Etätöissä lammasfarmilla – mitä ihmettä?

Pari vuotta sitten muutimme vaimoni kanssa maaseudulle 20 vuoden kaupungissa asumisen jälkeen. Päätimme myös, että kun kerta maalle muutetaan, niin jotain teemaan sopivaa siellä pitää sitten tehdäkin.

Ryhdyimme selvittämään, mikä eläin sopisi meille kasvatettavaksi ja pitkällisen pohdinnan ja selvitystyön jälkeen päädyimme lampaisiin. Vaimo ilmoittautui varpaisjärveläisen tilamme vastuulliseksi pyörittäjäksi oman työnsä ohessa, olihan se hänen vanha kotitilansa. Minä pystyin sitten jatkamaan myös päivätyötäni DNA:lla viestintäpalveluiden toimitusten ja ylläpidon parissa.

Osa kollegoistani oli aluksi vähän ihmeissään muutostani, mutta pääsääntöisesti kaikki työkaverit ja esimiehetkin ovat suhtautuneet tilanteeseen tosi hyvin. Pitkä etäisyys johtaa tietysti siihen, että teen aiempaa enemmän hommia etänä, mikä asettaa uusia vaatimuksia pääosin Helsingissä istuvan osastoni johtamiseen.

Puhelut ja Skype-keskustelut ovat erittäin isossa roolissa maalta käsin työskennellessäni.

Kaikki on onneksi sujunut tosi hyvin, eikä suuria yllätyksiä ole tullut. Osastoni vetämisessä täytyy joka tapauksessa olla aktiivinen ja kysellä ahkerasti tiimiläisten kuulumisia, oli sitten läsnä tai etänä.

Tyypillinen työpäivä tilalla alkaa sillä, että toinen vie pojan hoitoon ja toinen käy hoitamassa aamutoimet lampolassa ja tarkastaa, että lampailla on kaikki kunnossa. Aamutoimien jälkeen alkaa sitten toimistopäivä ja minä jatkan päivääni työhuoneessa.

Etäkonttorilla kun olen, ajankäyttö voi olla hieman hämärää. Joskus tulee tehtyä hommia pidempäänkin ennen kuin huomaan että lounasaika on jo aikaa sitten mennyt. Konttorilla rutiineja oli helpompi ylläpitää, kun meni vaan massan mukana, mutta toisaalta nyt saan useimmiten tehtyä työni hyvään vaiheeseen ja pidettyä taukoja vasta sitten, kun se on fiksua.

Lampaiden kanssa isoimmat työt tapahtuvat iltaisin ja viikonloppuisin. Myös poikamme touhuaa mielellään mukana tilan vilskeessä!

Olen onnekas, kun voin tällä tavoin yhdistää työn ja meidän perheellemme mieluisan elämäntavan. Joustavan työnantajan lisäksi tämä edellyttää tietysti myös vauhdikkaita tietoliikenneyhteyksiä, jotka meillä Suomessa pelaavatkin onneksi erinomaisesti.

Meillä ei itseasiassa ole tilalla kiinteää nettiyhteyttä ollenkaan, vaan kaikki toimii mobiiliverkon varassa. Päivätyöhöni liittyvien tarpeiden lisäksi 4G pyörittää esimerkiksi lampolamme valvontakameraa, jonka avulla näemme etänä, kuinka lampailla sujuu.

Viime syyslomaltamme katseltiin koko perheen voimin, mitä lampaille kuuluu. Pääsimme jopa todistamaan videoitse uuden karitsan syntymää!

 

Lue lisää uuden työn mahdollisuuksista

Lataa tutkimus: Miten digitalisaatio muuttaa työelämää? >>

Avainsanat:

Liikkuva työ Yhteydet Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

10/2023 DNA Yrityksille

Tavoitteena entistä toimivampi asiakaspalvelu? Helppokäyttöinen mobiilisovellus auttaa sekä yritystä että asiakasta

DNA Call on yrityksille suunnattu mobiilisovellus.
Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.