DNA Podcast

Podcasteissa tunnetut asiantuntijat keskustelevat työn ja teknologian muutoksesta sekä tulevaisuuden näkymistä. Keskustelut tarjoavat myös teräviä kulmia digitalisaation mahdollisuuksiin ja uhkiin. 

Työmatkalla tulevaisuuteen

Tässä podcast-sarjassa eri alojen asiantuntijat keskustelevat tulevaisuuden työelämästä monenlaisista näkökulmista. Keskustelua vetää Sallamaari Muhonen. Kuuntele, jos kaipaat uutta ravintoa aivosoluillesi!

Vaaran ääniä

Mitä jos joku digitalisaation kivijaloista murtuisi? Vaikkapa sähkön hinta nousee kattoon ja tulee tallennuskapasiteettikriisi – olemmeko digihuumassa valmiita? Tämän jakson aiheena on maailma digitalisaation jälkeen. Fokus hyvin kaukana, tieteiselokuvista tutuissa dystooppisissa tai post-apokalyptisissa maisemissa!

Vieraana äänisuunnittelija ja roolipeliharrastaja Anni Tolvanen, nörtti, journalisti ja tietokirjailija Olli Sulopuisto sekä digivaikuttaja ja kansanedustaja Jyrki Kasvi.

Analogisaation ääniä

Digitalisaatio mahdollistaa myös analogisaation – tai saa sen vastatrendikseen. Se voi merkitä myös uutta liiketoimintaa – käsityöläinen löytää lokeronsa globaaleilta markkinoilta. Onko käsin tehty uusi luxus? Mitä hiljaisia signaaleja ja pioneereja siitä on jo havaittavissa?

Vieraana trenditutkija Pauli Komonen Kopla Helsingistä, Teollisuustaiteen liitto Ornamon toiminnanjohtaja Salla Heinänen ja keraamikko-yrittäjä Sami Rinne. Keskustelua vetää Sallamaari Muhonen.

Kaukaisia ääniä

Tässä jaksossa kohdistetaan katse nouseviin talouksiin, erityisesti Brasiliaan, Kiinaan ja itäiseen Afrikkaan. Miksi nousevista, ikärakenteeltaan nuorista ja väkirikkaista maista pitäisi olla kiinnostunut? Kuinka ihmiset siellä kuluttavat ja tekevät töitä? Miten suomalaiset yritykset voisivat pärjätä näillä kaukaisilla markkinoilla?

Vieraana 30 vuotta Kiinassa työskennellyt GE Healthcare Suomen toimitusjohtaja Matti E. Lehtonen, uunituoreen Brasilia-kirjan kirjoittaja ja Helsingin Sanomien toimittaja Maria Manner sekä Tiina Juvonen, cocreation freelancer, joka työskentelee yrittäjäksi aikovien nuorten parissa Itä-Afrikassa.

Nuoria ääniä

Tässä jaksossa kysytään digitalisaation aamunkoitossa kasvaneelta sukupolvelta, mitä odotuksia ja ajatuksia heillä on tulevaisuuden työelämästä. Millaisessa työympäristössä he uskovat yltävänsä parhaimpaansa? Kiinnostaako yrittäminen?

Vieraana Suomen lukiolaisten liiton varapauheenjohtaja Auli Piiparinen, Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKIn puheenjohtaja Jasmina Khabbal sekä Jens Sörensen, entinen AaltoES-aktiivi ja nykyinen ”startup-häsääjä”.

Ketteriä ääniä

Digitalisaatio ei etene siiloissa eikä vanhakantaisissa toimintatavoissa. Ohjelmistoja kehitetään jo ketterin menetelmin, mutta kuinka notkistaa muu organisaatio? Miten tämän päivän yritystä johdetaan kokonaisvaltaisesti ketterästi? Kokeneet ketut antavat askelmerkit muutokseen.

Vieraana Ketterän johtamisen ja budjetoinnin asiantuntija Rami Sirkiä Nitorista, DNA:n yritysliiketoiminnan markkinointijohtaja ja lean-ajattelun ystävä Paula Miettinen sekä Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puisto-osaston johtaja Silja Hyvärinen. Keskustelua vetää Sallamaari Muhonen.

Haluatko kuulla lisää?

Tutustu kaikkiin podcasteihin >

Suomalaisen työn ääniä

Podcasteissa Suomen ykkösasiantuntijat tarkastelevat suomalaisen työn uusia ilmiöitä ja tulevaisuutta. Sarja on nauhoitettu Porin SuomiAreenan yhteydessä.

Tulevaisuuden ammattilaiset

Miltä tulevaisuus kuulostaa? Podcasteissa johtavat asiantuntijat keskustelevat tulevaisuuden näkymistä, mahdollisuuksista ja ratkaisuista digitalisoituvassa maailmassa.