Kolme vinkkiä kotitoimiston sisustamiseen

Kotitoimistolla, villasukat jalassa, kuppi kahvia sohvapöydällä, läppäri kehrää sylissä ja naapureista paljastuu uusia piirteitä... Tilanne on tuttu yhä useammalle, kun työn tekemisen tavat muuttuvat monipuolisimmiksi. Jo viidennes työntekijöistä tekee etätöitä vähintään joka kuukausi.

Yhä useampi on myös huomannut, että ehkä pelkkä keittiön pöytä tai sohvannurkka ei pitemmän päälle tarjoa parasta ergonomiaa säännölliseen etätyöhön. Työn kannalta oikean tunnelman luominen on hiukan erilaista kuin kodin muu sisustaminen, joten kodin työympäristön parantaminen voi olla yllättävänkin vaikeaa.

Kysyimme toimistokalusteisiin ja työympäristösuunnitteluun erikoistuneelta Martelalta kolme vinkkiä kotitoimiston sisustamiseen.

1) Älä jämähdä paikallesi

“Kotona pätee sama vanha viisaus kuin toimistollakin: paras työasento on seuraava työasento”, Martelan tarjoomajohtaja Panu Muhonen muistuttaa. Ei siis kannata löytää paikkaa, jossa viihtyy koko päivän, vaan mieluiten vaihdella työasentoa säännöllisesti.

“Kolme hieman epämukavaa, vaihtamiseen pakottavaa työasentoa on ergonomialle parempi kuin yksi liian mukava, johon vahingossa unohtuu koko päiväksi”, Muhonen jatkaa.

Katso siis kotona jo valmiiksi muutama eri kohta, jossa erityyppisiä töitä voi tehdä. Esimerkiksi voit valita kirjoittamista varten ruokapöydän, sähköpostin läpikäymiseen sohvan ja vaikka videopuheluiden ajaksi sopivan seisomapaikan, jolloin työasento vaihtuu kuin luonnostaan.

2) Panosta sähkösäädettävään pöytään

Moni ajattelee kotitoimiston sisustamisessa, että eniten kannattaa panostaa työtuoliin. Martelan Panu Muhonen on eri mieltä. Paraskin tuoli ohjaa vahvasti tiettyyn työasentoon, mikä ei pitemmän päälle ole kovin hyväksi ergonomialle.

“Itse jos pitäisi valita yksi eniten kotitoimistoa parantava huonekalu, niin se olisi monipuolisuuden vuoksi sähköpöytä. Ne eivät myöskään ole enää läheskään niin kalliita tai tylsän näköisiä kuin moni luulee”, Muhonen kertoo ja vinkkaa katsomaan myös toimistokalustepuolen outletien tarjonnan.

3) Kokeile rohkeasti erilaista

Toimiston sisustamisessa tietysti kuullaan käyttäjiä, mutta lopputulos on aina jonkinlainen eri makujen yhteensovitus. Kotitoimistolla rohkea kokeileminen taas on helppoa, sillä ei tarvitse miellyttää muita kuin itseään. Joillekin toimii musiikki, toisille ei. Joitakin sininen väri auttaa keskittymään, toiset pitävät punaisen antamasta energiasta.

“Kannattaa rohkeasti kokeilla hyvinkin erilaisia juttuja ja katsoa mikä toimii juuri sinulle”, Panu Muhonen neuvoo.

Teknologia on avannut aivan uusia tapoja tehdä tietotyötä ajasta ja paikasta riippumatta. Miten saada jokainen työntekijä osallistumaan yhteisten uusien tapojen ja pelisääntöjen muotoiluun? Lataa opas, jossa esittelemme suomalaisten etätyökokemuksia käsittelevän työelämätutkimuksen!

Avainsanat:

Liikkuva työ Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

3/2023 DNA Yrityksille

Ollos huoleti! Selausturvalla suojaat työntekijöiden surffailun mobiiliverkossa

Huijausyrityksiä on yhä vaikeampi tunnistaa – teknologia tulee apuun, kun työ valuu kiinteiden verkkojen ulkopuolelle.
3/2023 DNA Yrityksille

Tietotyöläiset työskentelevät tulevaisuudessakin hybridisti – Millaiset yhteydet paikkariippumaton työnteko vaatii?

Hybridityöskentelyssä työpiste vaihtelee.
3/2023 DNA Yrityksille

Matter yhdistää eri valmistajien älylaitteet turvallisesti

Matter-standardi edistää sitä, että erimerkkiset älylaitteet toimisivat yhteen luotettavasti.
3/2023 DNA Yrityksille

Työmatka odottaa – muista ainakin nämä asiat puhelimen käytöstä

EU:n ulkopuolella mobiilidatan käytön hinta voi päästä yllättämään.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.