Uusia taitoja internetistä − linkkivinkit oppimiseen

Internet on pullollaan tietoa, ja omaa osaamista voi kasvattaa nykyään täysin omaehtoisesti. Seuraavassa linkkivinkkini,  joiden avulla itse ylläpidän osaamistani tai opettelen kokonaan uutta.

Vaivattomin tapa oppia kokonaan uusia taitoja on saada joku näyttämään ja selittämään miten asiat tehdään. YouTube sisältää valtavan määrän ilmaisia opetusvideoita, joiden avulla voit opetella vaikka koodaamaan, soittamaan kitaraa tai vaihtamaan auton renkaat. Esimerkiksi aina ennen häitä katson videon: how to tie a windsor knot

Hyviä hakusanoja ovat: “how to…” tai “miten…”

Tiedätkö sen tilanteen, kun työpaikallasi käytetään jotain teknologiaan, viihteeseen tai designiin liittyvää termiä, mutta et täysin ymmärrä mitä se tarkoittaa? Tuttu juttu. Tähän auttaa TED Talks – videot, joissa asiantuntijat avaavat asiat helposti ymmärrettävästi. Mikä parasta – yksi TED puheenvuoro kestää maksimissaan 18 minuuttia!

Olen lähdössä kesällä Ranskaan. Tuttavani kertoivat, että tulen saamaan oleellisesti parempaa palvelua jos osaan kieltä edes auttavasti. Onneksi tämä ei enää tarkoita iltaluentoja kansalaisopistossa, vaan kielikylpyni tapahtuu samanaikaisesti koiraa ulkoiluttaessa ja työmatkoilla. Käytän tähän ilmaista Duolingo-sovellusta, joka on ladattavissa ilmaiseksi androidilleiOS:lle ja Windows Phonelle.

Videoeditointi kuulostaa hauskalta ja helpolta hommalta, mutta kun pari vuotta sitten avasin ensimmäistä kertaa Final Cut:in, ymmärsin nopeasti että se on kaikkea muuta. Lyhyen googlettelun jälkeen löysin Lynda.com -sivuston, jossa on tuhansia oppimispolkuja ja online-kursseja eri aloilta, myös videoeditoinnista. Oppimispolku alkaa aina ihan perusteista, ja jos ne ovat hallussa voit siirtyä suoraan edistyneempiin osioihin.  Palvelua voi kokeilla kymmenen päivää ilmaiseksi, jonka jälkeen hinnat ovat alkaen 19,95€/kk.

Virtuaalitodellisuus on mielenkiintoinen uusi oppimisalusta. Sen avulla kulttuurista kiinnostuneet voivat ihmetellä kuuluisien museoiden aarteita, ja tulevat lääkärit voivat tutkia miltä ihminen näyttää pinnan alta. Kokeilemisen kynnys on matala: ilmaista sisältöä on paljon, ja VR-lasit voit ostaa alle kymmenellä eurolla.

Vaatiiko työtehtävästi ajan hermolla pysymistä? Huomaatko lukevasi oman alasi uutisia ja päivityksiä eri lähteistä tuhat kertaa päivässä? Kuulostaa tutulta.

Suosittelen tätä: siirry lukemisesta kuuntelemiseen.

Podcastit ovat kätevä tapa kuunnella uutiset sinulle tärkeistä aihealueista esimerkiksi työmatkan yhteydessä. Sisältö on ilmaista ja todennäköisesti löydät viikoittaisen podcastin sinulle tärkeistä aiheista. Omista suosikeistani löytyy mm. 361The VoicemailThis Week in Tech ja Stuff you should know -podcastit. Podcastien kuunteluun suosittelen iPhonelle Overcast sovellusta, androidille Pocket Casts sovellusta ja Windows Phonelle puhelimen mukana tulevaa podcasts sovellusta. Suomalaisia podcasteja löydät esimerkiksi täältä.

Millaista on oppiminen ja koulunkäynti tulevaisuudessa? Kurkkaa tuottamamme minidokumentti, jossa asiantuntijat kertovat.  

Avainsanat:

Vinkit

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.