VERKOT JA YHTEYDET

Secure SD-WAN - tietoturvallista verkkojen ja liikenteen hallintaa

Liiketoiminnan digitalisaatio ja pilvipalveluiden käytön lisääntyminen muuttavat yritysten tarpeita verkko- ja tietoturvaratkaisuille. Verkkokapasiteetin älykäs hyödyntäminen, pilvipalveluiden parempi käyttökokemus, joustavuus, vikasietoisuus, ohjelmoitavuus ja tietoturva ovat keskeisiä vaatimuksia. Näihin tarpeisiin SD-WAN tarjoaa uusia, liiketoiminnan tarpeisiin mukautuvia toteutusmahdollisuuksia.

DNA:n Secure SD-WAN on nykyaikainen tapa toteuttaa toimipisteen yhteyksien ja sovelluskohtaisen liikenteen hallinnointi tietoturvallisesti. SD-WAN (Software Defined Wide Area Network) tarkoittaa ohjelmistopohjaista verkon hallintaa.

Secure SD-WAN-ratkaisun hyödyt ovat tyypillisesti suurimmat, kun

  • toimipisteitä on useita
  • toimipisteillä on tarvetta useille yhteyksille
  • paikallinen internet-yhteys tarvitaan pilvipalveluiden käyttöön ja samalla tarvitaan yritysverkon liikennöintiä kustannustehokkaalla tavalla
  • sovelluskohtaiset liikennöintitarpeet eroavat toisistaan.

Secure SD-WANiin liitetty paikallinen internet-yhteys tarjoaa toimipisteen käyttäjille turvallisen ja tehokkaan pääsyn myös pilvi- ja internet-palveluihin. Liikennettä ohjataan ja käsitellään sovelluskohtaisten vaatimusten mukaisesti paikallisella, älykkäällä verkon hallintalaitteella, DNA Security Gateway -palvelulla. Ratkaisu mahdollistaa palvelukohtaisen liikenteen optimoinnin, ja se suojaa kehittyneiltä tietoturvauhkilta vaarantamatta käyttäjäkokemusta. Ratkaisu tuo joustavuutta reagoida tulevaisuuden muuttuviin tarpeisiin älykkäästi ja kustannustehokkaasti.

Secure SD-WAN yksinkertaistaa monimutkaisia verkkototeutuksia. Toteutustapa voi olla täysin internet-pohjainen tai yhdistelmä internet- ja yritysverkon yhteyksiä yhdeltä tai useammalta operaattorilta. Yritysverkko voidaan rakentaa virtuaalisesti asiakkaan käytössä olevien IP-yhteyksien päälle. Yhteydet voidaan toteuttaa myös mobiiliverkoilla, 4G:llä ja jatkossa myös 5G:llä. SD-WAN-arkkitehtuurilla voidaan rakentaa koko verkkoarkkitehtuuri tai yksittäiset toimipisteet Suomessa tai kansainvälisesti.

Tyypilliset SD-WAN -ratkaisut vaativat erillisen tietoturvaratkaisun. Sen sijaan DNA:n Secure SD-WANissa on sisäänrakennettuna edistynyt tietoturvaratkaisu seuraavan sukupolven palomuurilla (Next Generation Firewall, NGFW). DNA toimittaa palvelun helpolla, keskitetysti hallitulla palvelumallilla.

 

Asiakashyödyt

Sujuvaa työntekoa suurellakin liikennemäärällä hyödyntäen paikallisia internet-yhteyksiä sekä sovelluskohtaista vikasietoista liikenteenohjausta.

Huoleton käyttäjäkokemus, tärkeimpien sovellusten sujuva käyttö sovelluskohtaisella liikenteenhallinnalla.

Tietoturvallinen palveluiden käyttö ja turvallinen pääsy pilvipalveluihin.

Joustavuus yrityksesi liiketoiminnan tarpeisiin: näkyvyys verkon liikenteeseen sekä helppo liikenteen optimointi ja muutosten hallinta.

Täydentävät tuotteet

Yritysverkko- ja internet-yhteyksiä voidaan hallita ohjelmistopohjaisesti DNA:n Secure SD-WAN-ratkaisulla. Yhteydet voivat olla kiinteitä tai langattomia.

Lähiverkko yhdistää toimipisteen käyttäjät sisäverkkoon ja internetiin sujuvasti kiinteällä tai langattomalla yhteydellä.

Verkon uusi muoto - lue lisää!

Harkitsetko? Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä yrityksellesi sopiva ratkaisu.