Mitä pitää tietää

DNA PODCAST

Mitä pitää tietää

Mitä pitää tietää lohkoketjuista? Entäs missä nyt mennään tekoälyn eettisten kysymysten kanssa? Koska se 5G tulee ja mihin koneoppimista tai lisättyä todellisuutta voisi hyödyntää? Mitä pitää tietää, kysytään siis tällä Uuden työn ääniä -podcastin tuotantokaudella. Sarjassa juontaja Sallamaari Muhonen syventyy huippuasiantuntijoiden johdolla kiehtoviin teknologiatrendeihin.

Mitä pitää tietää koneoppimisesta?

Tämän tuotantokauden viimeisessä jaksossa studioon saapuu suositun Elements of AI -kurssin isä Teemu Roos Helsingin yliopistolta. Hän jos kuka osaa kertoa, mitä pitää tietää koneoppimisesta ja mihin kaikkeen sitä jo nyt käytetään.

Mitä pitää tietää lisätystä todellisuudesta?

Lisätty todellisuus, AR,  on tämän jaksomme aihe. Sen avulla maitopurkki herää eloon, kaduille ilmestyy pelihahmoja ja todellisuus muuttuu ennennäkemättömillä tavoilla. Studiolle näistä mahdollisuuksista saapuu juttelemaan Arilynin Emmi Jouslehto, joka tuntee lisätyn todellisuuden kuin omat taskunsa.

Mitä pitää tietää tietoturvauhkista?

Tässä jaksossa otetaan DNA:n Ville Hapuojan kanssa niskalenkki tietoturvauhkista. Mihin kaikkeen oikein voi ja kannattaa varautua ja pidätteleekö verkkorikollisia enää mikään? Tiedossa hyviä vinkkejä kaikenlaisille yrityksille!

Mitä pitää tietää tekoälyn etiikasta?

Nyt syvennymme tekoälyn etiikkaan. Millaisia kysymyksiä herää, kun tekoälyä aletaan hyödyntää yhä laajemmin ja kenellä silloin on valtaa? Aihetta puntaroimaan saapuu Meeri Haataja, joka muun muassa toimii Työ- ja elinkeinoministeriön tekoälyohjelman etiikkatyöryhmän puheenjohtajana ja on perustanut Saidot.ai -tekoäly-yrityksen.

Mitä pitää tietää 5G:stä?

Tässä jaksossa aiheena on 5G. Missä tämän uuden verkkoteknologian kanssa nyt mennään ja mitä kaikkea se lupaa yrityksille? Sen tietää Jarkko Laari DNA:lta, joka työskentelee verkkojen parissa päivittäin ja on mukana tuomassa 5G:tä Suomeen.

Mitä pitää tietää eksoskeletoneista?

Tässä jaksossa selvitetään mitä oikein ovat eksoskeletonit. Näistä jännittävistä ulkoisista robottitukirangoista kertoo Taina Jyräkoski Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Siellä eksoskeletoneita tutkitaan muun muassa halvauspotilaiden hoidossa, mutta Taina osaa kertoa myös ainakin kymmenen muuta kiinnostavaa käyttökohdetta teollisuudesta urheiluun!

 

Mitä pitää tietää lohkoketjuista?

Tämän tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa perehdytään lohkoketjuihin. Mitä kaikkea muuta ne ovat, kuin kryptovaluuttaa? Miten niitä voisi lähteä hyödyntämään? Aihetta valottaa yksi tuoreen Lohkoketjukirjan kirjoittajista, Juha Viitala. Viitala on perustanut vastikään myös alan yrityksen Bering & Companyn.

Haluatko kuulla lisää?

Tutustu kaikkiin podcasteihin >

Aistien internet

Aistien internet -sarjassa selvitetään, miten teollinen internet käytännössä toimii – ja mitä se kätkee sisuksiinsa. Millaista tietoa anturit keräävät ympäristöstään? Millaista liiketoimintaa IoT:n avulla tehdään? ​

Verkon varassa

Verkon varassa -sarjassa tarkastellaan älykkäitä ekosysteemejä. Millaisia uusia toimijoita IoT ja digitalisaatio tuovat kaupan tai teollisuuden arvoketjuihin? Millaisia ovat uudet tavat suunnitella kaupunkeja? Miten hyvinvointi digitalisoituu?