Blogit

Kinen etävalvonta mittaa laivojen rikkipäästöt

Etäyhteydet vievät Kine Robot Solutionsin robotiikkaratkaisut avomerelle.

Kine Robot Solutionsin kehittämä etävalvontajärjestelmä mittaa alusten rikkipäästöjä Suomen aluevesillä. DNA:n kattavat mobiiliyhteydet mahdollistavat valvonnan jopa ulkosaaristossa.

Kine Robot Solutions on robotiikkaan ja digitalisaatioon erikoistunut turkulainen yritys, joka toimittaa automaatiojärjestelmiä ja tarjoaa koulutus- sekä huoltopalveluja. Yritys aloitti elintarvikkeiden pakkausjärjestelmistä, mutta viime aikoina toiminta on laajentunut myös logistiikkaan, esimerkiksi laivojen lastaukseen.

Kinen pääomistaja ja teknologiajohtaja Kimmo Salonen sanoo, että perinteisten robotiikkaratkaisujen kysyntä on vähenemässä. Tilalle ovat nousemassa älykkäät ja monikäyttöiset järjestelmät.

”Automaatiojärjestelmän tulee pystyä tekemään useita erilaisia tehtäviä ilman suuria muutoksia. Erityisesti siirreltävien järjestelmien kysyntä kasvaa”, Salonen toteaa.

Kine tarjoaa asiakkailleen myös uudenlaista CBM-huoltomallia (Condition Based Maintenance), jossa järjestelmän kuntoa seurataan automaattisilla tiedonkeruujärjestelmillä.

”Huoltopäätökset perustuvat järjestelmän todelliseen kuntoon. Näin vältetään tarpeettomat huollot ja ehkäistään tuotantokatkoja, kun poikkeamat havaitaan ajoissa.”

Edelläkävijä rikkipäästöjen etävalvonnassa

Kine on alkanut tarjota automaatiojärjestelmiään myös palveluna. Asiakkaan ei tarvitse tehdä itse isoja investointeja, vaan maksut perustuvat järjestelmän käyttöön.

”Kine vastaa järjestelmän kunnossapidosta ja pitää huolen, että se on aina toimintakuntoinen”, Salonen sanoo.

Hyvä esimerkki tällaisesta palvelusta on Suomen aluevesillä liikkuvien merialusten polttoaineen rikkipitoisuuden etävalvonta, jonka Kine toimittaa palveluna Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille. Polttoaineen rikkipitoisuus mitataan alusten pakokaasuvanoista laivareittien varrelta.

Valvontajärjestelmä muodostuu useista mittauslaitteista, jotka on yhdistetty yhdeksi tiedonkeruujärjestelmäksi. Kinellä on yksi liikkuva ja viisi kiinteää havaintoasemaa eri puolilla Suomen aluevesiä.

”Etävalvonnan ansiosta mitattujen alusten määrä on noussut muutamasta kymmenestä useisiin tuhansiin. Yhtä kattavaa valvontajärjestelmää ei ole muualla maailmassa, joten järjestelmä on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta.”

DNA:n yhteydet toimivat ulkosaaristossakin

Kine käyttää valvontajärjestelmän tiedonsiirtoon DNA:n verkkoa ja mobiilipalveluja, sillä mittauslaitteistot ovat kiinteän dataverkon ulkopuolella. Salosen mielestä DNA:n M2M-mobiilidatapalvelu sopii täydellisesti valvontaverkon tiedonsiirtoon.

”Automaattinen M2M-viestintä sekä erilaiset etävalvontateknologiat mahdollistavat täysin omatoimisten mittausasemien sijoittamisen aina ulkosaaristoon asti”, Salonen huomauttaa.

Valvontajärjestelmä käyttää myös DNA:n SMS-palvelua. Mikäli järjestelmä havaitsee sallitut rajat ylittäviä rikkipitoisuuksia, asiasta lähtee välittömästi tekstiviesti Trafin tarkastajalle. Kine käyttää DNA:n palveluita kaikessa muussakin datan siirrossa ja viestinnässä, aina matkapuhelimista toimiston laajakaistaratkaisuihin asti.

”Hyvä kumppanuus tarkoittaa meille avointa keskustelua sekä joustavuutta. Arvostamme myös DNA:n kykyä ratkaista ongelmia, olipa sitten kyse olemassa olevista järjestelmistä tai uusista haasteista.”

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Mobiili IoT M2M

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.