Blogit

Hei työnantaja, panosta perheelliseen työntekijään!

Viime aikoina on käyty vilkasta keskustelua perhevapaamallien uudistamisesta. Yrittäjälle tai tiiminvetäjälle aihe saattaa tuntua vielä kaukaiselta, mutta muutoksen virallistamista odotellessa perheellisten työntekijöiden huomiointi kuitenkin kannattaa. Työn ja perheen yhteensovittaminen on näet monille ehdoton edellytys työpaikan valinnassa ja siellä viihtymisessä.

Organisaatioiden, toimialojen ja megatrendien muutos on jatkuvaa, ja ainoa keino millä yritys voi säilyttää parhaat työntekijänsä, on kasvaa muutoksen mukana.

Mothers in Business -yhdistys toteutti Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön rahoittamana alkuvuodesta MiB Akatemia -kokeilun. Siinä autettiin perhevapaalta palaavia työntekijöitä pääsemään sujuvasti takaisin töihin, ja neuvottiin työnantajia luomaan parempia käytäntöjä perheystävällisyyteen liittyen.

Idea kokeiluun syntyi huomattuamme, että perhevapaalle lähdön ja sieltä paluun johtaminen on yrityksissä useimmiten hyvin satunnaista, vaikka muuten esimiestyö olisikin säntillistä ja alaisten keskuudessa pidettyä.

Kokeilu osoitti, että monista yrityksistä puuttuvat vakiintuneet toimintatavat ja käytännöt perhevapaisiin liittyen. Päätimme tarttua toimeen, sillä juuri suuren elämänmuutoksen keskellä olisi erityisen tärkeää osoittaa työntekijälle, että hänelle on firmassa varattu paikka, johon on innostavaa palata pitkänkin vapaan jälkeen.

Nyt haluamme saada aikaan vielä vaikuttavampia ja pysyvämpiä muutoksia.

Perustimme Fambition Consulting Oy:n jatkokehittämään työn ja perheen yhteensovittamista helpottavia palveluja. Meille on tärkeää löytää positiivisia ratkaisuja haastaviin tilanteisiin tukemalla työnantajia perheystävällisten käytäntöjen luomisessa.

Työnantajien käytännöt kaipaavat siis kehittämistä, mutta mitä perheystävällisillä käytännöillä voidaan saavuttaa? Parhaimmillaan työntekijöiden motivaatio kasvaa, firman ilmapiiri paranee, sairauspoissaolot ja ei-toivotut työpaikan vaihdokset vähenevät, eikä burnout-tilanteita pääse syntymään.

Työntekijän hyvä elämänlaatu parantaa myös työn laatua.

Hyvinvoiva ja motivoitunut työntekijä tuottaa enemmän ja luo positiivista työnantajakuvaa. Perheystävällisyys onkin myös mainio valttikortti uusia lahjakkuuksia rekrytoitaessa.

Kirjoittaja on Fambition Consulting Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja perustajaosakas Riina Salmivalli. Riina oli myös vieraanamme Suomalaisen työn ääniä -podcastissa, jossa käsiteltiin perheystävällisiä työpaikkoja.

Avainsanat:

Työkulttuuri Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Terveydenhuoltokin hyötyy reunalaskennasta – parempaa hoitoa haja-asutusalueille

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.