Työmatka odottaa – muista ainakin nämä asiat puhelimen käytöstä

Bisnesmatkailu käynnistyy jälleen ja monet ovat jo lähtökuopissaan lentolaukku pakattuna valmiina tapaamaan kansainvälisiä kollegoita tai kumppaneita. Jos edellisestä matkasta on vierähtänyt aikaa, on hyvä kerrata, miten matkapuhelimen nettiä kannattaa käyttää, etteivät roaming-kulut yllätä.

Naapurimaissa Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa matkapuhelimen käyttö on mutkatonta ja voit huoletta surfata netissä samalla tavalla kuin kotimaassa. Tiedonsiirto sisältyy kuukausimaksuun ja useimmissa liittymissä, kuten DNA Business Rajaton ja Liikkuva laajakaista yrityksille, se on myös rajatonta.*

Myös muissa EU/ETA-maissa kohtuullinen datankäyttö sisältyy nykyään liittymän kuukausimaksuun. Dataa voi käyttää liittymän EU-datapaketin mukaisesti. EU-datapaketin koko riippuu liittymätyypistä, ja se on DNA:lla pääsääntöisesti 7–27 Gt/kk.

Matkat EU:n ulkopuolelle

EU:n ulkopuolella mobiilidatan käytön hinta voi päästä yllättämään. Me DNA:lla olemme kuitenkin varmistaneet asiakkaan puolesta, että lasku ei voi nousta pilviin. Kaikissa DNA:n liittymissä on automaattisesti 50 euron saldoraja, jonka täytyttyä tiedonsiirto katkeaa. Kun saldorajasta on käytetty 80 prosenttia, saat tekstiviestin, jossa kerrotaan rajan lähestyvän. Voit halutessasi muuttaa saldorajaa itse asiakaspalvelussamme.

”Jos yrityksesi työskentelyyn kuuluu ajoittain matkoja EU:n ulkopuolelle, helpoin ja varmin ratkaisu on hankkia puhelimeen kiinteähintainen DNA Reissudata -palvelu. Sen avulla surfailu netissä on huoletonta ja vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta tai tiedonsiirron katkoksilta,” kertoo DNA:n Business Manager Kati Korhonen.

Turvallisuus edellä

Yleisesti langattomien WLAN-verkojen käyttö ulkomailla ei maksa mitään, mutta osa verkoista saattaa olla suojattu salasanalla. Esimerkiksi hotellit ja kahvilat antavat yleensä asiakkaillensa käyttäjätunnuksen ja salasanan veloituksetta, jolloin pääset käyttämään heidän WLAN-verkkoaan.

”Julkisissa WLAN-verkoissa kannattaa kuitenkin pitää tietoturva mielessä, ja suojata tiedot mobiililaitehallinnalla. Laitteen katoamisen ja varkauden varalta voi ottaa käyttöön tietoturvaominaisuuksia ja etähallintaa siten, että laitteen tiedot voidaan poistaa etänä,” Korhonen muistuttaa.

Hyvä tapa pitää huolta tietoturvasta myös reissun päällä, on satsata luotettavaan VPN-ohjelmaan, joka suojaa kutsumattomilta vierailta.

Liikematkailussa pätevät samat matkapuhelimen turvallisuusohjeet kuin kotimaassakin. Varmista siis nämä:

  • Pidä huolta, että SIM-kortin PIN-koodi ei ole 1234 tai 0000.
  • Jos puhelimessa ei ole näyttölukitusta, aseta sellainen.
  • Pidä laitteen IMEI-koodi tallessa. Jos et tiedä laitteen IMEI-koodia, näppäile *#06# ja saat kooditiedot ruudulle. Tiedot saa helpoiten talteen ottamalla kuvakaappauksen puhelimen näytöstä ja tallentamalla kuvan pilvipalveluun.

Turvallista ja huoletonta matkaa! 

 

*Joissain liittymissä, kuten Business Rajaton 4G Suomi -liittymässä, tiedonsiirto Pohjoismaissa ja Baltiassa vie EU-tiedonsiirtokiintiötä. 

  

Onko työmatka jo kalenterissa? Ota selvää roaming-hinnoista jo ennen reissua ja pidä puhelinlasku kurissa DNA Reissudatalla

Avainsanat:

Mobiili Muuttuva työ Liikkuva työ Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

Suomen menestys syntyy loskan keskellä
9/2022 DNA Business

Suomen menestys syntyy loskan keskellä

Slushin toimitusjohtaja Eerika Savolainen vinkkaa, mitä kasvuyrittäjyydestä kiinnostuneen kannattaisi tehdä juuri nyt. 
9/2022 DNA Business

Tietoturvahyökkäyksillä on monta muotoa ja seurausta – varaudu ainakin näihin yleisimpiin uhkiin

Lue DNA:n tietoturva-asiantuntija Juho Saarisen vinkit parempaan tietoturvaan.
Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa
9/2022 DNA Business

"Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa"

Valtion kestävän kehityksen yhtiön Motiva Oy:n johtava asiantuntija Tomi Kiuru vastaa kysymykseen: miten yrityksen energiatehokkuutta voi parantaa?
Vaihdepalvelun avulla yritys ja asiakas tavoittavat toisensa
9/2022 DNA Business

Vaihdepalvelun avulla yritys ja asiakas tavoittavat toisensa

Liiketoiminnan kannalta on keskeistä, ettei yksikään asiakas jää palvelematta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.