Levitettä leivälle ekologisesti ja ilman käsiä!

Naantalilaisen Timo Sorsavirran isää kävi aikoinaan ihmetyttämään lounaslinjastojen ja leipäpöytien epäsiistit leviterasiat: täynnä murusia, satojen ihmiskäsien tahraamat veitset ja valtavasti turhaa pakkausjätettä. Joku toinen olisi kenties voidellut näkkärinsä ja siirtynyt jonossa eteenpäin. Naantalissa asiaa alettiin kuitenkin ajatella pidemmälle.

Nyt Foodduck-leviteannostelija surauttaa levitettä leivälle kouluruokaloissa ja muissa ravintoloissa ympäri Suomea sekä matkaa kovaa vauhtia suomalaisena innovaationa kohti kansainvälisiä markkinoita. Riittää, että ruokailija asettaa leivän Foodduckin nokan alle.

”Laite sopii ruokaloiden ja ravintoloiden lisäksi monenlaisiin käyttökohteisiin, kuten esimerkiksi sairaaloihin. Hygienia on huippuluokkaa ja laite kulkee langattomasti jakelukärryssä, eikä hoitajien tai potilaiden aikaa kulu leviterasioiden tai -nappien availuun. Myös jätemäärä ja ruokahävikki pienenevät merkittävästi.”

Ajan säästön ja hygienian lisäksi ravintoloita kaikkialla kiinnostaa raha.

”Käyttökohteissa tiedetään kyllä tarkkaan, paljonko levitettä ostetaan. Useasti kumminkin on vaikeaa määritellä, paljonko sitä todellisuudessa kuluu ja mikä osa päätyy hävikiksi. Kerrannaisvaikutuksen kautta myös tarkalla annoskoolla on näin ollen valtava vaikutus”, Timo Sorsavirta kertoo.

IoT mahdollistaa palvelun ja analytiikan

Foodduck-leviteannostelija on yhteydessä verkkoon, ja kulutusdatasta nähdään tarkalleen, paljonko levitettä on kulunut. Laite on täysin etähallittavissa. Se ennakoi tarvittaessa huoltotarpeensa, ja saadaan jopa tilaamaan automaattisesti itse lisää levitettä, kun varastot uhkaavat ehtyä.

Palvelu onkin kelpo esimerkki käytännön hyödyistä, joita esineiden internet tarjoaa.

Yhteistyö kansainvälisen elintarvikejätti Orklan kanssa avaa ovia maailmalle. Foodduck- leviteannostelijalle myönnettiin patentti loppuvuodesta 2016 Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Myös tuotekehitystä on tätä silmällä pitäen tehty.

”Tästä kun suunnataan etelämmäs, markkina muuttuu. Mukaan tulevat entistä enemmän hillot, majoneesit ja suklaalevitteet. Myös näiden annostelu luonnistuu Foodduckilta leikiten” Sorsavirta vakuuttaa.

Lue lisää ekologisesta Foodduckista!
 

 

Avainsanat:

IoT

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.