Kuituyhteyksistä hyötyvät niin softatalot kuin konepajateollisuus 

Kuitu on oiva valinta kaikenkokoisille yrityksille, jotka tarvitsevat nopeat yhteydet ja tuottavat erilaisia palveluita, olipa kyseessä pieni ohjelmistotalo tai suurempi tehdas.

DNA:lla on jo useita tuhansia kilometrejä maanalaista kuituinfraa ja kysyntää kuituyhteyksille riittää myös Pirkanmaalla. Tampereella saatavuus on tällä hetkellä erittäin hyvä ja rakenteillakin olevilla alueilla kuitu on jo yleensä valmiina.

"Pilvipalvelut ovat tänä päivänä erittäin merkittävä osa yritysten arkea ja katkeamattomat yhteydet ovat siksi kriittisen tärkeitä. Konepajateollisuudessakin sorvauskoneet ja muut laitteet ovat yhteyksissä nettiin, josta laitevalmistaja voi valvoa vaikka vuorokauden ympäri, kuinka mylly toimii ja saa välittömästi tiedon, jos jossain ilmenee vika”, kertoo DNA:n myyntipäällikkö Juha Kaikkonen.

Kuituyhteyksien vahvuudet ovat luotettavuus ja varmat nopeudet. Siinä missä mobiiliyhteydet ovat riippuvaisia tukiaseman ruuhkaisuudesta ja kupariyhteydet kuparin matkasta, kuituyhteys toimii vakaasti. 100 megan liittymä toimii yhtä mittaa satasena, jolloin kapasiteetti on aina taattua.

Kuituyhteydet ovat lisäksi symmetrisiä eli niillä saadaan suuremmat ja toimintavarmat nopeudet molempiin suuntiin – sekä siihen, mitä yritys lataa verkosta omaan käyttöönsä, että siihen, mitä se tuottaa esimerkiksi sisältönä pilvipalveluihin.

Luotettavat ja tietoturvalliset yhteydet suojaavat liiketoiminnan

DNA:n runkoverkko on reittivarmennettu eli jos yhteys menee jostain kohtaa poikki, se kiertää toista kautta. Kuituliittymä voidaan kuitenkin myös kahdentaa mobiililla. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että jos toinen yhteys syystä tai toisesta katkeaa, toinen yhteys varmistaa toiminnan.

”Tampereella rakennetaan tällä hetkellä paljon ja työmaat saattavat joskus aiheuttaa katkoksia. Operaattori ilmoittaa tällaisista tilanteista kyllä aina etukäteen. Toki aina on mahdollisuus, että yhteys menee katki vahingossa, jolloin mobiiliyhteys takaa liikenteen sujuvuuden, eikä toiminta esimerkiksi kaupan maksupäätteissä katkea.”

Tietoturvaa ei ole syytä unohtaa myöskään kuituyhteyksissä eikä etenkään hybridimaailmassa, jossa osa työntekijöistä tekee etätöitä ja osa lähitöitä. 

”Nykyisin pysytään erittäin helposti hakkeroimaan ja aiheuttamaan vahinkoa yritysten liiketoiminnalle. Yritykset ovat jo onneksi varsin valveutuneita verrattuna esimerkiksi aikaan kolme vuotta sitten. Moni ei kuitenkaan edelleenkään tiedä, että pelkkä työaseman tietoturvaohjelma ei riitä suojaamaan kriittisiä toimintoja.”

DNA:n yritysmyyjät selvittävät aina, millä tolalla tietoturva-asiat asiakkaalla ovat. Periaatteena on, että DNA:lta saa kaikki tarvittavat palvelut kerralla, mukaan lukien tietoturvan.

 

Lue lisää DNA:n tarjoamista kuituyhteyksistä!

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Tietoturva Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

11/2022 DNA Business

Miten metaversumiin pääsee, Marja Konttinen?

Metaversumiin pääsee helposti: siihen tarvitsee vain nettiyhteyden ja hyvän tietokoneen.
11/2022 DNA Business

Itse ja automaatiolla – yritykset haluavat vapautta valita miten ja milloin asiansa hoitavat

Yritysratkaisuilta odotetaan yhä enemmän yhtä sujuvaa käyttöä kuin kuluttajien verkkopalveluilta.
11/2022 DNA Business

ZTNA: Turvaa, tukea ja varmuutta – missä ja milloin vain

Työnantajan tavoitteena on tarjota toimivat digitaaliset työvälineet, mutta myös suojella yrityksen dataa.
11/2022 DNA Business

Vain paranoidit pärjäävät? Hybridityö vaatii tujumpaa tietoturvaa

Etätyöskentely on yleistynyt, mutta toimistollakin täytyy käydä.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.