Blogit

Kevytyrittäjästä yrittäjäksi – näin hyödyt Y-tunnuksesta

Kevytyrittäjyys on usein yksi etappi matkalla kohti yrittäjyyttä. Pienempää bisnestä voi pyörittää kotisohvalta käsin laskutuspalvelun avulla, mutta kun on tarkoitus harjoittaa ihan kokopäiväistä liiketoimintaa, on parempi hankkia Y-tunnus.

Kun oman yrityksen perustaminen kolkuttaa ovella, kannattaa ottaa selvää, mitkä kaikki asiat Y-tunnuksen saamisen myötä muuttuvat.

Yrittäjälle huojennuksia arvonlisäverosta

Verovähennykset ovat tärkeä etu yritystoiminnassa ja yrittäjän kannattaa hyödyntää kaikki mahdolliset kulut, jotka ovat vähennyskelpoisia verotuksessa. Näihin kuuluvat esimerkiksi yritystoiminnan pyörittämiseen tarkoitetut työvälineet, toimistotarvikkeet ja matkakulut.

Yrittäjän on lisäksi mahdollista hakea huojennuksia arvonlisäverosta, jos hänellä ei ole erillistä toimitilaa tai työhuonetta, vaan hän työskentelee omassa asunnossaan. Myös kirjanpitokulut ovat verovähennyskelpoisia.

Päivitä puhelin- ja liittymäasiat firman nimiin

Vauhdikkaassa yrittäjän elämässä puhelin- ja liittymäasioiden päivitys voi jäädä helposti unholaan. Ilman puhelinta ei pärjää, ja yrittäjän kannattaa harkita, ottaako puhelimen yrityksen listoille vai pitääkö puhelimen omana.

Kannattavinta on ottaa puhelin firmalle, jolloin yritys maksaa puhelimen hinnan ja puhelinlaskut, ja puhelimen arvonlisäveron voi vähentää oman myynnin arvonlisäveroista. Puhelimen yksityiskäyttö tulee ilmoittaa verotuksessa 20 euron kuukausittaisena puhelinetuna.

Tietokone on yrittäjän liikkuva toimisto, jonka ansiosta työnteko onnistuu kätevästi kotoa käsin. Yritys voi maksaa nettiyhteyden kotiisi, kunhan käytät tietokonetta pääsääntöisesti yritystoiminnassa.

Älypuhelin on yrittäjän korvaamaton kumppani. Lue maksuttomasta oppaasta, mitä mahdollisuuksia Android-puhelimet tarjoavat yrittäjille!

Avainsanat:

Yrittäjille

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.