Blogit

Levitettä leivälle ekologisesti ja ilman käsiä!

Naantalilaisen Timo Sorsavirran isää kävi aikoinaan ihmetyttämään lounaslinjastojen ja leipäpöytien epäsiistit leviterasiat: täynnä murusia, satojen ihmiskäsien tahraamat veitset ja valtavasti turhaa pakkausjätettä. Joku toinen olisi kenties voidellut näkkärinsä ja siirtynyt jonossa eteenpäin. Naantalissa asiaa alettiin kuitenkin ajatella pidemmälle.

Nyt Foodduck-leviteannostelija surauttaa levitettä leivälle kouluruokaloissa ja muissa ravintoloissa ympäri Suomea sekä matkaa kovaa vauhtia suomalaisena innovaationa kohti kansainvälisiä markkinoita. Riittää, että ruokailija asettaa leivän Foodduckin nokan alle.

”Laite sopii ruokaloiden ja ravintoloiden lisäksi monenlaisiin käyttökohteisiin, kuten esimerkiksi sairaaloihin. Hygienia on huippuluokkaa ja laite kulkee langattomasti jakelukärryssä, eikä hoitajien tai potilaiden aikaa kulu leviterasioiden tai -nappien availuun. Myös jätemäärä ja ruokahävikki pienenevät merkittävästi.”

Ajan säästön ja hygienian lisäksi ravintoloita kaikkialla kiinnostaa raha.

”Käyttökohteissa tiedetään kyllä tarkkaan, paljonko levitettä ostetaan. Useasti kumminkin on vaikeaa määritellä, paljonko sitä todellisuudessa kuluu ja mikä osa päätyy hävikiksi. Kerrannaisvaikutuksen kautta myös tarkalla annoskoolla on näin ollen valtava vaikutus”, Timo Sorsavirta kertoo.

IoT mahdollistaa palvelun ja analytiikan

Foodduck-leviteannostelija on yhteydessä verkkoon, ja kulutusdatasta nähdään tarkalleen, paljonko levitettä on kulunut. Laite on täysin etähallittavissa. Se ennakoi tarvittaessa huoltotarpeensa, ja saadaan jopa tilaamaan automaattisesti itse lisää levitettä, kun varastot uhkaavat ehtyä.

Palvelu onkin kelpo esimerkki käytännön hyödyistä, joita esineiden internet tarjoaa.

Yhteistyö kansainvälisen elintarvikejätti Orklan kanssa avaa ovia maailmalle. Foodduck- leviteannostelijalle myönnettiin patentti loppuvuodesta 2016 Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Myös tuotekehitystä on tätä silmällä pitäen tehty.

”Tästä kun suunnataan etelämmäs, markkina muuttuu. Mukaan tulevat entistä enemmän hillot, majoneesit ja suklaalevitteet. Myös näiden annostelu luonnistuu Foodduckilta leikiten” Sorsavirta vakuuttaa.

Lue lisää ekologisesta Foodduckista!
 

 

Avainsanat:

IoT

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Terveydenhuoltokin hyötyy reunalaskennasta – parempaa hoitoa haja-asutusalueille

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.