Marko Kettunen on aktiivinen itsensä ja oman osaamisensa kehittäjä. Kuva: A.Vogel.

Yrttisuolaa ja nuhaneniä – digitalisaatio ei ole vain it-yritysten heiniä

Mitä tekemistä Herbamare-yrttisuolasta ja punahattu-uute Echinaforcesta tunnetulla yrityksellä on digitalisaation kanssa? Aika paljonkin, tietää kertoa tuotteita maahantuovan A.Vogelin taloushallinnosta ja it-asioista vastaava Marko Kettunen. Digitaitoja kehittääkseen Kettunen suoritti vastikään 4-osaisen yrittäjille suunnatun verkkokurssin.

”Omassa työssäni digitalisaatio näkyy varsin konkreettisesti, olemmehan käyttäneet sähköistä taloushallinnon ohjelmistoa jo vuodesta 2005 lähtien. Yrityksen koko toiminta sujuu verkon yli, joten jos netti yhtäkkiä kyykkäisi, niin aika kiipelissähän sitä oltaisiin. Esimerkiksi logistiikkakumppaniemme järjestelmät ovat kaikki pilvessä”, Kettunen kertoo.

A.Vogel on terveystuotealan edelläkävijä, joka on toiminut jo yli 40 vuotta peräti 25:ssä maassa. Tutkittuja ravintolisiä ja luomuelintarvikkeita maahantuovan yrityksen asiakkaita ovat tyypillisesti terveyskaupat, apteekit sekä päivittäistavarakaupat. Lisäksi yrityksellä on verkkokauppa, jonka kautta kuluttajat pääsevät ostamaan tuotteita sijainnistaan riippumatta.

”Kaikilla asiakkailla ei ole välttämättä pääsyä liikkeeseen, jossa tuotteitamme olisi myynnissä. Siksi olemme halunneet mahdollistaa hyvän saatavuuden kuluttajille juuri silloin, kun he tuotteitamme kaipaavat”, Kettunen sanoo.

Lisäksi A.Vogelin myyjät käyttävät pilvessä toimivaa asiakasrekisteriä, ja markkinointitiimi puolestaan on hyvin aktiivinen hakukoneoptimoinnin, somemarkkinoinnin ja hakukonemainonnan hyödyntämisessä. Digitalisaatio koskettaa siis käytännössä yrityksen jokaista osa-aluetta tavalla tai toisella.

”Tulevaisuudessa ohjelmistorobotiikan saapuminen taloushallintoon näkyy varmasti omassa työssäni. Emme näe digitalisaatiota mitenkään peikkona, vaan haluamme ennemmin olla siellä etunenässä kehittämässä liiketoimintaamme teknologian avulla”, Kettunen summaa.

Uusia ideoita Yrittäjän Digiakatemiasta

Marko Kettunen on aktiivinen itsensä ja oman osaamisensa kehittäjä, joka osallistuu ahkerasti erilaisiin webinaareihin ja verkkokoulutuksiin.

”Toimialamme muuttuu ja tapamme tehdä työtä on murroksessa. Siinä täytyy olla hereillä ja mukana. Jos saan jostakin koulutuksesta edes yhden tai kaksi uutta oppia tai oivallusta, koen käyttäneeni aikani hyvin”, Kettunen kertoo.

Kiinnostus oman itsensä ja liiketoimintansa kehittämiseen ajoi Kettusen myös suorittamaan DNA:n yrittäjien tueksi lanseeraaman Yrittäjän Digiakatemian ihan diplomiin saakka. Vaikka digitaidot ovatkin hyvin hallussa, löytyi maksuttomasta verkkokurssista myös ihan uusia oppeja.

”Pidin erityisesti sosiaalista mediaa käsittelevästä koulutuksesta, ja sain siitä kipinän kehittää omaakin näkyvyyttäni somessa. En ole ollut siellä kauhean aktiivinen, joten etenkin vinkit siitä, miten somessa ollaan läsnä, olivat tervetulleita. Lisäksi pilvipalveluita käsittelevässä koulutuksessa tuli todella hyviä tärppejä sovelluksiin, joista voisi olla meillekin apua. Otinkin jo itselleni ylös sieltä muutaman työkalun, joihin aion perehtyä vielä lisää”, Kettunen kertoo kokemuksestaan.

Yrittäjän Digiakatemiassa käydään läpi sosiaalisen median ja pilvipalveluiden lisäksi myös tietoturvan perusteita sekä annetaan vinkkejä yrittäjälle hyödyllisten laitteiden valintaan ja hankintaan. Sen tavoitteena on tarjota pienyrittäjille eväitä liiketoiminnan digitalisointiin.

”Mielestäni tässä oli hyvä peruskattaus oleellisista teemoista, joihin jokaisen pienyrittäjän tulisi perehtyä”, A.Vogelin Marko Kettunen summaa.
 

Tutustu ja suorita maksuton Yrittäjän digiakatemia verkossa!

Tutustu

 

Avainsanat:

Yrittäjille

Lue lisää uudesta työstä

3/2023 DNA Yrityksille

Ollos huoleti! Selausturvalla suojaat työntekijöiden surffailun mobiiliverkossa

Huijausyrityksiä on yhä vaikeampi tunnistaa – teknologia tulee apuun, kun työ valuu kiinteiden verkkojen ulkopuolelle.
3/2023 DNA Yrityksille

Tietotyöläiset työskentelevät tulevaisuudessakin hybridisti – Millaiset yhteydet paikkariippumaton työnteko vaatii?

Hybridityöskentelyssä työpiste vaihtelee.
3/2023 DNA Yrityksille

Matter yhdistää eri valmistajien älylaitteet turvallisesti

Matter-standardi edistää sitä, että erimerkkiset älylaitteet toimisivat yhteen luotettavasti.
3/2023 DNA Yrityksille

Työmatka odottaa – muista ainakin nämä asiat puhelimen käytöstä

EU:n ulkopuolella mobiilidatan käytön hinta voi päästä yllättämään.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.