Blogit

SOC-tietoturvapalvelu tukee yritystä taistelussa kyberuhkia vastaan

Kaikkein kehittyneimmät verkon uhkat eivät pysähdy palomuureihin ja perinteisiin menetelmiin, vaan niitä vastaan tarvitaan järeämpiä otteita. Security operations center tarjoaa yrityksille tietoturvasuojaa vuorokauden ympäri.

Security operations center, tuttavallisemmin SOC, on tietoturvavalvomo, joka seuraa reaaliaikaisesti yrityksen järjestelmien tietoturvan tilaa ja riskejä mahdollisten kyberhyökkäysten varalta. SOC voi tunnistaa haittaohjelmia, niiden tunnettuja levittäjiä, tietovuotoja sekä järjestelmissä tapahtuvia poikkeamia.

Kyberuhkat eivät noudata työaikoja.

Palvelu on yhdistelmä käytänteitä, valvontaominaisuuksia ja sen ytimessä on erittäin korkean ammattitaidon tietoturvahenkilöstö. Tietoturvavalvomo analysoi havaittuja uhkia kellon ympäri ja tarpeen mukaan reagoi niihin.

SOC ei lähde rakentamaan tietoturvaympäristöä uudelleen, vaan se kiinnittyy yrityksen jo olemassa oleviin järjestelmiin, verkossa sijaitseviin palvelimiin sekä yrityksen käyttämiin pilvipalveluihin. Palvelu valvoo järjestelmiä ja kokoaa lokitiedot niiden lisäksi päätelaitteista ja pilvipalveluista sekä seuraa verkkoliikennettä.

Kaikki data käyttäjien työasemista, palomuureista ja palvelimista kerätään keskitetysti. Näin palvelulla on näkymä kaikkialle, ja mahdolliset poikkeamat on helpompi huomata. Palvelu havainnoi ja analysoi ympäristössä tapahtuvia poikkeamia ja tarpeen vaatiessa tekee hälytyksen. Hälytyksen sattuessa SOC-keskuksen tietoturva-ammattilaiset käyvät tapahtuman kimppuun ja ottavat tilanteen hallintaansa.

SOC ei ole pelkkä tietoturvaratkaisu – pikemminkin kumppani.

SOC-palvelun avulla yritys saa käyttöönsä jatkuvan valvonnan ja ammattitaitoisen tietoturvahenkilöstön. Hyödyt ovat konkreettiset: Reaaliaikainen näkymä yrityksen toimintaympäristöön ja verkkoliikenteeseen turvaa liiketoiminnan jatkuvuuden. Poikkeamien tunnistus ja niihin reagointi toteutuu kellon ympäri. Lisäksi yrityksen tietoturvakokonaisuus ei vanhene, vaan sitä kehitetään systemaattisesti.

DNA SOC -palvelu pitää sisällään:

  • SOC-keskuksen ympärivuorokautisen asiantuntijatyön
  • laitteet
  • valvontaohjelmistot
  • SIEM-järjestelmän (Security Information and Event Management)
  • keskitetyn lokienhallinnan

 

Tuoreessa tietoturvawebinaarissa keskustellaan lisää SOC-tietoturvakeskuksesta. Katso tallenne ja tutustu tarkemmin DNA SOC -palveluun!

Avainsanat:

Tietoturva

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.