoon, ja kulutusdatasta nähdään tarkalleen, paljonko levitettä on kulunut. Laite on täysin etähallittavissa. Se ennakoi tarvittaessa huoltotarpeensa, ja saadaan jopa tilaamaan automaattisesti itse lisää levitettä, kun varastot uhkaavat ehtyä.

Palvelu onkin kelpo esimerkki käytännön hyödyistä, joita esineiden internet tarjoaa.

Yhteistyö kansainvälisen elintarvikejätti Orklan kanssa avaa ovia maailmalle. Foodduck- leviteannostelijalle myönnettiin patentti loppuvuodesta 2016 Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Myös tuotekehitystä on tätä silmällä pitäen tehty.

”Tästä kun suunnataan etelämmäs, markkina muuttuu. Mukaan tulevat entistä enemmän hillot, majoneesit ja suklaalevitteet. Myös näiden annostelu luonnistuu Foodduckilta leikiten” Sorsavirta vakuuttaa.

Lue lisää ekologisesta Foodduckista!
 

 

Avainsanat:

IoT

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.