Blogit

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Tiesithän, että yrittäjä voi kirjata Y-tunnukselle monenlaisia kuluja? Esimerkiksi työpuhelimet ja -tietokoneet ovat yritykselle vähennyskelpoisia. Entä mitä muuta yrittäjä voi vähentää verotuksessa? Kokosimme tähän artikkeliin kasan hyödyllisiä vinkkejä. 

Y-tunnuksen myötä yrittäjän arki helpottuu verovähennyksillä, joita saa yritystoiminnasta syntyvistä kuluista. Rahanarvoisia etuja myönnetään yrityksen perustamiskuluista lähtien tietyin ehdoin. 

Työtilan kulut voi vähentää verotuksessa. Myös etäkonttoria omassa asunnossaan pitävä yrittäjä voi hakea työhuonevähennystä, mikäli erillistä toimitilaa tai työhuonetta ei ole.   

Vähennyskelpoisia ovat työhön tarvittavat laitteet, liittymät ja toimistotarvikkeet. Kun esimerkiksi puhelin on ostettu yrityksen nimiin, yritys maksaa puhelimeen ja sen käyttöön liittyvät laskut. Lisäksi puhelimen arvonlisäveron voi vähentää oman myynnin arvonlisäveroista. Pienhankintojen osalta kannattaa aina tarkistaa, miten hankittu tavara asettuu käyttöiältään ja menoiltaan lain asettamiin pienhankintojen rajoihin

Nettiyhteys on vähennyskelpoinen siltä osin, kun se liittyy toiminimen tai yrityksen toimintaan. Samoin vähennyskelpoisia ovat ohjelmistojen lisenssit ja kotisivujen palvelinmaksut sekä markkinointikulut. Verottajalle voi siis ilmoittaa mainoskulut niin hakukoneissa kuin muissakin kanavissa toteutetuista markkinointikampanjoista. 

Yrityksen tulojen hankintaan ja säilyttämiseen liittyviksi kuluiksi lasketaan myös muun muassa kirjanpitokulut ja järjestöjen jäsenmaksut. Ethän myöskään unohda matka- ja tapahtumakuluja – niihinkin on olemassa etuja. 

Muistathan aina kuitenkin tarkastaa vähennysoikeudet ja niiden osuuden verottajalta, jotta saat ajantasaisen tiedon! 

Vinkki: Voit luoda Verottajan sivuilla yrityksellesi oman verokalenterin, jolloin tärkeät päivämäärät, kuten veroilmoituksen täyttö, eivät pääse unohtumaan. 

 

Millä laitteilla sinun liiketoimintasi kukoistaa? Tutustu DNA:n ratkaisuihin yrittäjille! 

 

Artikkeli päivitetty 8.5.2024. Alunperin artikkeli on julkaistu 18.1.2018.

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Mobiili Muuttuva työ Yrittäjille Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Homma rullaa, työkalut pelaavat ja tietoturva on kunnossa – Miten yrityksen IT-ostot kannattaa hoitaa?

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.