DNA Koti 5G

Pientaloasujan oma nettikaista

  • Kodillesi varattu pysyvä oma 5G-kaista
  • Takuunopea ja toimintavarma netti
  • Helppo avaimet käteen -asennus

 

Ota yhteyttä

Miksi DNA Koti 5G?

Omalla 5G-kaistalla

Oma koti, oma kaista

Ruuhkattomalla ja kiinteällä, omalla 5G-kaistalla netti toimii luotettavasti nyt ja tulevaisuudessa. Eikä vauhti lopu kesken, sillä nopeutta löytyy jopa 1000M!​

Omalla 5G-kaistalla

Takuunopea netti

Takuunopea netti ei pätki, vaikka koko perhe surffaisi yhtä aikaa: pelaaminen, leffojen ja sarjojen katselu sekä opiskelu ja etätyöt sujuvat vaivatta, ilman turhia viiveitä.​

avaimet käteen -asennus

Helppo avaimet käteen -asennus

Asentaja tuo laitteet mukanaan, mittaa ulkovastaanottimelle parhaan paikan, huolehtii asennuksesta ja laittaa kotiverkon käyttökuntoon. Pääset heti nettiin ja yhteys on jatkossakin huoltovapaa. Pidämme laitteet ajan tasalla puolestasi.

Kysy lisää ja tilaa sinulle sopivimmalla tavalla: 

Tee osoitehaku
ja tilaa verkkokaupasta

Näet heti saatavuuden osoitteeseesi ja voit tehdä tilauksen netissä.

Tee osoitehaku

Jätä yhteystietosi 

Tarkistamme saatavuuden osoitteeseesi ja olemme sinuun yhteydessä.
 

Jätä yhteystiedot

Soita meille:

Asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi arkisin klo 9-21. Numero on maksuton.

0800 304 080

Varaa soittoaika

Varaa itsellesi sopiva aika, niin me soitamme sinulle 
 

Varaa soittoaika

DNA Koti 5G sisältää liittymän, ulkovastaanottimen ja asennuksen

Asennus onnistuu ympäri vuoden, satoi tai paistoi. Tilauksesta asennukseen kuluu vain muutama viikko.

 

DNA Koti 5G -liittymä 400M

34,90/kk/24 kk jonka jälkeen 39,90 €/kk

Avaimet käteen -asennus

7,50 €/kk/60kk yhteensä 450€ tai kertamaksu 450€. (norm. 495 €).

Voit hakea kotitalousvähennystä koko asennuskustannuksesta.

DNA Mesh WiFi -laite

1,05 €/kk/60kk yhteensä 63 €

Koti 5G-tuotteen voi saada jopa 60 kk kuluttomalla ja korottomalla maksuajalla. Ota yhteyttä!

DNA:n 4G- ja 5G-verkot tavoittavat jo yli 99% suomalaisista

Powered by Esri

Näin helposti saat DNA Koti 5G -yhteyden kotiisi:

1. Tilaa DNA Koti 5G -yhteys

2. Asentaja soittaa ja sopii asennusajan

3. Avaimet käteen -asennus

4. Netti on käytössäsi

9/10 Koti 5G-asiakkaasta suosittelisi Koti 5G-yhteyttä muille pientaloasujille.

Tutkimus DNA Koti5G-asiakkaiden suositteluhalukkuudesta 05/2022.

Tutkimuksessa haluttiin selvittää DNA Koti 5G-asiakkaiden asiakkaiden halukkuutta suositella DNA Koti 5G-yhteyttä muille pientaloasujille sekä heidän kokemustaan yhteyden hankinnan ja käyttöönoton vaivattomuudesta.

Tulokset: 89 % Koti 5G-asiakkaista vastasivat, että suosittelisivat kokemuksensa perusteella Koti 5G-yhteyttä muille pientaloasujille.

Lataa kooste tutkimuksesta (PDF)

 

Tutustu videolta miten pientaloasujan kotinetti toimii!

Kim Johnssonin perhe hankki kotiinsa DNA Koti 5G -yhteyden, kun entinen netti ei enää riittänyt käyttötarpeisiin nähden. Katso videolta, miten yhteyden hankkiminen sujui ja miten 5G-netti kotona toimii.

Usein kysyttyä DNA Koti 5G -yhteydestä

Mitä hyötyä on 5G:stä?

Luotettavuus ja toimintavarmuus ovat nykyistä mobiiliverkkoa paremmat huomattavasti nopeamman tiedonsiirron ansiosta.  5G-verkon kapasiteetti on parempi, eli se pystyy palvelemaan suurempaa määrää käyttäjiä samanaikaisesti ilman verkon ylikuormittumista.  Välitön yhteys minimaalisella viiveellä nostaa myös pelaamisen uudelle tasolle.

Suoratoistopalveluiden, TV-ohjelmien ja videoiden parempi laatu ja pätkimättömyys tekevät katselusta entistä elämyksellisempää. 5G-verkko mahdollistaa tulevaisuudessa jopa kymmenkertaiset nopeudet nykyiseen verrattuna,  jo nyt päästään gigan nopeuksiin. 

Miten Koti 5G -yhteys eroaa muusta 5G-verkosta

Käyttäessäsi 5G-mobiililaajakaistaa, jaat kaistan muiden samanaikaisten käyttäjien kanssa. Mikäli käyttäjiä on paljon, voi verkko olla ruuhkainen. Kun sinulla on Koti 5G -yhteys,  sinulle varataan oma kaista DNA:n 5G-verkosta. Tämä tarkoittaa sitä, että kukaan muu ei pääse käyttämään sinulle varattua kaistaa, ja nettisi pysyy aina ruuhkattomana riippumatta muista käyttäjistä alueellasi! 

Mitä avaimet käteen -asennus sisältää?

Asentaja tuo mukaan kaikki tarvittavat laitteet ja varmistaa 5G-yhteyden toimintavarmuuden ennen asennuksen aloitusta. Kotiisi asennetaan 5G-ulkovastaanotin, tarvittavat WiFi-laitteet ja luodaan kotiverkko valmiiksi. Tämän jälkeen asentaja liittää tärkeimmät laitteesi uuteen kotiverkkoon.  Pääset heti käyttämään omaa nopeaa 5G-kaistaasi ja saat kerralla kiinteän 5G-yhteyden kodin kaikille laitteille!

 

Miten takuunopeus varmistetaan?

DNA Koti 5G -yhteyttä on saatavilla rajallinen määrä DNA:n 5G-verkon alueella, jotta luotettava ja takuunopea yhteys voidaan taata. 

Palvelun taso ja yhteyden toimivuus varmistetaan ennen asennusta. Jos riittävää 5G-yhteyttä ei voida taata, DNA peruu asiakkaan DNA Koti 5G -tilauksen veloituksetta.  DNA Koti 5G -liittymä vaatii toimiakseen 5G-ulkovastaanottimen, josta asiakas maksaa vain asennuskulut - laite on jatkossakin huoltovapaa, sillä pidämme sen ajan tasalla puolestasi. 

Lisäksi asiakas tarvitsee Mesh WiFi-laitteen, jolla luodaan sisäverkko, jotta takuunopeus voidaan luvata. 

Mitä tarkoittaa kiinteä 5G?

Kiinteä langaton yhteys toteutetaan siten, että rakennuksen ulkoseinään kiinnitetään ulkovastaanotin, jolla varmistetaan signaalin vahvuus. Ulkovastaanotin suunnataan lähimpään 5G-tukiasemaan, joka on puolestaan yhteydessä kiinteään valokuituverkkoon. Tukiaseman ja ulkovastaanottimen välillä netti kulkee langattomasti. Ulkovastaanottimesta vedetään ethernet-johto sisälle taloon joko seinään tehdyn reiän kautta tai ikkunan välistä vedettynä. Rakennuksen sisälle luodaan oma sisäverkko, joka WiFi-laitteiden avulla voidaan ulottaa ullakolta takapihalle. 

Miltä 5G-ulkovastaanotin näyttää?

5G-ulkovastaanottimen koko on noin puolikas A4-arkki.  Malli ZTE MC7010 5G Outdoor CPE. 5G-ulkovastaanotin on DNA:n omaisuutta, joten me  huolehdimme laitteen päivityksistä ja toimivuudesta puolestasi.

 

 

Asun pientaloyhtiössä, voinko hankkia DNA Koti 5G -yhteyden?

DNA Koti 5G on myös sinulle sopiva kotinetti, sillä se on asuntokohtainen nettiratkaisu. Huolehdithan kuitenkin luvan ulkovastaanottimen asennukselle taloyhtiöltäsi.

Miten saan tietokoneellani kaiken irti nopeasta DNA Koti 5G -liittymästäni?

5G:n myötä merkittävästi kasvaneiden huippunopeuksien myötä vaatimukset käyttölaitteiden prosessoriteholle ovat kasvaneet. Vanhemmat  pöytäkoneet ja läppärit eivät välttämättä yllä kaikista suurimpiin nopeuksiin, jos niiden prosessoriteho ei ole riittävän suuri. 

Kannattaa myös varmistaa, että pöytäkoneen tai läppärin ethernet-liitännän ajurit ovat ajan tasalla ja tukevat gigan nopeuksia. Ohjeet ajurien tarkistamiseen ja päivittämiseen löydät tietokoneesi valmistajan verkkosivuilta.

Vinkkejä nopeuden testaamiseen vaikuttavista asioista löydät myös nopeustesti-sivulta.

Milloin tarvitsen Mesh Wifi -laajenninta?

Mesh on hyödyllinen silloin, jos kotisi on useammassa kerroksessa tai huomaat kodissasi katvealueita esim. suuren pinta-alan tai rakennusmateriaalien vuoksi. Katso videolta, mitä tarkoitetaan Mesh Wifi -järjestelmällä, ja miten se auttaa parantamaan kotisi langatonta sisäverkkoa. Voit myös lukea lisää täältä.

 

Katso tarkemmat tarjousehdot
Tarjousehdot

DNA Koti 5G -liittymiä on tarjolla rajallinen määrä DNA:n 5G-verkon alueella. Takuunopeus, joka ei DNA Koti 5G:tä käyttäessä lähtökohtaisesti alitu, on 100M.

Palvelun taso ja yhteyden toimivuus varmistetaan ennen asennusta. Jos riittävää 5G-yhteyttä ei voida taata, DNA peruu asiakkaan DNA Koti 5G -tilauksen veloituksetta.  DNA Koti 5G -liittymä vaatii toimiakseen 5G-ulkovastaanottimen, josta asiakas maksaa vain asennuskulut (laite jää DNA:n omistukseen).  

Lisäksi asiakas tarvitsee WiFi-laitteen, jolla luodaan sisäverkko. Takuunopeus voidaan luvata vain asiakkaille, jotka ostavat WiFi-laitteensa (DNA Mesh WiFi) DNA:lta DNA Koti 5G-liittymän tilauksen yhteydessä. WiFi-laitteen vaatimukset varmistetaan asiakkaalta myynnin yhteydessä.

Laitteiden asennus 30.6.2023 asti 450 € (norm. 495 €) uusille DNA Koti 5G -tilaajille. DNA Koti 5G 400M-liittymän määräaikainen sopimuskausi yhteensä 837,60 €, jatko 39,90 €/kk, WiFi-laitteen kokonaishinta 78 €. 

 

Katso DNA Koti 5G erityisehdot täältä

Nopeus on DNA:ssamme. DNA 5G.

Nopea ja luotettava netti antaa mielenrauhaa keskittyä oikeisiin asioihin. Meiltä saat liittymät, laitteet ja tarvittavan avun. Kun yhteys pelittää, voit mennä täysillä elämän hyviin hetkiin. Omnitelen tekemässä tutkimuksessa DNA:n mobiiliverkon keskimääräinen latausnopeus oli suurin kaupungeissa: Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Lahti ja Pori.

Omnitelen tutkimus mobiiliverkkojen tiedonsiirtonopeuksista 11/2022. Tutkimus toteutettiin Suomen 10 suurimmassa kaupungissa Tulokset on esitetty aluekohtaisina keskiarvoina. Tiedonsiirtonopeudet ja operaattoreiden keskinäinen järjestys vaihtelivat paikkakohtaisesti mitattujen alueiden sisällä. Tutkimus toteutettiin operaattoreiden nopeimmilla 5G-kuluttajaliittymillä ja 5G-kyvykkäillä älypuhelimilla.

Lue koko raportti