Työmatka odottaa – muista ainakin nämä asiat puhelimen käytöstä

Bisnesmatkailu on käynnistynyt jälleen ja monet ovat jo lähtökuopissaan lentolaukku pakattuna valmiina tapaamaan kansainvälisiä kollegoita ja kumppaneita. Jos edellisestä matkasta on vierähtänyt aikaa, on hyvä kerrata, miten matkapuhelimen nettiä kannattaa käyttää, etteivät roaming-kulut yllätä ja tietoturva vaarannu. 

Naapurimaissa Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa matkapuhelimen käyttö on mutkatonta ja voit huoletta surffata netissä samalla tavalla kuin kotimaassa. Tiedonsiirto sisältyy kuukausimaksuun ja useimmissa liittymissä useimmissa DNA Business Rajaton -puhelinliittymissä ja yrityksille suunnatuissa Liikkuva laajakaista -nettiliittymissä se on myös rajatonta.

Myös muissa EU/ETA-maissa kohtuullinen datankäyttö sisältyy nykyään liittymän kuukausimaksuun. Dataa voi käyttää liittymän EU-datapaketin mukaisesti. EU-datapaketin koko riippuu liittymätyypistä, ja se on DNA:lla pääsääntöisesti 5–44  Gt/kk.

Matkat EU:n ulkopuolelle

EU:n ulkopuolella mobiilidatan käytön hinta voi päästä yllättämään. Me DNA:lla olemme kuitenkin varmistaneet asiakkaan puolesta, ettei lasku voi nousta pilviin. Kaikissa DNA:n yritysliittymissä on automaattisesti 50 euron saldoraja, jonka täytyttyä tiedonsiirto katkeaa. Kun saldorajasta on käytetty 80 prosenttia, saat tekstiviestin, jossa kerrotaan rajan lähestyvän. Voit halutessasi muuttaa saldorajaa itse asiakaspalvelussamme.

”Jos saldoraja tulee matkan aikana vastaan, voivat työntekijät tilata kohdemaassa kiinteähintaisen DNA Reissudata -lisädatapaketin. Sen avulla surffailu netissä on huoletonta ja vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta tai tiedonsiirron katkoksilta”, kertoo DNA:n Business Manager Kati Korhonen.

Turvallisuus edellä

Yleisesti langattomien WLAN-verkojen käyttö ulkomailla ei maksa mitään, mutta niissä piilee omat vaaransa. Ennen tällaisiin verkkoihin liittymistä on syytä tiedostaa, mihin tarkoitukseen verkkoa on käyttämässä ja onko tarjoava taho luotettava. Työntekoon ja datan siirtämiseen kannattaa aina käyttää asianmukaisia suojauksia. 

Laadukas VPN-ohjelma suojaa yrityksen tietoja kutsumattomilta vierailta. Zero Trust Network Access taas mahdollistaa pääsyn työn kannalta tietoturvakriittisimpiinkin sovelluksiin. Päätelaitteen suojaus turvaa laitteen tietoja myös epämääräisissä verkoissa.

Reissun päällä sattuu ja tapahtuu. Jos laite katoaa, se voidaan sulkea etälaitehallinnalla. Kaksivaiheinen tunnistautuminen taas varmistaa, etteivät rikolliset pääse käsiksi yrityksen tietoihin, vaikka käyttäjätili tai salasana joutuisi vääriin käsiin. 

Microsoft 365 -pilvipalveluilla hybridityön tekeminen on turvallista myös ulkomailla. Niiden tietoturvaominaisuudet, kuten kaksivaiheinen tunnistautuminen ja sähköpostin suojaaminen kannattaa ottaa käyttöön. Tiedot on järkevää tallentaa pilveen, jossa ne ovat turvassa ja käytettävissä kaikkialla ja kaikilla laitteilla.   

Liikematkailussa pätevät samat matkapuhelimen turvallisuusohjeet kuin kotimaassakin. Varmista siis nämä:

  • Pidä huolta, että SIM-kortin PIN-koodi ei ole 1234 tai 0000.
  • Jos puhelimessa ei ole näyttölukitusta, aseta sellainen.
  • Pidä laitteen IMEI-koodi tallessa. Jos et tiedä laitteen IMEI-koodia, näppäile *#06# ja saat kooditiedot ruudulle. Tiedot saa helpoiten talteen ottamalla kuvakaappauksen puhelimen näytöstä ja tallentamalla kuvan pilvipalveluun.

Turvallista ja huoletonta matkaa!

  

Onko työmatka jo kalenterissa? Ota selvää roaming-hinnoista jo ennen reissua ja pidä puhelinlasku kurissa DNA Reissudatalla

 

Artikkeli päivitetty 17.3.2023. Alunperin artikkeli on julkaistu 13.6.2022.

Avainsanat:

Mobiili Muuttuva työ Tietoturva Liikkuva työ Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

5/2023 DNA Yrityksille

Sata liittymää, sata laskua? Etätyön yhteysviritykset ovat talouspäällikön murheenkryyni

Pandemiapölyn laskeutuessa yritysten yhteyksissä saattaa paljastua kyseenalaisia viritelmiä.
5/2023 DNA Yrityksille

Lean on filosofia, joka ei nuku – kehity, optimoi ja menesty

Lean-filosofia auttaa yrityksiä kehittymään ja pysymään kilpailukykyisinä.
5/2023 DNA Yrityksille

Onko 5G vastuullinen valinta? Vihreä sähkö ja energiatehokkaat ratkaisut hillitsevät 5G-verkon ympäristövaikutuksia

Onko 5G vastuullinen valinta? Vihreä sähkö ja energiatehokkaat ratkaisut hillitsevät ympäristövaikutuksia.
5/2023 Tommi Hirvi

Investoinko verkkoihin liikaa vai liian vähän? Näillä ohjeilla haarukoit järkevimmän tason

Verkkoyhteydestä ei saa muodostua pullonkaulaa käsillä olevaan tekemiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.