Katko kahleet ja ryhdy luomaan aikaa

Krooninen taistelu vapaa-ajan ja työn välillä tuntuu suorastaan kansantaudilta. Siihen ei muka ole käypää hoitoa, vaikka tarjolla on jo lukuisia päteviä ja koeteltuja ratkaisuja työn ja vapaa-ajan yksilölliseen yhdistämiseen.

Olen itse työskennellyt jo useita vuosia keskimäärin kaksi päivää viikosta kotitoimistolla. Järjestelyn ansioista käytän aikani tehokkaammin ja älykkäämmin. Ei kestänyt kauaa tajuta, että työmatkojen ruuhkissa seisoskelussa ei ole mitään tolkkua, jos samaan aikaan valittaa kiirettä.

Hoito parempaan työhön ja elämään on lopulta aika selkeä. Hyvin suunniteltu työ mahdollistaa, vaikka kuntosalilla käymisen keskellä päivää. Pieni liikunta on myös erinomainen tapa tauottaa tietointensiivista työpäivää, jota voi halutessaan jatkaa toisesta päästä. Ah, mikä vapaus. Aikaa on!

Turhat mutkat pois työstä, otsarypytkin vähenevät.

Palaverit rytmittävät minunkin työpäivääni. Aamut alkavat kalenterin palaveriblokkeja selaamalla. Samalla joudun miettimään, miten ehtiä yhdestä palaverista toiseen. Tuskaa vähentää merkittävästi se, että meillä DNA:lla palaverit pidetään verkossa. Siirtymäaika on nolla. Ja palaveritkin ovat usein lyhyempiä.

DNA:lla on käytössä niin sanottu mutkattoman työn malli. Se antaa meille mahdollisuuden osallistua palavereihin mistä tahansa, kunhan käytössä on puhelin tai tietokone.

Työn mahdollistaminen paikasta riippumatta ravistelee ajattelemaan uusiksi myös toimitiloja. Voiko kehitys johtaa siihen, ettei toimitiloja ehkä tarvitakaan enää? Vähintäänkin on selvä, että toimitilojen laatua pitää parantaa, jotta ne houkuttelisivat.

Aina vain mutkattomammaksi muuttuvaa työtä palvelevat modernit toimitilat ja kulttuurillisesti inspiroiva työyhteisö. Ne vetävät porukat yhteen. Fyysisestä läsnäolosta tulee aikaisempaa merkittävämpää ja iloa tuottavaa. Kollegojen inhimilliset kohtaamiset luovat täysin uudenlaista henkistä pääomaa, joka myös näkyy asiakkaille parempana asiakaskokemuksena.

Työ ei ole paikka, se on asenne.

Nykyiset työkalut mahdollistavat työn tekemisen joustavasti vaikka toiselta puolelta maapalloa. Pilveen tallennetut tiedostot ovat aina mukana ja ajan tasalla kaikissa eri laitteissa. Uuden muotoiseen tietotyöhön ei siksi tarvita välineinä kuin tietokone, verkkoyhteys ja kuulokkeet. Nämä välineethän löytyvät yleensä joka työntekijältä.

Kaikkein tärkein on kuitenkin oikea asenne.Työn suunnittelu on tahtolaji, jonka ytimessä on ymmärrys työn merkityksellisyydestä ja oman panoksen tärkeydestä tavoitteen saavuttamisessa.

Tietotyöntekijän pitää tuntea työtehtäviensä suorittamiseen tarvittavat vaatimukset ja jäsentää tekeminen tehokkaasti oikeaan aikaan ja paikkaan. Mahdollisuus kannattaa hyödyntää kaikissa yrityksissä ja erityisesti myös virastoissa. Haastan kaikki yritykset ja virastot lähtemään mukaan uudistamaan työtä!

Nyt on aika luoda aikaa.

Avainsanat:

Työkulttuuri Liikkuva työ Tavoitettavuus Muuttuva työ Asiakaskokemus

Lue lisää uudesta työstä

3/2023 DNA Yrityksille

Tietotyöläiset työskentelevät tulevaisuudessakin hybridisti – Millaiset yhteydet paikkariippumaton työnteko vaatii?

Hybridityöskentelyssä työpiste vaihtelee.
3/2023 DNA Yrityksille

Matter yhdistää eri valmistajien älylaitteet turvallisesti

Matter-standardi edistää sitä, että erimerkkiset älylaitteet toimisivat yhteen luotettavasti.
3/2023 DNA Yrityksille

Työmatka odottaa – muista ainakin nämä asiat puhelimen käytöstä

EU:n ulkopuolella mobiilidatan käytön hinta voi päästä yllättämään.
3/2023 DNA Yrityksille

DNA ja Noccela rakentavat suomalaisyrityksille seuraavan sukupolven IoT:ta

Näin pienten liikkeiden seurannan mahdollistaa Ultra Wideband eli UWB-teknologia.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.