Blogit

Tampere on yksi 5G:n edelläkävijöistä

Kun kevätaurinko pilkistää konttorin ikkunasta, työhommatkin tuntuvat helposti tunkkaisilta. Tänä keväänä tamperelaisten firmojen työntekijät voivat siirtää työpisteensä vaikka Pyynikin uimarannalle – verkoista työteho ei jää kiinni. DNA sai nimittäin radioverkkojen päivitystyöt Tampereen seudulla valmiiksi jo viime vuonna, eikä palvelujen kehittäminen suinkaan jäänyt siihen.

Entistä vauhdikkaampi 4G-verkko on palvellut käyttäjiään jo hyvän tovin ja 5G:lläkin on ollut tammikuusta lähtien laaja peitto ydinkeskustan alueella. Alkuvuoden aikana 5G:n ilosanomasta päästään nauttimaan myös Pirkkalassa, Nokiassa, Lempäälässä ja Ylöjärvellä.

Päivityksen myötä Tampereella ja Pirkkalassa 4G-nopeudet ovat kasvaneet jopa yli kaksinkertaisiksi ja 5G-verkkoakin pääsee jo käyttämään uusilla päätelaitteilla.

Suurimmat tukiasemakohtaiset kapasiteettilaajennukset tehtiin keskustoissa ja alueilla, joissa liikkuu paljon ihmisiä. Tällaisilla alueilla mobiilidataa käytetään runsaasti ja heikommilla yhteyksillä sähköpostin tai pilvipalvelun käyttö voi olla tuskaista.

Mobiili yritysverkko mahdollistaa liikkuvan työn

Mobiilin tiedonsiirron nopeutuminen tuo suoraa liiketoimintahyötyä alueen yrityksille. Kun viive pienenee ja verkko on nopea, voidaan liiketoimintasovelluksia hyödyntää paikasta riippumatta. Skype-palaverit eivät siis pätki, ja suuretkin tiedostot latautuvat pilvestä alta aikayksikön.

Vaikka 5G-verkkoa pääsee jo hyödyntämään useissa kaupungeissa, pysyy 4G erittäin tärkeänä vielä vuosia. Päivitetyt 4G-verkot tarjoavat joustavampia verkkoratkaisuja kiinteiden yhteyksien rinnalle myös alueilla, jossa 5G-verkkoa vielä odotellaan.

Mobiilia yritysverkkoa hyödyntämällä tamperelaiset yritykset pystyvät kattamaan verkkoyhteytensä helpommin ja usein myös edullisemmin. Mobiiliverkon käyttöönotto on mutkatonta, eikä kapasiteettikaan lopu kesken päivitettyjen verkkojen myötä.

Saat lisätietoa Tampereen seudun yrityspalveluista verkkosivuiltamme. Löydät sieltä myös Tampereen alueen yritysmyyntipäällikön yhteystiedot.

Avainsanat:

Mobiili 5G 4G

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Homma rullaa, työkalut pelaavat ja tietoturva on kunnossa – Miten yrityksen IT-ostot kannattaa hoitaa?

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.