Blogit

5G kiihdyttää lisätyn todellisuuden leviämistä

Sekä virtuaalitodellisuus eli VR että lisätty todellisuus eli AR (augmented reality) ovat yleistyneet vauhdilla. Monella on niistä kokemuksia esimerkiksi peleistä, taidenäyttelyistä tai jopa työpaikalta.

Etenkin mobiilisovelluksissa tiedonsiirto on kuitenkin ollut vielä pullonkaulana. VR- ja AR-sovellukset siirtävät paljon dataa verkon yli ja niiden käyttökokemus on etenkin viiveen suhteen herkkä. Juuri näihin asioihin 5G-verkkojen teknologia tuo parannuksen. Joidenkin arvioiden mukaan viive voi pienentyä jopa kymmenesosaan nykyisestä ja tiedonsiirtokapasiteetti kasvaa satakertaiseksi.

Asiantuntijat uskovatkin VR- ja AR-sovellusten yleistyvän arkipäiväiseksi nopeasti, kun mobiiliverkkojen uusi sukupolvi eli 5G tulee käyttöön.

VR- ja AR-ratkaisut tuovat yrityksille uusia mahdollisuuksia parempaan asiakaskokemukseen.

Mitä tämä sitten tarkoittaa yrityssovelluksille? Ensinnäkin pienempi viive tarkoittaa parempaa kokemusta sekä paljon helpompaa ja tarkempaa etäohjausta.

Esimerkiksi AR-teknologiaa hyödyntävä huoltohenkilöstön ohjelma toimii 5G:n myötä paremmin myös silloin, kun ei ole pääsyä kiinteän internetyhteyden päähän. Tällöin vaikkapa etäohjattavien nostureiden tai muiden koneiden käyttö helpottuu valtavasti, kun viive on kertaluokkaa pienempi.

5G:n parempien verkkojen päälle tulee varmasti myös rakentumaan aivan uudenlaisia mobiilisovelluksia, kun virtuaalisten maailmojen laatu ja nopeus paranevat merkittävästi. Vuoden 2019 kiinnostavimpia teknologiatrendejä kartoittavaa opastamme varten haastateltu AR-yritys Immersalin perustaja Jufo Peltomaa ennustaa, että lähivuosina lisätyn todellisuuden sovelluksista voisi nousta vaikkapa aivan uudenlainen sosiaalinen media.

Tietoverkoissa 5G:n ottaminen käyttöön vauhdittaa myös monia muita teknologian aloja. VR/AR-sovellusten lisäksi myös esineiden internet tai niin sanotut digitaaliset kaksoset tulee hyötymään 5G-verkosta valtavasti. Lue trendioppaastamme lisää siitä, mitä muuta teknologiavuodelta 2019 kannattaa odottaa.

Avainsanat:

Digitalisaatio Verkko Teknologia

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.