Foodduck - levitettä leivälle ekologisesti ja ilman käsiä.

Levitettä leivälle ekologisesti ja ilman käsiä!

Naantalilaisen Timo Sorsavirran isää kävi aikoinaan ihmetyttämään lounaslinjastojen ja leipäpöytien epäsiistit leviterasiat: täynnä murusia, satojen ihmiskäsien tahraamat veitset ja valtavasti turhaa pakkausjätettä. Joku toinen olisi kenties voidellut näkkärinsä ja siirtynyt jonossa eteenpäin. Naantalissa asiaa alettiin kuitenkin ajatella pidemmälle.

Nyt Foodduck-leviteannostelija surauttaa levitettä leivälle kouluruokaloissa ja muissa ravintoloissa ympäri Suomea sekä matkaa kovaa vauhtia suomalaisena innovaationa kohti kansainvälisiä markkinoita. Riittää, että ruokailija asettaa leivän Foodduckin nokan alle.

”Laite sopii ruokaloiden ja ravintoloiden lisäksi monenlaisiin käyttökohteisiin, kuten esimerkiksi sairaaloihin. Hygienia on huippuluokkaa ja laite kulkee langattomasti jakelukärryssä, eikä hoitajien tai potilaiden aikaa kulu leviterasioiden tai -nappien availuun. Myös jätemäärä ja ruokahävikki pienenevät merkittävästi.”

Ajan säästön ja hygienian lisäksi ravintoloita kaikkialla kiinnostaa raha.

”Käyttökohteissa tiedetään kyllä tarkkaan, paljonko levitettä ostetaan. Useasti kumminkin on vaikeaa määritellä, paljonko sitä todellisuudessa kuluu ja mikä osa päätyy hävikiksi. Kerrannaisvaikutuksen kautta myös tarkalla annoskoolla on näin ollen valtava vaikutus”, Timo Sorsavirta kertoo.

IoT mahdollistaa palvelun ja analytiikan

Foodduck-leviteannostelija on yhteydessä verkkoon, ja kulutusdatasta nähdään tarkalleen, paljonko levitettä on kulunut. Laite on täysin etähallittavissa. Se ennakoi tarvittaessa huoltotarpeensa, ja saadaan jopa tilaamaan automaattisesti itse lisää levitettä, kun varastot uhkaavat ehtyä.

Palvelu onkin kelpo esimerkki käytännön hyödyistä, joita esineiden internet tarjoaa.

Yhteistyö kansainvälisen elintarvikejätti Orklan kanssa avaa ovia maailmalle. Foodduck- leviteannostelijalle myönnettiin patentti loppuvuodesta 2016 Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Myös tuotekehitystä on tätä silmällä pitäen tehty.

”Tästä kun suunnataan etelämmäs, markkina muuttuu. Mukaan tulevat entistä enemmän hillot, majoneesit ja suklaalevitteet. Myös näiden annostelu luonnistuu Foodduckilta leikiten” Sorsavirta vakuuttaa.

Lue lisää ekologisesta Foodduckista!
 

 

Avainsanat:

IoT

Lue lisää uudesta työstä

Blogi
Kaksi naista seisoo ikkunan ääressä hymyillen ja katselee kannettavaa tietokonetta, jonka ulkopuolella on valtatie ja sininen taivas.
11/2025 Kaapro Kanto

Johtaja, älä rakenna hulppeaa pilvenpiirtäjää rapistuvien perustusten päälle

Artikkeli
Mustaan huppariin ja lippikseen pukeutunut valkohattuhakkeri Benjamin Särkkä puhuu podcast-mikrofoniin studiossa, jossa on violetti valaistus.
11/2025 DNA Yrityksille

Kyberhyökkäys maksoi kasinojätille 100 miljoonaa dollaria – Benjamin Särkkä: ”Ihan vanhanaikaisella mentiin sisään”

Artikkeli
Kyberasiantuntija Antti Kurittu istuu podcast-studiossa musta huppari päällä ja hymyilee kameralle.
11/2025 DNA Yrityksille

Näin eteni 35 miljoonan deepfake-huijaus – Aina vain uskottavampaa, varoittaa asiantuntija

Artikkeli
Matkapuhelinmasto metsän yllä auringonlaskun aikaan, taustalla värikäs taivas.
11/2025 DNA Yrityksille

Mobiiliverkot käyvät tuulella – ja hetkittäin akuilla

Artikkeli
Peter Nyman nauhoittamassa Kyberrosvot-podcastia.
11/2025 DNA Yrityksille

Kyberrosvot etsivät aina helpointa reittiä sisään – eikä saaliina haeta vain dataa

Teknologiatrendit 2025

Teknologian vuosi 2025 on lunastusten aikaa: tekoälylle asetetut odotukset alkavat konkretisoitua, siviili- ja puolustusteknologioiden käyttöulottuvuudet laajenevat ja yritysten kestävän kehityksen tavoitteita jalkautetaan käytäntöön.

Mitkä trendit tulevat vaikuttamaan merkittävästi tulevaisuuteemme niin arjessa kuin sen ulkopuolella?

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.