Uuden työn ääniä -podcastin kuunnelluimmat jaksot - aloita näistä!

Uuden työn ääniä kuuluu Suomen suosituimpiin bisnespodcasteihin. DNA Businessin sarjassa nuuhkitaan tulevaisuutta sekä tarkastellaan teknologian ja työelämän virtauksia uudenlaisista näkökulmista. Uusin tuotantokausi on juuri alkanut ja lisää jaksoja julkaistaan pian. Niitä odotellessa voit tutustua sarjaan kuuntelemalla parhaita paloja edellisiltä kausilta.

Jo kolme vuotta jatkuneessa Uuden työn ääniä -podcastien sarjassa on tähän mennessä julkaistu yhteensä kahdeksan tuotantokautta. Koostimme yhteen jokaisen kauden suosituimmat jaksot. Kuuntele, pysy ajan tasalla – ja nauti juontajamme Sallamaari Muhosen hunajaisesta äänestä!

1. Mitä pitää tietää lohkoketjuista
Tämän ”Mitä pitää tietää” -nimisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa perehdytään lohkoketjuihin. Mitä kaikkea muuta ne ovat kuin kryptovaluuttaa ja miten niitä voisi lähteä hyödyntämään? Aihetta valottaa yksi Lohkoketjukirjan kirjoittajista, Juha Viitala, joka on perustanut myös alan yrityksen Bering & Companyn.

2. Kuulo: IoT kuuntelee herkällä korvalla
Aistien internet -kauden 1. jakso käsittelee sitä, mitä anturit voivat kuulla. Studiovieraana on Vekotinverstaan Aapo Rista, joka on vienyt kuulevia sensoreita jopa tiikerihäkkiin. Lisäksi 720 astetta -yrityksen Rick Aller paljastaa, miten kuulevilla antureilla tehdään bisnestä.

3. Kauppa verkon varassa
Verkon varassa -kauden suosituin jakso käsittelee shoppailun siirtymistä verkkoon. Samalla kivijalkakaupoissa dataa ja IoT:tä hyödynnetään uusilla tavoilla. Vieraina studiossa ovat johtaja ja hallitusammattilainen Peter Klenberg Tuko Logisticsilta ja Bookitista, retail-asioista vastaava johtaja Markku Mäenpää Second Opinionista sekä toimitusjohtaja Mikko Jalonen Fiderasta.

4. Hyvä paha hakkeri
Hyvä paha digitalisaatio -kauden suosikkijaksossa puhutaan orastavasta trendistä, jossa yritykset hyödyntävät hakkereita sen sijaan, että taistelisivat heitä vastaan. Miten yritykset voivat toimia hakkereiden kanssa? Jaksoa isännöi kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta. Vieraina ovat hakkeri Oona Räisänen ja kehitysjohtaja Kim Westerlund Nixulta.

5. Kohtaamisia – Kirsi Piha: "Konflikti päivässä pitää yrityksen virkeänä"
Kohtaamisia-kauden jaksossa vieraana on yhteiskunnallinen vaikuttaja ja mahdollisuusviestintäjohtaja Kirsi Piha. Puheenaiheita ovat muun muassa vaikuttamisen tulevaisuus, sattuman merkitys liike-elämässä, vastuullisuuden vieminen liiketoiminnan ytimeen, rohkeuden valjastaminen ja muutosvastarinnan syyt.

6. Oppimisen ääniä
Tavat oppia ja opettaa ovat muuttuneet monipuolisemmiksi: Pelejä, sosiaalista mediaa tai ilmiöpohjaista ryhmätyötä käytetään nykyään oppimiseen paitsi kouluissa myös työpaikoilla. Tässä Suomalaisen työn ääniä -kauden jaksossa keskustelijoina ovat Roviolta oppimismaailman startupeihin liitänyt Peter Vesterbacka, koulumaailman digitalisaation ideatarhuri Anne Rongas sekä koulutus- ja innovaatiopolitiikan asiantuntija Matti Parpala.

7. Vaaran ääniä
Mitä jos jokin digitalisaation kivijaloista murtuisi, sähkön hinta nousisi huimaksi tai tulisi tallennuskapasiteettikriisi? Työmatkalla tulevaisuuteen -kauden suosituimman jakson aiheena on maailma digitalisaation jälkeen. Fokus on tieteiselokuvista tutuissa dystooppisissa tai post-apokalyptisissa maisemissa! Vieraana äänisuunnittelija ja roolipeliharrastaja Anni Tolvanen, nörtti, journalisti ja tietokirjailija Olli Sulopuisto sekä digivaikuttaja ja kansanedustaja Jyrki Kasvi.

8. Tulevaisuuden kaupunki
Kaupungeissa on tulevaisuus. Niissä syntyvät uudet asiat, uudet ideat ja uusi liiketoiminta. Mutta miten kaupunkeja tulisi kehittää ja kenen ehdoilla kaupunki tulisi suunnitella digitalisaation aikakaudella? Tulevaisuuden ammattilaiset -tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa selvitetään, mitä tulevaisuuden johtavilta kaupungeilta vaaditaan.

+ Satupodcast
Jos joulukinkun kyljessä ei jaksa oppia uutta, niin ehkäpä satu maistuu paremmin? DNA:n yhdessä SOS-Lapsikylän kanssa tuottama Satuillaan-podcast-sarja on saanut suursuosion: kuuntelukertojen määrä ylittää jo 23 000. Jouluksi julkaistaan kaksi uutta jaksoa, joista tämä linkki avaa ensimmäisen

Ota kuunteluun Uuden työn ääniä -podcast!

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.