Blogit

Kolme vinkkiä kotitoimiston sisustamiseen

Kotitoimistolla, villasukat jalassa, kuppi kahvia sohvapöydällä, läppäri kehrää sylissä ja naapureista paljastuu uusia piirteitä... Tilanne on tuttu yhä useammalle, kun työn tekemisen tavat muuttuvat monipuolisimmiksi. Jo viidennes työntekijöistä tekee etätöitä vähintään joka kuukausi.

Yhä useampi on myös huomannut, että ehkä pelkkä keittiön pöytä tai sohvannurkka ei pitemmän päälle tarjoa parasta ergonomiaa säännölliseen etätyöhön. Työn kannalta oikean tunnelman luominen on hiukan erilaista kuin kodin muu sisustaminen, joten kodin työympäristön parantaminen voi olla yllättävänkin vaikeaa.

Kysyimme toimistokalusteisiin ja työympäristösuunnitteluun erikoistuneelta Martelalta kolme vinkkiä kotitoimiston sisustamiseen.

1) Älä jämähdä paikallesi

“Kotona pätee sama vanha viisaus kuin toimistollakin: paras työasento on seuraava työasento”, Martelan tarjoomajohtaja Panu Muhonen muistuttaa. Ei siis kannata löytää paikkaa, jossa viihtyy koko päivän, vaan mieluiten vaihdella työasentoa säännöllisesti.

“Kolme hieman epämukavaa, vaihtamiseen pakottavaa työasentoa on ergonomialle parempi kuin yksi liian mukava, johon vahingossa unohtuu koko päiväksi”, Muhonen jatkaa.

Katso siis kotona jo valmiiksi muutama eri kohta, jossa erityyppisiä töitä voi tehdä. Esimerkiksi voit valita kirjoittamista varten ruokapöydän, sähköpostin läpikäymiseen sohvan ja vaikka videopuheluiden ajaksi sopivan seisomapaikan, jolloin työasento vaihtuu kuin luonnostaan.

2) Panosta sähkösäädettävään pöytään

Moni ajattelee kotitoimiston sisustamisessa, että eniten kannattaa panostaa työtuoliin. Martelan Panu Muhonen on eri mieltä. Paraskin tuoli ohjaa vahvasti tiettyyn työasentoon, mikä ei pitemmän päälle ole kovin hyväksi ergonomialle.

“Itse jos pitäisi valita yksi eniten kotitoimistoa parantava huonekalu, niin se olisi monipuolisuuden vuoksi sähköpöytä. Ne eivät myöskään ole enää läheskään niin kalliita tai tylsän näköisiä kuin moni luulee”, Muhonen kertoo ja vinkkaa katsomaan myös toimistokalustepuolen outletien tarjonnan.

3) Kokeile rohkeasti erilaista

Toimiston sisustamisessa tietysti kuullaan käyttäjiä, mutta lopputulos on aina jonkinlainen eri makujen yhteensovitus. Kotitoimistolla rohkea kokeileminen taas on helppoa, sillä ei tarvitse miellyttää muita kuin itseään. Joillekin toimii musiikki, toisille ei. Joitakin sininen väri auttaa keskittymään, toiset pitävät punaisen antamasta energiasta.

“Kannattaa rohkeasti kokeilla hyvinkin erilaisia juttuja ja katsoa mikä toimii juuri sinulle”, Panu Muhonen neuvoo.

Teknologia on avannut aivan uusia tapoja tehdä tietotyötä ajasta ja paikasta riippumatta. Miten saada jokainen työntekijä osallistumaan yhteisten uusien tapojen ja pelisääntöjen muotoiluun? Lataa opas, jossa esittelemme suomalaisten etätyökokemuksia käsittelevän työelämätutkimuksen!

Avainsanat:

Liikkuva työ Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

DNA Cloud Managed SASE laskeutuu hypekäyrän huipulta käytäntöön ja vie modernin tietoturvan seuraavalle tasolle

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Klikkaus haitalliselle sivulle voi riskeerata yrityksesi tiedot – DNA Varma auttaa torjumaan haitalliset sivustot

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Benjamin Särkkä toivoo näkevänsä rohkeampaa tekoälykehitystä Suomessa ja maailmalla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

SASE Security Summit: Tärkeitä oppeja ja oivaltavia tarinoita kyberturvallisuuden rintamalta

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.