Blogit

Suomalainen alustatalous kukoistaa – esittelyssä 7 kiinnostavinta palvelua

Alustatalous tarkoittaa lyhyesti sitä, että jokin yritys tarjoaa digitaalisen ympäristön, jonka päällä yksityishenkilöt tai yritykset voivat myydä tai vuokrata tuotteitaan ja palveluitaan. Maailmalta tulleita tunnettuja alustoja ovat mm. Airbnb, Amazon ja Etsy. Mutta kyllä meillä Suomessakin osataan.

Woltin ja Nettiauton kaltaiset isot palvelut ovat jo kaikille tuttuja, mutta meidän kiinnostuksemme ovat herättäneet erityisesti nämä seitsemän innovatiivista kauppapaikkaa:

Yhteiskäyttöautoja, -koneita ja -veneitä

Kaikki eivät tarvitse autoa, venettä tai kaivinkonetta päivittäin, mutta kuitenkin sen verran, että säännöllinen vuokrafirman käyttö on turhan tyyristä. Ajoneuvojen yhteiskäyttömalli ei tarjoa ratkaisua ainoastaan yksityishenkilöille, vaan myös taloyhtiöille ja yrityksille.

Ekorent tarjoaa yhteiskäyttöön sähköautoja. Brändäämällä sähköauton oman yrityksen ilmeen mukaiseksi saat samalla positiivista julkisuutta. Nyt myös Keniassa!

eRENT yhdistää isojen kalustojen vuokraustoiminnan ja IoT-seurannan. Voit seurata omien koneidesi sijaintia ja huoltotietoja sekä vuokrata harvemmin käytettäviä koneita, mikä vähentää hävikkiä ja kalustoinvestointeja.

Skipperin kautta voit vuokrata veneen päiväksi, viikoksi tai vaikka koko kesäksi. Osa Skipperin perimästä välitysmaksusta menee John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri -ohjelmaan.

Elämyksiä, evästä ja eettistä muotia

Duara Travelsin kautta pääset kokemaan kaukomaat aidommin kuin koskaan ennen. Palvelu majoittaa matkailijan paikalliseen perheeseen, jossa saa osallistua arjen askareisiin. Miltä kuulostaisi riisinviljely Indonesiassa, lehmien lypsäminen Tansaniassa tai lasten kotiläksyissä auttaminen Thaimaassa?

Lunchie-sovelluksesta voit ostaa ravintola-annoksia, jotka muuten joutuisivat biojätteeseen. Päivän lounaalta jäänyttä makaronilaatikkoa, aamulla paistettuja korvapuusteja ja eilen tehtyjä tuorepuuroja ei voi täyteen hintaan enää myydä, mutta alennettuun hintaan ne kelpaavat mainiosti arkiruokailua helpottamaan.

IVALO vastaa nopean muodin epäekologiseen haasteeseen tarjoamalla globaalin kauppapaikan eettisille vaatteille, kengille, laukuille ja muulle muodille. Voit ostaa yhdeltä alustalta yli 350 eri brändin ekologisesti valmistettuja tuotteita. Yritykset toimittavat tuotteet suoraan ostajalle, ilman välivarastointia ja turhia kuljetuksia.

Ylijäämämaa-ainekset hyötykäyttöön

Maapörssi tarjoaa kauppapaikan yksityishenkilöille sekä maanrakennus- ja kuljetusalan ammattilaiskäyttöön. Rakennustyömailla syntyy ylijäämämaata, jota käsitellään usein suotta jätteenä, vaikka sen kierrättäminen seuraavaan rakennuskohteeseen olisi ekologisuuden lisäksi myös taloudellisempaa. Maapörssiin voi ilmoittaa tarvitsevansa tai tarjoavansa puhdasta ylijäämämaa-ainesta ja purkumateriaalia.

Tutustu muihin vuoden 2019 teknologiatrendeihin lataamalla maksuton opas!

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ Innovaatio

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.