Asiakas kiittää, kun kaistaa riittää

Vaikka mobiilidata on Suomessa suosiossa, toimiva vierasverkko on edelleen oleellinen osa kahviloiden ja ravintoloiden asiakaskokemusta.

Kahvilaketju Naantalin Aurinkoisen yrittäjä-toimitusjohtaja Petri Kolehmainen sai jokunen vuosi sitten idean lastensa nettitableteista. Tällaisten vain wifi-yhteydellä toimivien laitteiden käyttäjät voisivat arvostaa verkkoyhteyttä kahvilassa käydessään!

”Pyrimme aina tarjoamaan asiakkaille jotain, mitä he eivät edes tiedä kaipaavansa. Kahvilassa toki keskitytään usein ystävän seuraan. Mutta aina on myös yksin liikkuvia asiakkaita, joilla on käyttöä nettiyhteydelle”, Kolehmainen kertoo. Yksi klassinen asiakasryhmä on turistit, jotka kustannussyistä kaihtavat mobiilidatan käyttöä ulkomailla.

Nyt kaikissa kolmessatoista Naantalin Aurinkoisen kahvilassa hyrrää asiakkaille maksuton vierasverkko. Vaikka yhä useammasta tabletista ja läppäristä löytyy myös SIM-kolo ja mobiilidatan roaming-maksut ovat EU-alueella pudonneet, vierasverkon käyttöaste ei ole merkittävästi muuttunut alkuajoista. Myös tieto siitä, että wifi kuluttaa akkua vähemmän kuin mobiilidata, voi ohjata asiakkaita vierasverkkoon.

”Aika lailla samoja datamääriä siellä liikkuu kuin muutama vuosi sitten. Kahviloissa ei juurikaan striimata videoita. Sähköpostin liitetiedostot varmaankin käyttävät kaistaa eniten”, Kolehmainen arvioi.

Vierasverkon tarjoaminen on kahvilayrittäjän kannalta varmaa ja vaivatonta. Mobiilinettiin perustuvan wifi-verkon perustaminen on nopeaa, kun operaattori osaa asiansa.

”Se oli aika lailla plug-and-play-tyyppistä toimintaa. Eniten aikaa taisi mennä salasanojen naputteluun”, Kolehmainen muistelee verkkojen käyttöönottoa. Jokaisessa kahvilassa on oma 4g-reititin liittymineen. Yksi tukiasema riittää avoimeen kahvilatilaan hyvin.

”Harkitsimme myös ratkaisua, jossa kahviloiden vierasverkot yhdistyisivät virtuaaliputkella omaan yritysverkkoomme. Halusin kuitenkin pitää ne erillään. Omassa verkossamme liikkuu liiketoiminnan kriittistä dataa, esimerkiksi kassajärjestelmien ja maksupäätteiden liikennettä.”

4g-liittymien kiinteä kuukausimaksu ei aiheuta yrittäjälle yllätyksiä, joten asiakkaita rohkaistaan verkon käyttöön. Verkon staattinen salasana on kahviloissa hyvin esillä. Avoimuudesta huolimatta naapurit eivät ole jääneet verkkoon roikkumaan. Väärinkäyttöyritykset näkyisivät heti verkon hallintatyökaluissa.

”Ajatuksissa on ollut, josko luopuisimme salasanasta kokonaan. Näin vierasverkon käyttö olisi asiakkaillemme entistäkin vaivattomampaa”, Kolehmainen pohtii.

Yhdellä kahvilalla on käytössään 50 megabitin nettikaista 32 yhtäaikaiselle asiakasyhteydelle. Se on riittänyt hyvin. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä luotettaviin yhteyksiin.

Kolehmaisen kokemukset vierasverkon tarjoamisesta ovat olleet hyviä. ”Verkko toimii optimaalisesti, kun verkkolaitteet aina välillä ajetaan alas ja käynnistetään puhtaalta pöydältä”, hän vinkkaa.

Lue myös vinkit, joilla kasvatat oman kahvilasi myyntiä asiakasverkon avulla!

 

Artikkelin kuva: Naantalin Aurinkoinen

Avainsanat:

Verkko Liikkuva työ Yhteydet

Lue lisää uudesta työstä

10/2023 DNA Yrityksille

Tavoitteena entistä toimivampi asiakaspalvelu? Helppokäyttöinen mobiilisovellus auttaa sekä yritystä että asiakasta

DNA Call on yrityksille suunnattu mobiilisovellus.
Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.