Työmatka odottaa – muista ainakin nämä asiat puhelimen käytöstä

Bisnesmatkailu käynnistyy jälleen ja monet ovat jo lähtökuopissaan lentolaukku pakattuna valmiina tapaamaan kansainvälisiä kollegoita tai kumppaneita. Jos edellisestä matkasta on vierähtänyt aikaa, on hyvä kerrata, miten matkapuhelimen nettiä kannattaa käyttää, etteivät roaming-kulut yllätä.

Naapurimaissa Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa matkapuhelimen käyttö on mutkatonta ja voit huoletta surfata netissä samalla tavalla kuin kotimaassa. Tiedonsiirto sisältyy kuukausimaksuun ja useimmissa liittymissä, kuten DNA Business Rajaton ja Liikkuva laajakaista yrityksille, se on myös rajatonta.*

Myös muissa EU/ETA-maissa kohtuullinen datankäyttö sisältyy nykyään liittymän kuukausimaksuun. Dataa voi käyttää liittymän EU-datapaketin mukaisesti. EU-datapaketin koko riippuu liittymätyypistä, ja se on DNA:lla pääsääntöisesti 7–27 Gt/kk.

Matkat EU:n ulkopuolelle

EU:n ulkopuolella mobiilidatan käytön hinta voi päästä yllättämään. Me DNA:lla olemme kuitenkin varmistaneet asiakkaan puolesta, että lasku ei voi nousta pilviin. Kaikissa DNA:n liittymissä on automaattisesti 50 euron saldoraja, jonka täytyttyä tiedonsiirto katkeaa. Kun saldorajasta on käytetty 80 prosenttia, saat tekstiviestin, jossa kerrotaan rajan lähestyvän. Voit halutessasi muuttaa saldorajaa itse asiakaspalvelussamme.

”Jos yrityksesi työskentelyyn kuuluu ajoittain matkoja EU:n ulkopuolelle, helpoin ja varmin ratkaisu on hankkia puhelimeen kiinteähintainen DNA Reissudata -palvelu. Sen avulla surfailu netissä on huoletonta ja vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta tai tiedonsiirron katkoksilta,” kertoo DNA:n Business Manager Kati Korhonen.

Turvallisuus edellä

Yleisesti langattomien WLAN-verkojen käyttö ulkomailla ei maksa mitään, mutta osa verkoista saattaa olla suojattu salasanalla. Esimerkiksi hotellit ja kahvilat antavat yleensä asiakkaillensa käyttäjätunnuksen ja salasanan veloituksetta, jolloin pääset käyttämään heidän WLAN-verkkoaan.

”Julkisissa WLAN-verkoissa kannattaa kuitenkin pitää tietoturva mielessä, ja suojata tiedot mobiililaitehallinnalla. Laitteen katoamisen ja varkauden varalta voi ottaa käyttöön tietoturvaominaisuuksia ja etähallintaa siten, että laitteen tiedot voidaan poistaa etänä,” Korhonen muistuttaa.

Hyvä tapa pitää huolta tietoturvasta myös reissun päällä, on satsata luotettavaan VPN-ohjelmaan, joka suojaa kutsumattomilta vierailta.

Liikematkailussa pätevät samat matkapuhelimen turvallisuusohjeet kuin kotimaassakin. Varmista siis nämä:

  • Pidä huolta, että SIM-kortin PIN-koodi ei ole 1234 tai 0000.
  • Jos puhelimessa ei ole näyttölukitusta, aseta sellainen.
  • Pidä laitteen IMEI-koodi tallessa. Jos et tiedä laitteen IMEI-koodia, näppäile *#06# ja saat kooditiedot ruudulle. Tiedot saa helpoiten talteen ottamalla kuvakaappauksen puhelimen näytöstä ja tallentamalla kuvan pilvipalveluun.

Turvallista ja huoletonta matkaa! 

 

*Joissain liittymissä, kuten Business Rajaton 4G Suomi -liittymässä, tiedonsiirto Pohjoismaissa ja Baltiassa vie EU-tiedonsiirtokiintiötä. 

  

Onko työmatka jo kalenterissa? Ota selvää roaming-hinnoista jo ennen reissua ja pidä puhelinlasku kurissa DNA Reissudatalla

Avainsanat:

Mobiili Muuttuva työ Liikkuva työ Liittymät

Lue lisää uudesta työstä

1/2023 DNA Business

Mitä kvanttitietokone tekee – ja miksi Schrödingerin ei tulisi hoitaa eläimiä?

”Kvanttitietokonetta voi koittaa ymmärtää, mutta se ei välttämättä sovi arkijärkeen.”
1/2023 DNA Business

Viuh! DNA-liittymällä bitti viuhuu vikkelästi suurimmissa kaupungeissa

Tehokas mobiiliverkko kuuluu sujuvan arjen perusedellytyksiin niin työssä kuin kotona.
1/2023 DNA Business

SOS, haluan hoitaa yritykseni tietoturvan kuntoon mahdollisimman helposti!

Sinä voit keskittyä yrityksesi linjauksiin ja toimintaan, kun operaattori kysyy oikeat kysymykset ja hoitaa teknologian.
1/2023 DNA Business

Sydämenasiana sydän

CardioSignal tunnistaa eteisvärinän ja kohta myös sydämen vajaatoiminnan.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.