Hyvät bisnespodcastit pelastavat kesäautoilijan tylsyydeltä

Autoilun ja podcastien ystävät tietävät, miten loistavasti ne sopivat yhteen. Tunnin tai parin mökkimatka on erinomainen hetki paitsi viihtyä myös oppia ja hankkia uusia näkökulmia omaan työhön ja ajatteluun. (Ai mitäkö ovat podcastit? Tämä blogaus kertoo.)

Suomenkielisiä työelämään ja bisnekseen keskittyviä podcasteja on kuitenkin ollut aivan liian vähän, joten ilolla kerromme omasta uunituoreesta Työmatkalla tulevaisuuteen -sarjastamme, joka on nyt kuunneltavissa!

Podcasteissa käsitellään digitaalista maailmaa ja työelämää jännistä ja hieman yllättävistäkin kulmista. Alla esittelyssä kaikki viisi jaksoa.

Jakso 1.  Analogisaation  ääniä

Tässä jaksossa keskustelussa on digitalisaation vastatrendi analogisaatio. Kaipaavatko ihmiset yhä enemmän digitaalisuuden rinnalle kokemuksia, jotka narskuvat hampaissa?

Vieraana trenditutkija Pauli Komonen Kopla Helsingistä, Teollisuustaiteen liitto Ornamon toiminnanjohtaja Salla Heinänen ja keraamikko, yrittäjä Sami Rinne.

Jakso 2. Ketteriä ääniä

Ketteryys on nyt muodissa ei vain ohjelmistoalalla vaan kaikenlaisessa bisneksessä ja jopa julkisella sektorilla. Miten organisaatiot notkistetaan ja minkälaista on ketterä johtaminen?

Vieraana ketterän kehityksen valonkantaja Rami Sirkiä Nitorista, DNA:n yritysliiketoiminnan markkinointijohtaja Paula Miettinen sekä Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osaston johtaja Silja Hyvärinen.

Jakso 3. Kaukaisia ääniä

Brasilia, Kiina ja Itä-Afrikka ovat bisnesmielessä erittäin mielenkiintoisia alueita, mutta niihin kohdistuu Suomessa varsin vähän huomiota. Kuinka ihmiset siellä kuluttavat ja tekevät töitä? Miten suomalaiset yritykset voisivat pärjätä näillä kaukaisilla markkinoilla?

Vieraina ovat 30 vuotta Kiinassa työskennellyt GE Suomen toimitusjohtaja Matti E. Lehtonen,  uunituoreen Brasilia-kirjan kirjoittaja ja Helsingin Sanomien toimittaja Maria Manner sekä Tiina Juvonen, co-creation freelancer, joka työskentelee yrittäjäksi aikovien nuorten parissa Itä-Afrikassa.

Jakso 4. Nuoria ääniä

Tässä jaksossa kysytään digitalisaation aamunkoitossa kasvaneelta sukupolvelta, mitä odotuksia ja ajatuksia heillä on tulevaisuuden työelämästä. Millaisessa työympäristössä he uskovat yltävänsä parhaimpaansa? Kiinnostaako yrittäminen?

Vieraana Suomen lukiolaisten liiton varapauheenjohtaja Auli Piiparinen, Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKIn puheenjohtaja Jasmina Khabbal sekä Jens Sörensen, entinen AaltoES-aktiivi ja nykyinen ”startup-häsääjä”.

Jakso 5. Vaaran ääniä

Tämän jakson aiheena on maailma digitalisaation jälkeen. Minkälaisia scifi-skenaarioita syntyy, kun atk räjähtää tai joku korkkaa kerralla kaikki maailman reitittimet? Keitä ovat mystiset “faksi- ja VHS-ajan miehet”?

Vauhdikkaassa keskustelussa mukana ovat roolipeliharrastaja Anni Tolvanen, nörtti, journalisti ja tietokirjailija Olli Sulopuisto sekä digivaikuttaja ja kansanedustaja Jyrki Kasvi.

Kaikki jaksot voi kuunnella selaimen kautta nettisivuiltamme, ilman että mitään tarvitsee ladata tai minnekään täytyy rekisteröityä.

Tien päällä puolestaan helpointa lienee ladata joko Soundcloud-sovellus tai käyttää Applen laitteista löytyvää valmista podcast-sovellusta, josta DNA:n kaikki podcastit myös löytyvät. Kesän aikana podcastimme tulevat kuunneltaviksi myös Suplaan.

Jos et vielä ole tutustunut podcastien ihmeelliseen maailmaan, nyt on mainio hetki kokeilla rohkeasti uutta!

Avainsanat:

Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

10/2023 DNA Yrityksille

Tavoitteena entistä toimivampi asiakaspalvelu? Helppokäyttöinen mobiilisovellus auttaa sekä yritystä että asiakasta

DNA Call on yrityksille suunnattu mobiilisovellus.
Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.