Digitalisaatio teollisuuden leanin toteuttajana

Leanin perimmäinen tavoite on toiminnan tehostaminen minimoimalla hukkaa. DNA:n ja Noccelan tarjoamat digitaaliset ratkaisut tekevät tästä päämäärästä entistä helpommin tavoitettavan.  

Teollisuuden toimialat elävät jatkuvassa muutoksen ja uusiutumisen kehässä, jonka liikevoimaa modernit digitaaliset ratkaisut voivat tehostaa ja tarkentaa huomattavasti. Lean-filosofiaa dynaamisesti ja joustavasti tukeva moderni toimintaympäristö on entistä helpompi saavuttaa DNA:n ja Noccelan tarjoamien digitaalisten ratkaisujen avulla, joihin pureudumme tarkemmin tässä artikkelissa.

Tarkka sisäpaikannus vähentää tyhjäkäyntiä 

RTLS eli reaaliaikainen paikannusjärjestelmä viittaa teknologiaan, joka mahdollistaa tarkkojen reaaliaikaisten sijaintitietojen keräämisen ja seurannan. Tarkka sisäpaikannus on merkittävä tekijä etenkin silloin, kun yrityksen tavoitteena on vähentää hukkaa, optimoida toimintaa ja lisätä turvallisuutta.  

Ytimeltään tarkka sisäpaikannus mahdollistaa reaaliaikaisten sijaintitietojen seurannan ja keräämisen sisätiloissa, mikä auttaa esimerkiksi työvoiman hallinnassa, varastojen ja varastotyöskentelyn optimoinnissa ja esimerkiksi turvallisuusvalvonnassa. UWB-teknologialla toteutetun sisäpaikannuksen keskeiset hyödyt ovat datan tarkkuus, tiedonsiirron nopeus, erittäin häiriötön toimivuus sekä vähäinen virrankulutus.  

Yksityiset mobiiliverkot terävöittävät tiedon kulkua 

Yksityisverkot tarjoavat turvallisen ja luotettavan tiedonsiirron teollisissa ympäristöissä kapasiteetista tinkimättä. Yksityisverkot mahdollistavat nopean ja häiriöttömän kommunikaation laitteiden välillä, mikä on olennaista esimerkiksi tuotantolinjojen tehokkuuden parantamisessa. 

Monilla teollisuuden aloilla dataliikenteen optimointi on kriittinen osa toiminnan sujuvuutta. Paras tapa varmistaa yrityksen tarpeita vastaava tiedonsiirron kapasiteetti on yksityinen mobiiliverkko. Yrityksen tarpeisiin räätälöidyn verkon ensisijaisia etuja ovat lyhyt siirtoviive ja julkista verkkoa parempi, keskitetty kapasiteetti. Yksityisverkon avulla yritys voi myös hallita oman verkkonsa turvallisuutta säntillisemmin suojaten arkaluontoisia tietoja omaehtoisesti. 

Reunalaskenta pienentää hukkaa tiedonsiirrossa ja datakustannuksissa  

Reunalaskenta tarjoaa teollisuudelle tehokkaan tavan käsitellä suurta määrää dataa lähellä sen lähdettä. Tämä mahdollistaa nopean datan analysoinnin ja reagoinnin reaaliajassa, mikä on alati kriittisempää monilla ripeästi digitalisoituvilla teollisuuden alueilla. Esimerkkejä ovat muun muassa robotiikka, koneoppiminen, laadunvalvonta sekä ennakointia vaativat huolto- ja ylläpitotoimet.  

Reunalaskennan avulla voidaan myös hyödyntää tehokkaammin skaalattuja teollisia sovelluksia vaikkapa silloin, kun samaa laaja-alaista datamäärää käsittelee monta laitetta samanaikaisesti. Reunalaskenta auttaa jakamaan kuormaa tehokkaasti ja tasaisesti, mikä johtaa parempaan laitekohtaiseen suorituskykyyn sekä yleisesti tehokkaampaan toimintaan yrityksen prosesseissa. Esimerkiksi tehdasympäristössä reunalaskenta nopeuttaa tuotannon vaiheita, kun tietoa ei tarvitse siirtää julkiseen pilveen ja takaisin.  

Industrial Internet of Things -laitteet järkeistävät toimintaa  

IIoT-laitteet, kuten anturit sekä älylaitteet ja -koneet, muodostavat teollisen internetin verkoston, jonka avulla on mahdollista kerätä ja analysoida reaaliaikaista toiminnallista tietoa sekä yleisellä tasolla että erittäin tarkasti eriteltynä. Data auttaa yrityksiä optimoimaan tuotantoaan, ennakoimaan vikatilanteita sekä parantamaan tuotteiden ja palveluiden laatua. 

IIoT:n yksi keskeisimpiä hyötyjä on se, että sensorit mahdollistavat laitteiden ja työvälineiden ennakoivat huoltotoimet. IIoT-teknologian avulla laitteiden kuntoa voi valvoa reaaliaikaisesti, jolloin mahdolliset ongelmat voidaan tunnistaa ennen kuin ne aiheuttavat häiriöitä tuotannossa. 

 

DNA:n ja Noccelan digitaaliset ratkaisut mahdollistavat huippumodernin työympäristön, jossa vakiintuneita toimintamalleja on mahdollista tehostaa ja tulevaisuuden haasteet ehditään kohtaamaan jo puolimatkassa. Ota yhteyttä, niin luodaan yhdessä leania toimintaa tukeva digitaalisten työvälineiden ja ratkaisujen kokonaisuus yrityksellesi! 

Myyntipalvelumme palvelee arkisin klo 8–16 numerossa 0800 30 20 30. Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön täällä. 

 

Lue lisää leania toimintaa tukevista digitaalisista ratkaisuista maksuttomasta Teollisuuden lean -oppaastamme!  

Avainsanat:

Verkko IoT Digitalisaatio Teknologia

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.