Blogit

DNA edistää digitaalista yhdenvertaisuutta Kasvu Openin kumppanina

Koronapandemia erotti nopeasti jyvät akanoista: digitaitoiset yrittäjät porskuttivat, heikommilla taidoilla varustetut joutuivat kirimään takamatkalta. Digitaalinen yhdenvertaisuus onkin teema, joka nousee koko ajan tärkeämmäksi – olipa kyse sitten perusarjesta tai työelämästä. DNA:n Tuukka Toivosen mielestä kaikilla tulisi olla mahdollisuus pysyä mukana kehittyvän yhteiskunnan digikelkassa.

Jo alle 40-vuotiaat huolehtivat digitaalisesta yhdenvertaisuudesta, mutta 55-64-vuotiaista peräti 78 % on huolissaan siitä, että osaamisen puute tulee johtamaan eriarvoistumisen kasvuun Suomessa. Vaikka suurin osa suomalaisista kokeekin olevansa jokseenkin yhdenvertainen muiden kanssa, löytyy noin 40 prosentin lähipiiristä joku, joka on jäänyt yhteiskunnan tai sosiaalisten suhteiden ulkopuolelle digitalisoitumisen ja puutteellisen osaamisen vuoksi.

“Digitaalinen yhdenvertaisuus koskettaa meitä kaikkia, myös yrittäjiä. DNA haluaa edistää yhdenvertaisuutta kaikissa kumppanuuksissaan ja siksi olemme tänäkin vuonna mukana Kasvu Openin sparrausohjelmassa. DNA:n mukanaolo on kasvuyrityksille erinomainen keino saada vinkkejä ja palautetta yrityksen digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseksi”, kertoo DNA:n strategia- ja business management -johtaja Tuukka Toivonen.

Kasvu Open on kasvuyritysten sparrausohjelma, joka tarjoaa maksuttomia palveluja yritysten liiketoiminnan kehittämiseen. Vuosittain toistuva palvelu, Kasvupolku®-sparraus, on suunnattu kasvua tavoitteleville yrittäjille. Jokainen Kasvu Openin Kasvupolulle mukaan valittu kasvuyritys saa henkilökohtaista tukea liiketoimintaansa sekä pääsee verkostoitumaan alueensa ja toimialansa merkittävimpien kumppaneiden kanssa. Halutessaan yritykset pääsevät kisaamaan myös Vuoden kasvuyritys -tittelistä. 

“Kasvupolku on hieno mahdollisuus saada henkilökohtaisia ja omaan tilanteeseen sopivia oppeja alansa huippuammattilaisilta ja asiantuntijoilta. DNA:lla on itselläänkin hieno kasvutarina, tiedämme mitä kasvu edellyttää. Odotamme innolla, että pääsemme sparraamaan kasvuyrittäjiä digitalisaatioon liittyvissä kysymyksissä. Haluamme omalta osaltamme mahdollistaa digiloikkaa ja digitaalisen yhdenvertaisuuden toteutumista”, Toivonen sanoo.

Kasvu Open on vain yksi tärkeä osa DNA:n työstä digitaalisen yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Vuonna 2019 lanseeratun Yrittäjän digiakatemian tavoitteena on tuoda tärkeimmät digivinkit etenkin pienyrittäjien ulottuville vaivattomassa ja ytimekkäässä paketissa. Akatemian kursseja voi suorittaa aikaa ja paikkaa katsomatta juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii.

“Yrityksen kasvuun liittyy paljon kysymysmerkkejä, eikä osaamisen tai tiedon puute saa tulla sen tielle. Meillä DNA:lla on kokemusta monenlaisten yritysten arjesta ja uskomme, että tämä kokemus yhdistettynä kovan tason asiantuntemukseemme liiketoiminnan digitalisoinnista hyödyttää varmasti myös Kasvupolun kulkijoita”, Toivonen summaa.

 

Tutustu lisää Kasvu Openiin.

Avainsanat:

Digitalisaatio Yrittäjille Yrittäjän digiakatemia

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.