Blogit

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Tiesithän, että yrittäjä voi kirjata Y-tunnukselle monenlaisia kuluja. Esimerkiksi työpuhelimet ja -tietokoneet ovat yritykselle vähennyskelpoisia.

Y-tunnuksen myötä yrittäjän arki helpottuu verovähennyksillä, joita saa yritystoiminnasta syntyvistä kuluista. Rahanarvoisia etuja myönnetään yrityksen perustamiskuluista alkaen.

Työtilan kulut voi vähentää verotuksessa. Myös etäkonttoria omassa asunnossaan pitävä yrittäjä voi hakea työhuonevähennystä, mikäli erillistä toimitilaa tai työhuonetta ei ole.  

Etätyöaikana on hyvä muistaa, että etäkonttoria omassa asunnossaan pitävä pienyrittäjä voi hakea työhuonevähennystä, mikäli erillistä toimitilaa tai työhuonetta ei ole.

Vähennyskelpoisia ovat lisäksi työhön tarvittavat laitteet, liittymät ja toimistotarvikkeet. Kun esimerkiksi puhelin on ostettu yrityksen nimelle, yritys maksaa puhelimeen ja sen käyttöön liittyvät laskut, minkä lisäksi puhelimen arvonlisäveron voi vähentää oman myynnin arvonlisäveroista. Pienhankintojen osalta kannattaa aina tarkistaa, miten hankittu tavara asettuu käyttöiältään ja menoiltaan lain asettamiin pienhankintojen rajoihin.

Myös nettiyhteys on vähennyskelpoinen siltä osin, kun se liittyy toiminimen tai yrityksen toimintaan. Samoin vähennyskelpoisia ovat ohjelmistojen lisenssit ja kotisivujen palvelinmaksut sekä markkinointikulut. Verottajalle voi siis ilmoittaa mainoskulut niin hakukoneissa kuin muissakin kanavissa toteutetuista markkinointikampanjoista.

Muistathan aina kuitenkin tarkastaa vähennysoikeudet ja niiden osuuden verottajalta, jotta saat ajantasaisen tiedon!

Yrityksen tulojen hankintaan ja säilyttämiseen liittyviksi kuluiksi lasketaan myös muun muassa kirjanpitokulut ja järjestöjen jäsenmaksut. Kun maailma taas pikkuhiljaa avautuu, ei kannata unohtaa myöskään matka- ja tapahtumakuluja – niihinkin on etuja luvassa.

Muistathan aina kuitenkin tarkastaa vähennysoikeudet ja niiden osuuden verottajalta, jotta saat ajantasaisen tiedon!

Vinkki: Voit luoda Verottajan sivuilla yrityksellesi oman verokalenterin, jolloin tärkeät päivämäärät, kuten veroilmoituksen täyttö 1.4. mennessä, eivät pääse unohtumaan.

 

Millä laitteilla sinun liiketoimintasi kukoistaa? Tutustu DNA:n ratkaisuihin yrittäjille!  

 

Artikkeli päivitetty 1.8.2023. Alunperin artikkeli on julkaistu 18.1.2018.

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Mobiili Muuttuva työ 4G 5G Vinkit Yrittäjille Liittymät Liikkuva laajakaista Etätyö

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.