Blogit

Kuituyhteyksistä hyötyvät niin softatalot kuin konepajateollisuus 

Kuitu on oiva valinta kaikenkokoisille yrityksille, jotka tarvitsevat nopeat yhteydet ja tuottavat erilaisia palveluita, olipa kyseessä pieni ohjelmistotalo tai suurempi tehdas.

DNA:lla on jo useita tuhansia kilometrejä maanalaista kuituinfraa ja kysyntää kuituyhteyksille riittää myös Pirkanmaalla. Tampereella saatavuus on tällä hetkellä erittäin hyvä ja rakenteillakin olevilla alueilla kuitu on jo yleensä valmiina.

"Pilvipalvelut ovat tänä päivänä erittäin merkittävä osa yritysten arkea ja katkeamattomat yhteydet ovat siksi kriittisen tärkeitä. Konepajateollisuudessakin sorvauskoneet ja muut laitteet ovat yhteyksissä nettiin, josta laitevalmistaja voi valvoa vaikka vuorokauden ympäri, kuinka mylly toimii ja saa välittömästi tiedon, jos jossain ilmenee vika”, kertoo DNA:n myyntipäällikkö Juha Kaikkonen.

Kuituyhteyksien vahvuudet ovat luotettavuus ja varmat nopeudet. Siinä missä mobiiliyhteydet ovat riippuvaisia tukiaseman ruuhkaisuudesta ja kupariyhteydet kuparin matkasta, kuituyhteys toimii vakaasti. 100 megan liittymä toimii yhtä mittaa satasena, jolloin kapasiteetti on aina taattua.

Kuituyhteydet ovat lisäksi symmetrisiä eli niillä saadaan suuremmat ja toimintavarmat nopeudet molempiin suuntiin – sekä siihen, mitä yritys lataa verkosta omaan käyttöönsä, että siihen, mitä se tuottaa esimerkiksi sisältönä pilvipalveluihin.

Luotettavat ja tietoturvalliset yhteydet suojaavat liiketoiminnan

DNA:n runkoverkko on reittivarmennettu eli jos yhteys menee jostain kohtaa poikki, se kiertää toista kautta. Kuituliittymä voidaan kuitenkin myös kahdentaa mobiililla. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että jos toinen yhteys syystä tai toisesta katkeaa, toinen yhteys varmistaa toiminnan.

”Tampereella rakennetaan tällä hetkellä paljon ja työmaat saattavat joskus aiheuttaa katkoksia. Operaattori ilmoittaa tällaisista tilanteista kyllä aina etukäteen. Toki aina on mahdollisuus, että yhteys menee katki vahingossa, jolloin mobiiliyhteys takaa liikenteen sujuvuuden, eikä toiminta esimerkiksi kaupan maksupäätteissä katkea.”

Tietoturvaa ei ole syytä unohtaa myöskään kuituyhteyksissä eikä etenkään hybridimaailmassa, jossa osa työntekijöistä tekee etätöitä ja osa lähitöitä. 

”Nykyisin pysytään erittäin helposti hakkeroimaan ja aiheuttamaan vahinkoa yritysten liiketoiminnalle. Yritykset ovat jo onneksi varsin valveutuneita verrattuna esimerkiksi aikaan kolme vuotta sitten. Moni ei kuitenkaan edelleenkään tiedä, että pelkkä työaseman tietoturvaohjelma ei riitä suojaamaan kriittisiä toimintoja.”

DNA:n yritysmyyjät selvittävät aina, millä tolalla tietoturva-asiat asiakkaalla ovat. Periaatteena on, että DNA:lta saa kaikki tarvittavat palvelut kerralla, mukaan lukien tietoturvan.

 

Lue lisää DNA:n tarjoamista kuituyhteyksistä!

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Tietoturva Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.