Hyvät bisnespodcastit pelastavat kesäautoilijan tylsyydeltä

Autoilun ja podcastien ystävät tietävät, miten loistavasti ne sopivat yhteen. Tunnin tai parin mökkimatka on erinomainen hetki paitsi viihtyä myös oppia ja hankkia uusia näkökulmia omaan työhön ja ajatteluun. (Ai mitäkö ovat podcastit? Tämä blogaus kertoo.)

Suomenkielisiä työelämään ja bisnekseen keskittyviä podcasteja on kuitenkin ollut aivan liian vähän, joten ilolla kerromme omasta uunituoreesta Työmatkalla tulevaisuuteen -sarjastamme, joka on nyt kuunneltavissa!

Podcasteissa käsitellään digitaalista maailmaa ja työelämää jännistä ja hieman yllättävistäkin kulmista. Alla esittelyssä kaikki viisi jaksoa.

Jakso 1.  Analogisaation  ääniä

Tässä jaksossa keskustelussa on digitalisaation vastatrendi analogisaatio. Kaipaavatko ihmiset yhä enemmän digitaalisuuden rinnalle kokemuksia, jotka narskuvat hampaissa?

Vieraana trenditutkija Pauli Komonen Kopla Helsingistä, Teollisuustaiteen liitto Ornamon toiminnanjohtaja Salla Heinänen ja keraamikko, yrittäjä Sami Rinne.

Jakso 2. Ketteriä ääniä

Ketteryys on nyt muodissa ei vain ohjelmistoalalla vaan kaikenlaisessa bisneksessä ja jopa julkisella sektorilla. Miten organisaatiot notkistetaan ja minkälaista on ketterä johtaminen?

Vieraana ketterän kehityksen valonkantaja Rami Sirkiä Nitorista, DNA:n yritysliiketoiminnan markkinointijohtaja Paula Miettinen sekä Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osaston johtaja Silja Hyvärinen.

Jakso 3. Kaukaisia ääniä

Brasilia, Kiina ja Itä-Afrikka ovat bisnesmielessä erittäin mielenkiintoisia alueita, mutta niihin kohdistuu Suomessa varsin vähän huomiota. Kuinka ihmiset siellä kuluttavat ja tekevät töitä? Miten suomalaiset yritykset voisivat pärjätä näillä kaukaisilla markkinoilla?

Vieraina ovat 30 vuotta Kiinassa työskennellyt GE Suomen toimitusjohtaja Matti E. Lehtonen,  uunituoreen Brasilia-kirjan kirjoittaja ja Helsingin Sanomien toimittaja Maria Manner sekä Tiina Juvonen, co-creation freelancer, joka työskentelee yrittäjäksi aikovien nuorten parissa Itä-Afrikassa.

Jakso 4. Nuoria ääniä

Tässä jaksossa kysytään digitalisaation aamunkoitossa kasvaneelta sukupolvelta, mitä odotuksia ja ajatuksia heillä on tulevaisuuden työelämästä. Millaisessa työympäristössä he uskovat yltävänsä parhaimpaansa? Kiinnostaako yrittäminen?

Vieraana Suomen lukiolaisten liiton varapauheenjohtaja Auli Piiparinen, Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKIn puheenjohtaja Jasmina Khabbal sekä Jens Sörensen, entinen AaltoES-aktiivi ja nykyinen ”startup-häsääjä”.

Jakso 5. Vaaran ääniä

Tämän jakson aiheena on maailma digitalisaation jälkeen. Minkälaisia scifi-skenaarioita syntyy, kun atk räjähtää tai joku korkkaa kerralla kaikki maailman reitittimet? Keitä ovat mystiset “faksi- ja VHS-ajan miehet”?

Vauhdikkaassa keskustelussa mukana ovat roolipeliharrastaja Anni Tolvanen, nörtti, journalisti ja tietokirjailija Olli Sulopuisto sekä digivaikuttaja ja kansanedustaja Jyrki Kasvi.

Kaikki jaksot voi kuunnella selaimen kautta nettisivuiltamme, ilman että mitään tarvitsee ladata tai minnekään täytyy rekisteröityä.

Tien päällä puolestaan helpointa lienee ladata joko Soundcloud-sovellus tai käyttää Applen laitteista löytyvää valmista podcast-sovellusta, josta DNA:n kaikki podcastit myös löytyvät. Kesän aikana podcastimme tulevat kuunneltaviksi myös Suplaan.

Jos et vielä ole tutustunut podcastien ihmeelliseen maailmaan, nyt on mainio hetki kokeilla rohkeasti uutta!

Avainsanat:

Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

3/2023 DNA Yrityksille

Johtaja, viesti järjellä ja tunteella, vinkkaa Peter Nyman

Johtaja, viesti järjellä ja tunteella, vinkkaa Peter Nyman.
3/2023 DNA Yrityksille

Asiakaskokemuksen konkari: “Asiakkaiden rajallisin resurssi ei ole raha”

Asiakaskokemuksen konkari: teknologia ei voi koskaan täysin korvata aitoa ihmiskohtaamista.
3/2023 DNA Yrityksille

3D-tulostus tuo uusia mahdollisuuksia teollisuuteen – Tavoitteena joustavampi valmistus, parempi kierrätettävyys ja edullisempi elinkaari

3D-tulostuksen kaupalliset sovellukset ovat nurkan takana – VTT:llä tulostettu jo sähkömoottorin osia.
3/2023 DNA Yrityksille

Asynkronisuus jatkaa hybridityön aloittamaa muutosta

Palaveriputki stressaa ja verottaa työtehoja – Asynkronisuus auttaa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.