Blogit

Globaali sim-kortti on kansainvälisen IoT-bisneksen mahdollistaja

Jos firmanne valmistaa ja myy IoT-laitteita yhdessä maassa, on verkkoyhteyden hoitaminen laitteisiin helppoa. Tarvitsee vain tuupata paikallisen operaattorin sim-kortti laitteeseen.

Jos teillä puolestaan on tehdas yhdessä maassa ja myyntiä useammassa, ettekä välttämättä vielä valmistushetkellä edes tiedä, minne kyseinen laite tulee loppupeleissä kulkeutumaan, muuttuu tilanne kinkkisemmäksi.

Pitäisikö laitteeseen työntää kaikkien niiden maiden sim-kortit, joihin laite voi potentiaalisesti päätyä? Tai pitäisikö maissa olla joku henkilö asentamassa sim-kortit jälkikäteen?

IoT World Alliance on M2M-liittymiä myyvien operaattoreiden kansainvälinen yhteenliittymä, jonka tavoite on kansainvälisen IoT-yhteistyön kehittäminen. Allianssin yhtenä etuna on se, että sen jäsenet voivat hyödyntää toistensa sim-kortteja omassa mobiiliverkossaan. Tällöin heidän asiakkailla on mahdollisuus käyttää IoT-laitteitaan ympäri maailmaa paikallista mobiiliverkkoa hyödyntäen.

Ensimmäiset kokeilut globaalin sim-kortin kanssa ovat jo käynnissä ja uusia aloitetaan sitä mukaan, kun palvelusta kiinnostuneita asiakkaita löytyy.

Suomalaisista operaattoreista IoT World Allianceen kuuluu DNA. Videolla IoT World Alliancen puheenjohtaja Mark van den Berg kertoo, miten globaali sim-kortti toimii ja mitä iloa siitä on tulevaisuudessa DNA:n asiakkaille.

 

Lataa myös oppaamme, joka auttaa sinua ymmärtämään, mikä IoT:ssä vie rahaa – ja mikä sitä tuo. Oppaasta saat arvokasta tietoa esineiden internetin arvoketjusta ja teknologiavalinnoista, datan keräämisestä ja käsittelystä, sekä IoT-yhteyksien tehokkaasta hallinnasta.

Lataa opas

Avainsanat:

Yhteydet IoT M2M

Lue lisää uudesta työstä

3/2024 DNA Yrityksille

DNA:n vahvat pohjoismaiset hartiat takaavat sujuvat digipalvelut läpi Pohjolan

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Katsaus kyberturvan nykytilaan – kyberresilienssin vahvistaminen on välttämätöntä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Valokuitu vai 5G FWA – tiedätkö nämä 5 asiaa kiinteästä 5G-yhteydestä?

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.